Hem

Mentorsprogram

Vi startar årligen upp ett mentorsprogram i september för nystartade företagare under ett års tid. Ditt företag får ha varit igång i högst tre år. Programmet administreras av Nyföretagarcentrum Sverige på uppdrag från Tillväxtverket. Du som nyföretagare får tillgång till en mentor som bidrar med sina erfarenheter och kunskap på ideell basis. På så sätt får du en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång. Tidigare program visar att de som har genomgått vårt mentorsprogram har färre konkurser och högre lönsamhet där hela 87 % fortsätter bedriva sitt företag efter tre års tid

Programmet är kostnadsfritt och syftet är att du ska bli ännu starkare och tryggare i din roll som företagare. Mentor och adept träffas en gång i månaden i ca en till två timmar per tillfälle. Regelbundenhet i träffarna är av högsta vikt för att bygga en relation och för att ge förutsättning att följa upp de mål som sätts vid första träffen.

Vid uppstart arrangeras en kick-off där information ges, du får träffa din mentor och övriga deltagare i programmet. Under årets gång bjuds du in till sju nätverksträffar med möjlighet att knyta kontakt med övriga deltagare samt att du får lyssna till lärorika föreläsningar på teman som t ex juridik, sälj, marknadsföring och ekonomi. Träffarna är obligatoriska och du som adept förväntas delta på dessa. Vid årets slut sker en kick-out med diplomutdelning. 

Vårt mentorsprogram vänder sig till nyföretagare i samtliga kommuner inom Familjen Helsingborg i Nordvästra Skåne.

Programstart sker varje år i september. 2023 års program är fullbokat och vi startar i slutet av september. Vi återkommer med startdatum längre fram.

Vår koordinator för mentorsprogrammet, Cäthe Green, kan du läsa om i en längre intervju här.

Läs gärna intervjuerna med två av våra uppskattade mentorer, Ing-Marie Rundwall, vald till Årets mentor 2021: I huvudet på en prisad mentor eller den med Thomas Frenning som varit mentor hos oss i över 10 år. Han har blivit utsedd till Årets mentor inte bara en utan tre gånger under de här åren och här berättar han hur mentorskapet även får mentorn att utvecklas.

Mer information och anmälningslänkar för både dig som vill bli adept och mentor hittar du här.

Mer information

Vill du ha ytterligare information eller skicka in din intresseanmälan till vår mentorsprogram kontaktar du oss via knappen nedan.

Sidan uppdaterades 2023-08-17