Hem
 
 

Årets Nystartare 2023 (Valdemarsvik)

Årets Nystartare i Valdemarsvik är Fredrik Eklund och hans företag Eklunds Spolteknik som grundades 2021. Jag som till vardags kallas för Frippe har varit med i den här bransch sedan barnsben då min pappa Conny Eklund startade, på 80-talet, ÖHS AB (Östergötlands högtryckspolning). Eklunds Spolteknik har sitt säte i Valdemarsvik Östergötland län. Vi är verksamma i Östergötland, i exempelvis Valdemarsvik, Åtvidaberg och Söderköping, men vi arbetar även i norra Småland. Vi utför högtrycksspolning av avloppsledningar, avloppsstammar, dräneringar mm. Även filmning av avloppsledningar och klottersanering. Våra kunder är privatpersoner, kommuner och företag. 

Årets Nystartare 2023 (Söderköping)

Årets Nystartare, Jessica Karlsson, med företaget En fest till, har en bred erfarenhet bakom sig innan hon startade företaget. Jessica har fyra utbildningar, har haft många olika anställningar och flyttat 18 gånger! 

Hon började med utbildning inom restaurang och hotell för att därefter göra ett riktigt lappkast och gå en biståndsutbildning. Efter den, som bl.a. innebar praktiskt arbete i ett utvecklingsland,  fortsatte hon med turistakademien vid  Nyströmska skolan och toppade slutligen med en fil kand i kommunikation och marknadsföring vid Campus Norrköping. Utbildningar har gett henne en bred kunskap och redskap för att bli företagare.

De flesta här har nog sett Jessicas butik med namnet En fest till på Hagatorget. Konceptet är återbruk av allt inom fest , nischat mot bröllop. Så här hittar man fantastiska brudklänningar, frack eller smoking  till brudgummen om man tycker det är bra, och fina kläder till brudnäbbar. 

Årets Nystartare 2022

Janne och Anna-Lena sadlade om och satsade på eget företagande inom tvätteribranschen mer exakt ett  miljövänligt tvätteri. Företaget startades under 2020. Med ett stort engagemang och serviceanda har Janne och Anna-Lena lyckats bygga en stabil och lönsam verksamhet till Söderköpingsbornas och företagens uppskattning.

Årets Nystartare 2021

Midas Verheijden startade upp sin restaurang Håll Bar & Kök i Söderköping januari 2020 och deltog i Steget till eget under våren i Söderköping. Midas blev också nominerade och vann Årets Nystartare i Söderköping 2020.

Håll Bar & Kök är ett ambitiöst koncept där hållbar utveckling är i fokus, god mat på menyn och bra service, Restaurangen blev snabbt populär både bland söderköpingsbor och besökare. Till verksamheten har han också kopplat fler aktiviteter inom det han kallar gästfrihetsbranchen, tack för det nyskapande ordet, bl.a.  evenemang och B&B hemma på gården på Vikbolandet.

Steget till eget företag

Är du också sugen på att starta eget, gå vår kurs!

Våra kostnadsfria informationsträffar Steget till Eget innefattar fem steg och vi rekommenderar att du går på samtliga då detta kommer att ge dig mycket av den information som vi på NyföretagarCentrum vet att du som ny företagare har nytta av att känna till i din företagarroll. Dessutom har du naturligtvis möjlighet att ställa frågor och du kan även utöka ditt nätverk!

Kursen körs två gånger per år, vår och höst. Vårens kurs 2024 startar 28 februari.

Anmälan: soderkoping@nyforetagarcentrum.se eller valdemarsvik@nyforetagarcentrum.se
Deltagandet är kostnadsfritt.

Sidan uppdaterades 2023-11-29