Hem

Akut läge, vi startar Nyföretagarhjälpen!

Coronakrisen slår hårt mot alla och allt företagande. Nu handlar det om företagens överlevnad och företagarens framtid! Det är Sveriges jobbskapare och företagare som står inför stora problem. Läget är akut.

Därför mobiliserar NyföretagarCentrum Sverige tillsammans med partners Nyföretagarhjälpen. Du som startat ditt företag under de senaste tre åren och behöver ha någon att tala med, eller goda råd kring vad som ska göras nu – tala med NyföretagarCentrum!

NyföretagarCentrum erbjuder rådgivning – också digitalt – till dig som funderar på att starta eget. Vi erbjuder även kostnadsfri rådgivning till dig som nu står inför utmaningar i samband med coronapandemin.

Vi sänder live  onsdagar mellan kl 12.30-13.30 med aktuella teman som  finnas tillgängliga för bokning. Webbinarier som spelats in kommer nu också att läggas upp på nytt som film för att fler ska få möjlighet att ta del av dem.

Registrera dig på nyforetagarhjalpen.se för att kunna boka dina webbinarier!

Följ vår information på;

nyforetagarhjalpen.se

facebook.com/nyforetagarcentrum

youtube.com/nyforetagarcentrum

Hör av dig – NyföretagarCentrum finns här för dig!

Är ditt företag i akut kris? Kontakta företagsakuten

Kom igång med din affärsplan - direkt!

Skapa din kostnadsfria affärsplan online idag! Med en genomarbetad affärsplan har du kommit en bra bit på vägen till eget företag!

Här skapar du din affärsplan

Online-rådgivning till företagare

Är du företagare och behöver rådgivning via web eller telefon? Kontakta oss så bokar vi in ett digitalt möte. Mejla vast@nyforetagarcentrum.se
eller ring 070-735 25 68

Rådgivning och vägledning till som driver företag i Coronatider

Företagarhjälpen Fyrbodal är en kostnadsfri rådgivningstjänst för företagare i Fyrbodalsregionen som påverkas av Coronapandemins konsekvenser.

Telefonnummer: 010 – 252 0710
bemannas vardagar
kl 10-11
 av professionella företagsrådgivare som svarar på frågor, vägleder och lotsar.

Varmt välkommen!

Företagarhjälpen Fyrbodal drivs av Fyrbodals kommunalförbund tillsammans med Coompanion, Drivhuset, Nyföretagarcentrum, Almi Väst, Support Group Network och IUC Väst.

Läs mer här

Drivhusets starta egetutbildning online

Vill du utveckla din affärsidé eller går du i tankar att starta företag? Då är Drivhusets starta eget-kurs något för dig. Utbildningen består av 8 tillfällen via Zoom en gång i veckan med början den 23 mars kl. 15-16.

Vill du inte gå hela kursen kan du anmäla dig till enskilda webbinarier.

Välkommen!

Läs mer och anmäl dig här

Månadens företagare

Anna står på barnens sida
Anna Babarin-Dahlborg slutade arbeta som förskollärare, blev egen företagare och har nu gett ut boken  Barnets rättigheter: självklarheter och möjligheter – en förskollärares tankar. Den vänder sig främst till förskolepersonal och ger stöd i att arbeta utifrån FN:s barnkonvention. Ett ämne som ligger henne varmt om hjärtat.

Besök annaochbarnet.se

Läs mer om oss som tog steget till eget här

Årets mentor i Västra Götaland 2020

Årets mentor Lena Hellström till höger i bild med sin adept Sofia von Hebel

NyföretagarCentrum Sveriges jury har utsett Lena Hellström från Trollhättan till Årets Mentor i Västra Götaland. Stort grattis säger vi och tack till Sofia von Hebel som nominerade sin mentor

Petra Arlebo, mentorhandledare delade ut diplom, blommor och champagne till en stolt och värdig vinnare. På prisutdelningen deltog även Helena Kortered, näringslivschef på Trollhättans Stad.

Starta Eget Guiden

Det är inte alltid så lätt att veta att man har koll på det viktigaste när man planerar sin företagsstart. Vissa saker är också lätta att glömma bort när verksamheten väl kommit igång och allt flyter på. Med hjälp av Starta eget guiden kan du enkelt göra en egen avstämning.

Starta eget-guiden

Are you considering starting up a business?

Here you can get free advice and help evaluate your business idea and learn about the business culture in Sweden. NyföretagarCentrum is backed by a broad, local network of people and companies that can offer expert advice before you start up your business.

New In Sweden – See brochures in different languages and how to start without money

Starta företag i Sverige

Starta företag utan pengar – svenska

Nyanlända entrepenörer på landsbygden

Please contact us at vast@nyforetagarcentrum.se

New In Sweden - Basic Business Start Up Guide

Webbseminarier för företagare

Boka plats på skatteverkets kostnadsfria informationsträffar och lär dig mer om skatter, avgifter och annat du som företagare behöver veta. Träffarna finns på många orter i landet och även på webben. Kalendern uppdateras regelbundet

Skatteverkets webinarier

Notiser

Vår rådgivning

Välkommen att boka tid för kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning. Här kan du läsa mer om våra rådgivningstyper och evenemang.

Våra rådgivare

Våra rådgivare har nätverk i sina respektive hemorter, en lokal förankring och kan guida dig till näringslivskontakter som du kan ha stor nytta av i ditt blivande affärsliv.

Läs mer om våra rådgivare >>

Mentorskap

Mentor Eget Företag innebär att en nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, som bidrar med sitt nätverk och erfarenheter. På så sätt får man en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång.

Läs mer om vårt mentorskapsprogram >>

Våra samarbetspartners