Hem

God Jul och Gott Nytt År!

Tack för alla trevliga samarbeten, träffar och samtal. Nu ser vi fram emot ett härligt 2023! Hälsar vi på NyföretagarCentrum Umeå.

Almi och NyföretagarCentrum Umeå har utsett Årets mentorer i Västerbotten

Andreas Åström och Ludwig Stendahl har utsetts till Årets Mentorer i Västerbotten. Det skedde vid en ceremoni på Länsresidenset i Umeå under onsdagen den 19 oktober och prisutdelare var landshövding Helene Hellmark Knutsson.

– Andreas har funnits som bollplank och stöd i Noor Digitals tillväxtfas senaste
året, berättar Andreas adept Johan Jonsson.

– Alla borde få en Ludwig till sin hjälp vid start av företag, summerar Ludwigs adept Maria Östensson sitt mentorår.

Läs mer här.

Nytt i höst: Tre nya rådgivare i Umeå

Under hösten får NyföretagarCentrum Umeå tre nya rådgivare – Brita Natanaelsson, Jan Casselryd och Moni Lundström.

– Jag brinner för att göra skillnad, att stötta och utveckla. Det här ska bli så roligt, säger Moni Lundström.

Läs mer om de nya rådgivarna här.

Lyckad vårträff i Umeå

Tisdagen den 3 maj arrangerade NyföretagarCentrum Umeå en vårträff med tillhörande årsstämma på Great Hub. På plats fanns ett tjugotal personer, däribland rådgivare och partners, samt två föredragshållare.

– Det blev väldigt lyckat, säger verksamhetsledaren Brita Natanaelsson.

Alla deltagarna hälsades välkomna med en skål av Jan Sundman, ordförande i NyföretagarCentrum Umeå. Därpå följde middag och trevligt mingel samt föredrag.

Förste talare var Thomas Bandling, koncernchef och vd på MANA Projektbyrå, som bildades 2017 och erbjuder konsulttjänster och helhetslösningar inom bygg och fastighet. Efter att ha jobbat många år i branschen blev Thomas sugen på att starta eget och han tog kontakt med NyföretagarCentrum för rådgivning.

Läs mer om vårträffen och föredragen här.

Årets unga företagare Umeågalan

Medarrangör på Umeågalan

NyföretagarCentrum Umeå är stolta medarrangörer till Umeågalans fina pris Årets unga företagare.

– Motgångar är utmanande, men absolut mest lärorika. Det är utveckling som motiverar mig mest; att bli bättre, snabbare, få ökad kundnöjdhet, effektivare arbetssätt, medarbetare som kan utvecklas personligen och så vidare. Det är lätt att ta andras råd och åsikter på för stort allvar, det är viktigt att lyssna på andra men att alltid tänka själv, säger Frida Dorsch som är finalist i priskategorin tillsammans med Gabriella Persson på Vakona och Ismatullah Husseini på Fixphone.

Här kan du läsa mer om finalisterna och priskategorin!

“Min företagsresa har gått fem gånger snabbare”

Att ha ett bollplank som företagare är mycket värt. Mirjam Hopstadius är extra lycklig – hon har två mentorer genom Almi.

– De är som handplockade diamanter som vill lyfta andra tack vare sina egna erfarenheter i livet och som människor.

När Mirjam Hopstadius med familj flyttade till Umeå för tre år sedan när maken fick en drömtjänst inom Polismyndigheten trodde Mirjam, också med chefserfarenhet inom polisen, att det skulle lösa sig med ett nytt chefsjobb i norr.

– Men vilken gubbvärld det var! Inom Polismyndigheten Nord, som täcker halva Sverige, är det bara 13 procent kvinnor i ledande befattningar. Jag sökte en massa tjänster, men kom aldrig vidare, berättar Mirjam.

Hon, med ett rejält driv, kände sig till slut väldigt stukad.

– Jag kände att antingen flyttar vi hem till Stockholm igen eller så hittar jag på något helt annat.

Det blev det senare. Under en sen kväll byggde hon upp en affärsplan och snart var nya företaget i tankarna – Working Dogstadius AB.

>> Läs mer här 

Kom igång med din affärsplan - direkt!

Skapa din kostnadsfria affärsplan online idag! Med en genomarbetad affärsplan har du kommit en bra bit på vägen till eget företag!

 

Här skapar du din affärsplan

Starta eget företag-information

I samarbete med Skatteverket, Umeå kommuns näringslivsservice och ALMI Nord inbjuder vi till Starta eget företag-information. Vi pratar om affärsidéer, finansiering, företagsformer och andra viktiga steg fram till ditt eget företag! Informationen är kostnadsfri. Detta är en bra start innan den individuella rådgivningen för DITT FÖRETAG.

 

Läs mer här

Kurser och utbildningar

Våra e-kurser hjälper dig som vill starta företag. Här kan du lära dig allt ifrån ekonomi och bokföring – till marknadsföring och PR.

Anmäl dig till våra E-kurser här

Notiser

Vår rådgivning

Välkommen att boka tid för kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning. Här kan du läsa mer om våra rådgivningstyper och evenemang.

Läs mer om vår rådgivning >>

Våra rådgivare

Våra rådgivare har nätverk i sina respektive hemorter, en lokal förankring och kan guida dig till näringslivskontakter som du kan ha stor nytta av i ditt blivande affärsliv.

Läs mer om våra rådgivare >>

Mentorskap

Mentor Eget Företag innebär att en nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, som bidrar med sitt nätverk och erfarenheter. På så sätt får man en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång.

Läs mer om vårt mentorskapsprogram >>

Våra samarbetspartners