Hem
Rådgivare Mats Landberg

Rådgivare i Landskrona med affärsekonomi och riskbedömning som starka ess i rockärmen  

Med en lång och gedigen bakgrund inom Nordea, både som rådgivare och som kundansvarig på Kullagatan i Helsingborg, är Mats Landberg tillbaka i hemstaden Landskrona i en ny roll som rådgivare hos NyföretagarCentrum Skåne Nordväst.  

Erfarenhet av rådgivning till företagare sitter i ryggmärgen hos Mats efter alla år på banken och när frågan om att axla rollen som rådgivare för NyföretagarCentrums räkning kom, var svaret ett självklart ja. Att fortsätta hålla kontakten med näringslivet och få träffa entreprenörer och säljare med idéer man vill förverkliga känns viktigt för Mats, som nyligen blivit pensionär. Mats styrka är att kunna värdera risker och kunskapen kommer från industrin och mekanik men han har även med sig erfarenhet från programvaruföretag och ett stort intresse för alla nya möjligheter som öppnar upp sig. Han är öppen och social och har lätt för att få entreprenörer att prata och öppna upp kring sin affärsidé och sitt företagande. En viktig egenskap för en rådgivare som snabbt ska få överblick och känna av klientens potential. 

-Det finns de entreprenörer som kan göra något av allt de får i handen oavsett vad det är. Det krävs engagemang, commitment, att man vill och ska göra något riktigt bra när man startar företag. Det drivet taggar mig jättemycket, berättar Mats Landberg. 

Genom åren har Mats sett och upplevt vilka risker som kan uppstå i olika branscher men också hur de riskerna kan hanteras och vändas till fördelar. Erfarenhet som ger ett välkommet tillskott till befintliga rådgivare hos NyföretagarCentrum Nordväst.  
 
Mats råd till blivande företagare 
-Ha alltid med helheten och likviditeten i allt du gör. Se till att fakturera direkt efter avslutat uppdrag så du kan betala när momsen sen ska in. Alltför många företag går omkull pga sämre finansiell framtidssyn och som inte kan betala när det är dags, trots att de har en bra affärsidé och kunder. Så uppmaningen är att ha koll på pengarna! 

-Fundera ett varv till på saker och ting, om det låter sig göras, utvärdera affärsförslag osv. Allt är inte så självklart som det verkar. Undvik att ha för bråttom, de snabba besluten blir inte alltid rätt. 

Närheten till näringslivet viktig 
Mats vill utveckla samarbetet med företagarna i regionen liksom en önskan om att utveckla mentorskap i staden. Han ser även en förlängning av stödet när företagarna vill utveckla sin verksamhet t ex genom att satsa på export. Många nya frågor och risker uppstår vid den typen av satsning och rådgivningen kan bidra till att satsningen faller väl ut. 

Sidan uppdaterades 2022-02-21