Hem

Är ditt företag i akut kris?

FöretagsAkuten i Skaraborg  finns för att stötta dig som är småföretagare, såväl nystartad som väletablerad.

För att kunna möta dina behov av professionell stöttning så är vi din första kontakt på NyföretagarCentrum, vi samarbetar med ALMI företagspartner och andra aktörer.

Tel: 0500-45 41 41

Skaraborgs Kommunalförbund och Västra Götalandsregionen medfinansierar FöretagsAkuten i Skaraborg.

 

Mer om företagsakuten

Kom igång med din affärsplan - direkt!

Skapa din kostnadsfria affärsplan online idag! Med en genomarbetad affärsplan har du kommit en bra bit på vägen till eget företag!

Vi ger dig råd på vägen !

Här skapar du din affärsplan

Webbkurser

Våra webb-kurser hjälper dig som vill starta företag. Här kan du lära dig allt ifrån ekonomi och bokföring – till marknadsföring och PR. Här hittar du alla kurser som kan behövas och du kan gå dem när du vill.

Anmäl dig till våra webb-kurser här

Bokföringskurs för nyföretagare

En grundkurs för dig som är nystartad företagare eller funderar på att starta, och vill göra din egen bokföring eller bara förstå hur du läser balans- och resultaträkningen som du får från bokföringsbyrån.

Vi har kursstarter löpande i Skövde, Mariestad och Lidköping. Du hittar aktuell information via knappen nedan.

Läs mer och anmäl dig här

Starta & Driva Eget-Utbildning

En grundutbildning för dig som ska starta företag! Du får konkreta tips och råd som du har nytta av när du skall starta företag.

Du får föreläsningar och workshops av våra rådgivare och gästföreläsare som ger inspiration och konkreta verktyg som hjälper dig framåt i ditt företagande. Kursen startar ett par gånger per år och du hittar aktuell information på länken nedan.

Läs mer och anmäl dig här

Behöver du en Mentor ?

Vårt mentorprogram – Mentor Eget Företag – innebär att du som nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, som bidrar med sin kunskap, nätverk och erfarenheter. Det är en värdefull möjlighet som ökar dina chanser att lyckas med ditt företag.

Med en egen mentor så är du inte ensam i din företagsstart , en värdefull tillgång att kunna ta del utav för dig som nyföretagare.

Vi matchar mentorpar löpande över året. Är du intresserad så hittar du mer information på länken nedan.

 

Intresseanmälan

Informationsmöten från Skatteverket

Skatteverket har löpande träffar med information för dig som nyföretagare. All information med kommande datum och teman hittar du på skatteverkets hemsida på länken nedan.

 

 

Mer info och anmälan

I samarbete med:

LEADER stöttar lokala idéer och kan hjälpa till att finansiera projekt som bidrar till lokal utveckling i vårt område. NyföretagarCentrum har fått förmånen att få stöd av LEADER Nordvästra Skaraborg och kan därmed hjälpa nyföretagare i vår region ännu bättre.

 

 

 

Swedbank genom Sparbanksstiftelsen Alfa

Nyföretagarcentrums verksamhet i Skaraborg genomförs med stöd av Swedbank genom Sparbanksstiftelsen Alfa.

Hitta direkt

Vår rådgivning

Välkommen att boka tid för kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning. Här kan du läsa mer om våra rådgivningstyper och evenemang.

Läs mer om vår rådgivning >>

Våra rådgivare

Våra rådgivare har nätverk i sina respektive hemorter, en lokal förankring och kan guida dig till näringslivskontakter som du kan ha stor nytta av i ditt blivande affärsliv.

Läs mer om våra rådgivare >>

Samarbetspartners

NyföretagarCentrums verksamhet finansieras av ett stort antal företag och organisationer, samt av kommunerna. Det är bidragen från detta stora nätverk som gör att vi kan ge kostnadsfri expertrådgivning från företagare till blivande företagare.

Klicka här för att se våra samarbetspartners

Mentorskap

Mentor Eget Företag innebär att en nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, som bidrar med sitt nätverk och erfarenheter. På så sätt får man en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång.

Läs mer om vårt mentorskapsprogram >>