Hem

Mentorskap

Vi startar årligen upp ett nytt mentorsprogram för nystartade företagare under ett års tid. Programmet administreras av Nyföretagarcentrum Sverige på uppdrag från Tillväxtverket. Du som nyföretagare får kostnadsfritt tillgång till en mentor som bidrar med sina erfarenheter och sitt nätverk på ideell basis. På så sätt får du en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång. Tidigare program visar att de som har genomgått vårt mentorsprogram har färre konkurser och högre lönsamhet där hela 87 % fortsätter bedriva sitt företag efter tre års tid. 

Programmet är kostnadsfritt och syftet är att du ska bli ännu starkare och tryggare i din roll som företagare. Mentor  och adept träffas en gång i månaden i ca en till två timmar per tillfälle. Regelbundenhet i träffarna är av högsta vikt för att bygga en relation och för att ge förutsättning att följa upp de mål som sätts vid första träffen.

Vid uppstart arrangeras en kick off där information ges, du får träffa din mentor och övriga deltagare i programmet. Under årets gång bjuds du in till fem nätverksträffar med möjlighet att knyta kontakt med övriga deltagare samt att du får lyssna till lärorika föreläsningar på teman som juridik, sälj, marknadsföring och ekonomi. Du som adept förväntas delta på dessa, men är helt frivilligt men ett trevligt inslag för mentorerna. Vid årets slut sker en kick out med diplomutdelning. Marlene Taudien är ansvarig för mentorsprogrammet och du kan läsa en artikel om hennes engagemang för adepter och mentorer här.

Vårt mentorprogram vänder sig till nyföretagare i samtliga kommuner inom Familjen Helsingborg i Nordvästra Skåne.

Programstart sker varje år i september.

Läs gärna intervjun med en av våra mentorer, Ing-Marie Rundwall, vald till Årets mentor 2021.
I huvudet på en prisad mentor.

Mer information och anmälningslänkar för både dig som vill bli adept och mentor hittar du här.

Vill du ha ytterligare information eller skicka in din intresseanmälan till vår mentorsprogram kontaktar du oss via knappen nedan.

Här kan du läsa mer om konceptet vi arbetar enligt.

Sidan uppdaterades 2022-02-21