Hem

Kom igång med din affärsplan - direkt!

Skapa din kostnadsfria affärsplan online idag! Med en genomarbetad affärsplan har du kommit en bra bit på vägen till eget företag!

 

 

Här skapar du din affärsplan

Kurser och utbildningar

Våra e-kurser hjälper dig som vill starta företag. Här kan du lära dig allt ifrån ekonomi och bokföring – till marknadsföring och PR.

Anmäl dig till våra E-kurser här

Workshop Starta Eget

Medan semestern rullar på brukar det dyka upp tankar om företagande, nya affärsidéer eller bara en känsla av att vilja prova något nytt. Kanske känner du likadant?

Håll ögonen öppna då vi ordnar workshop  där vi berättar mer om vad du behöver tänka på när det gäller din affärsidé, din marknad och vilka steg du behöver ta för att realisera din tanke. Vi går igenom vårt verktyg ”Affärsplanen” och tar de första stegen till eget.

Välkommen !

Du kan alltid lämna en intresseanmälan till oss så du inte missar nästa tillfälle.

Anmäl dig Här

Bokföringskurs för nyföretagare

En grundkurs för dig som är nystartad företagare eller funderar på att starta, och vill göra din egen bokföring eller bara förstå hur du läser balans- och resultaträkningen som du får från bokföringsbyrån.

Skövde: 14 oktober

Mariestad: 22 oktober

Läs mer och anmäl dig här

Starta & Driva Eget- Utbildning

En grundutbildning för dig som ska starta företag!

Du får konkreta tips och råd som du har nytta av när du skall starta företag.

Du får föreläsningar och workshops som ger inspiration och konkreta verktyg som hjälper dig framåt i ditt företagande.

6 tillfällen,

Kurstarter:

Skövde : 2 september

Mariestad: 10 september

Läs mer och anmäl dig här

Behöver du en Mentor ?

Mentor Eget Företag innebär att du som nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, som bidrar med sitt nätverk och erfarenheter. En värdefull möjlighet som ökar dina chanser att lyckas med ditt företag.

Intresseanmälan

Informationsmöten från Skatteverket- Enskild firma

Under hösten har Skatteverket  informationsträffar i Skaraborg för dig som nyligen registrerat en enskild firma. Skatteverket går igenom skatter och avgifter samt hur du enkelt redovisar uppgifterna till Skatteverket genom e-tjänster.

De svarar på dina frågor och förklarar hur preliminärskatten fungerar samt varför det är viktigt att sköta bokföringen. Bra information för dig som Ny Företagare.

Du får även information om

  • moms
  • intäkter och kostnader
  • egenavgifter
  • skattekontot.

Skövde den 3 september :  tid 17-20

Skövde den 5 november : tid 17-20

För dig med Aktiebolag har Skatteverket ett info möte den 8 oktober i Skövde

Skövde den 8 oktober: tid 17-20

 

Mer info och anmälan

 

 

 

Hitta direkt

Vår rådgivning

Välkommen att boka tid för kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning. Här kan du läsa mer om våra rådgivningstyper och evenemang.

Läs mer om vår rådgivning >>

Våra rådgivare

Våra rådgivare har nätverk i sina respektive hemorter, en lokal förankring och kan guida dig till näringslivskontakter som du kan ha stor nytta av i ditt blivande affärsliv.

Läs mer om våra rådgivare >>

Samarbetspartners

NyföretagarCentrums verksamhet finansieras av ett stort antal företag och organisationer, samt av kommunerna. Det är bidragen från detta stora nätverk som gör att vi kan ge kostnadsfri expertrådgivning från företagare till blivande företagare.

Klicka här för att se våra samarbetspartners

Mentorskap

Mentor Eget Företag innebär att en nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, som bidrar med sitt nätverk och erfarenheter. På så sätt får man en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång.

Läs mer om vårt mentorskapsprogram >>

Våra samarbetspartners