Hem

Stärk ditt varumärke och lyckas med digital marknadsföring

Du har en riktigt bra idé, men hur gör du sen?
Här får du inspiration och tips på hur du kan bygga ett starkt varumärke från grunden och hitta dina första kunder. Digital marknadsföring – hur fungerar det och vilka kanaler ska du använda? Vi hjälper dig som ny företagare med grunderna inom marknadsföring.

Tid: 11 maj kl. 13.00-15.00. Förbokning krävs.
Plats: Digitalt – länk skickas inför mötet.
Föreläsare: Sara Strand, Stark Effekt/NyföretagarCentrum Solna Sundbyberg.

 

 

Boka din plats här

KOM IGÅNG MED DIN AFFÄRSPLAN

Börja arbeta med din affärsplan online redan idag. Med en genomarbetad affärsplan har du kommit en bra bit på väg mot att starta eget företag. Det är också en förutsättning för att du ska få öppna företagskonto hos banken.

Börja med affärsplanen

SKATTEVERKET HÅLLER WEBBSEMINARIER

SKATTEVERKET informerar om: Enskild Firma
Vi går igenom skatter och avgifter samt hur du enkelt redovisar uppgifter till oss genom våra e-tjänster. Exempel på frågor du får svar på: Vad innebär det att vara godkänd för F-skatt? Vad är preliminärskatt, hur mycket ska jag betala och när? Hur tar jag ut pengar från mitt företag? Vilka intäkter och kostnader ska jag bokföra? Vad ska en faktura innehålla? Hur fungerar moms? Vad händer om jag inte betalar skatt i tid?

När: 27 maj kl. 10.00-12.00
Var:
on-line via Teams 
Anmälan:
mail till hanna.clerkestam@nyforetagarcentrum.se

SKATTEVERKET informerar om: Företagsmoms
Exempel på frågor du får svar på: Vad är moms och hur fungerar det? Vad ska en faktura innehålla? Hur ska jag redovisa moms och hur ofta? Vad innebär det att dra av moms? Vad är ingående och utgående moms? Hur vet jag vilken momssats jag ska använda – 6, 12 eller 25 procent? Faktureringsmetoden eller bokslutsmetoden, vad innebär det? Hur gör jag momsavstämning?

När:
10 juni kl. 10.00-12.00
Var:
on-line via Teams 
Anmälan:
mail till hanna.clerkestam@nyforetagarcentrum.se

SKATTEVERKET informerar om: Aktiebolag
Vi går igenom skatter och avgifter samt hur du enkelt redovisar uppgifter till oss genom våra e-tjänster. Exempel på frågor du får svar på: Vad innebär det att ha ett aktiebolag? Vad behöver jag känna till som delägare? Vilka möjligheter finns det att få inkomst i någon form från mitt aktiebolag? Måste bolaget betala ut lön om jag jobbar i bolaget? Vad är preliminärskatt, hur mycket ska bolaget betala och när? Hur fungerar moms? Vad behöver jag tänka på som arbetsgivare?*

När:
17 juni kl. 10.00-12:00
Var:
on-line via Teams 
Anmälan:
mail till hanna.clerkestam@nyforetagarcentrum.se

Läs mer här

LÄR DIG MER OM OLIKA BOLAGSFORMER

Går du i tankarna om att starta bolag? Vad ska du välja? Aktiebolag eller enskild firma?  Matthias Vidh, VD hos vår partner Baker Tilly Mapema, svarar på skillnaden. Han berör även ämnen som “vad gör en revisor” eller “hur går en revison till”.

Klicka in på deras YouTubekanal för att ta del av korta informativa filmer.

Baker Tilly Mapema YouTube

 

Läs mer om Baker Tilly Mapema

Notiser

Vår rådgivning

Välkommen att boka tid för kostnadsfri och konfidentiell rådgivning. Här kan du läsa mer om våra rådgivningstyper och evenemang.

Läs mer om vår rådgivning >>

Våra rådgivare

Våra rådgivare är själva erfarna företagare och hjälper dig gärna med att vässa och utveckla din affärsidé.

Läs mer om våra rådgivare >>

Mentorskap

Som deltagare i vårt mentorprogram får du tillgång till en mentor som under ett år bidrar med sitt nätverk och sina erfarenheter.

Läs mer om vårt mentorprogram >>

Våra samarbetspartners