Hem

Rådgivare

Våra rådgivare är samtliga själva egna företagare, med erfarenhet av vad det innebär att börja från början. De har också nätverk i sina respektive hemorter, en lokal förankring och kan guida dig till näringslivskontakter som du kan ha stor nytta av i ditt blivande affärsliv.

 

Våra rådgivare

Anneli Ödén har lång erfarenhet som bland annat VD för IT- och administrationsbolag samt som chef och företagsrådgivare på banker. Hon är själv egen företagare och lever med företagsfrågor dagligen. Hennes specialitet är att coacha entreprenören i utveckling av affärsidé, affärsmodell och kunderbjudande.
Anneli delar med sig av framgångsfaktorerna för att bygga starka företag som överlever och utvecklas här.

Ann-Sofie Frey har mångårig erfarenhet som affärsrådgivare, både vid företagsstarter och till etablerade företag som vill växa och utvecklas. Hon har i sin bakgrund erfarenhet av arbete med finansieringsfrågor, ett område som ofta behöver diskuteras såväl vid start som i växandet. Hon har även haft ledande befattningar och verkat i bolagsstyrelser. Ann-Sofie är själv företagare och känner stor motivation i att se människor omsätta sina tankar och idéer i handling, i att medverka till att man förflyttar sig framåt i sin vision.
Här kan du läsa en intervju med Ann-Sofie.
Kontakt: ann-sofie.frey@nyforetagarcentrum.se

Magnus Lidström är norrlänningen som via Danmark hittade vägen till Skåne och Höganäs genom möten med rätt människor och som ledde honom till olika vägval. Magnus kommer främst att ta hand om rådgivningarna i Höganäs. Magnus är civilingenjör och blev “landsförvisad” till Danmark under ett traineeprogram. Väl nere i regionen övergav han planerna på att återvända till Stockholm efter programmet utan flyttade över på svenska sidan. En runda som konsult ledde fram till starten av det egna bolaget tillsammans med en partner. Magnus har startat flera företag och till och med satt några företag i konkurs, vilket är en lärdom i sig. Som företagare måste man anpassa sig lite grann och företagen styrs ibland i en annan riktning än vad man själv tänk sig och det är omvärlden som formar det.
Här kan du läsa mer om Magnus och hans fem bästa tips för dig som funderar på att starta eget:
Omge dig med folk som du kan rådfråga och som kan inspirera dig
Kontakt: magnus.lidstrom@nyforetagarcentrum.se

Mats Landberg har en lång och gedigen bakgrund inom Nordea, både som rådgivare och som kundansvarig. Mats Landberg är tillbaka i hemstaden Landskrona i en roll som rådgivare hos NyföretagarCentrum Skåne Nordväst med placering på Linc. Genom åren har Mats sett och upplevt vilka risker som kan uppstå i olika branscher men också hur de riskerna kan hanteras och vändas till fördelar.
Mats råd till blivande företagare – Håll koll på pengarna och ta genomtänkta beslut 
Kontakt: mats.landberg@nyforetagarcentrum.se

Magnus Nson Engelbäck har sitt stora fokus och sin kärnkompetens inom utveckling av verksamheter och att leda organisationer i förändring. Magnus har varit VD för Ung Företagsamhet och är numera regionchef för Företagarna region Syd.
Ta del av Magnus breda kunnande här: ”Att våga är det absolut viktigaste – du behöver inte kunna allt.”
Kontakt: magnus.engelback@nyforetagarcentrum.se

Lennart Bengtsson har varit företagare större delen av sitt yrkesliv och karriären inleddes i mitten på 80-talet. Intresset för företag och tillväxt ledde honom via ett par utbildningar till en förfrågan om att ta över som programchef. Under 10 års tid var han runt och jobbade med olika case på stora företag. Bl a var Lennart involverad i att få Gekås i Ullared att börja med söndagsöppet. De senaste åren har Lennart hjälpt företag som konsult och mentor. Hos NyföretagarCentrum är Lennart både rådgivare och mentor. Lennart tycker det är roligt när han kan vara med och få fart både på människor och verksamhet. Ofta är det rätt enkla saker som behövs, men att man ser dem inte själv. Lennarts goda råd till dig som funderar på att starta eget kan du läsa om här: Gör det enkelt så blir det gjort!
Kontakt: lennart.bengtsson@nyforetagarcentrum.se

Andreas Ring brinner för företagande och har ett stort intresse inom entreprenörskap. Han lämnade rollen som polis och driver idag flera egna småbolag. Andreas är främst verksam som föreläsare inom säkerhet och trygghet, men driver också ett affärsnätverk och jobbar med styrelsearbete i mindre bolag. Hans specialitet är inom juridik, service och kommunikation.
Kontakt: andreas.ring@nyforetagarcentrum.se

Cäthe Green är koordinator för vårt mentorskapsprogram och hon har lång erfarenhet som projektledare. Hon har varit involverad i en mängd olika projekt inom näringsliv och kommun. Cäthe är själv företagare med kompetens och intresse i att arrangera möten och konferenser. Hon ser ett stort ömsesidigt värde i mentorskapsprogrammet, vilket baseras på egna erfarenheter som både adept och mentor.
Möt vår koordinator för mentorsprogrammet här.
Kontakt: cathe.green@nyforetagarcentrum.se

Med stöd av partners

Till rådgivarnas förfogande står även alla de samarbetspartners och experter som stöder vår verksamhet! 

Sidan uppdaterades 2023-03-06