Hem

Kom igång med din affärsplan - direkt!

Skapa din kostnadsfria affärsplan online idag! Med en genomarbetad affärsplan har du kommit en bra bit på vägen till eget företag!

Här skapar du din affärsplan

Kick Out - Mentorprogrammet 2021/2022

Torsdagen den 20 oktober var det dags för Kick Out för mentorprogrammet 2021/2022. Adepter har tack vare NyföretagarCentrums mentorsprogram fått ett gediget år tillsammans med sina mentorer. Resultatet av det gångna året fick stående ovationer både från adepter såväl som från mentorer.

”Mentorsprogrammet är ett fantastiskt upplägg som givit mig stöd under min resa till att bli egen
företagare.”, säger Fredrik Åsberg, numera ägare av nystartade företaget Bygglov Plus AB.

Årets kull har haft affärsidéer i vitt spridda branscher, allt från en handelsträdgård och konsulter i olika branscher till författare och föredragshållare.

”Som mentor har jag stöttat årets adept bland annat med hur viktigt det är med avtal, att man måste planera framåt och fylla orderboken” säger Björn Brandt, som har en gedigen erfarenhet som ägare till Bröderna Brandt Bil och många år som mentor i NyföretagarCentrums mentorsprogram.

Nu när årets program är avslutat är man i sluttampen av planeringeringen inför nästa mentorsprogram. Kick-off går av stapeln redan om några veckor.

Är du intresserad av en mentor  kontakta oss via mejl eller ring mentorhandledare Petra Arlebo på 0707- 35 25 68

Läs mer om mentorprogrammet här

Online-rådgivning till företagare

Är du företagare och behöver rådgivning via web eller telefon? Kontakta oss så bokar vi in ett digitalt möte. Mejla vast@nyforetagarcentrum.se
eller ring 070-735 25 68

Välkommen till Skatteverkets digitala utbildningar!

NyföretagarCentrum arrangerar i samarbete med Skatteverket digitala informationsträffar på teman som kan vara intressant för dig som är ny företagare eller funderar på att bli. Du får chans att ställa frågor under tiden seminariet pågår.

Läs mer och anmäl dig här

 

Se alla webinarier på SKV

Månadens nyföretagare

När Elisabet Tyrenius dotter dog plötsligt bara 18 år gammal, stannade livet och tog en ny vändning. Hon började skriva och det blev boken, ”När ett barn dör- från att överleva till att leva” som gavs ut sommaren 2018.  Elisabet som har ett förflutet som sjuksköterska och specialpedagog driver i dag företaget audendite där hon utifrån sina erfarenheter föreläser om tabubelagda ämnen som död, sorg och psykisk ohälsa.

 

Läs mer oss som tog steget till eget

Månadens partner

Möt vår nyaste partner, Charlotta Ask som driver redovisningsbyrån Slipp Redovisning Färgelanda. Slipp Redovisning är en modern och digital men personlig redovisningsbyrå med fastprismodell baserat på omsättning. Som kund hos Slipp lägger du mindre tid på bokföring och mer på att få saker att hända. Du sköter fakturering m m via en app.

Vill du veta mer är du varmt välkommen att mejla Charlotta på charlotta.ask@slipp.se

…eller besök Slipp Redovisning på länken nedan

Läs mer om Slipp Redovisning här

Kostnadsfria utbildningar för flera branscher

Om du befinner dig inom Fyrbodal eller Skaraborg och leder eller arbetar i ett litet eller medelstort företag inom privat sektor, är du välkommen att delta i Fenixz kostnadsfria utbildningar. Kursutbud passar framför allt företag inom tillverkningsindustri, besöksnäring, handel, kulturella och kreativa näringar.

Sista dagen att anmäla ditt företag till projekt Fenixz är den 15 augusti! Sedan kan ni ta del av höstens kurser fram till den 30 november.

Välkommen med din anmälan!

Läs mer och anmäl dig här

Starta Eget Guiden

Det är inte alltid så lätt att veta att man har koll på det viktigaste när man planerar sin företagsstart. Vissa saker är också lätta att glömma bort när verksamheten väl kommit igång och allt flyter på. Med hjälp av Starta eget guiden kan du enkelt göra en egen avstämning.

Starta eget-guiden

Are you considering starting up a business?

Here you can get free advice and help evaluate your business idea and learn about the business culture in Sweden. NyföretagarCentrum is backed by a broad, local network of people and companies that can offer expert advice before you start up your business.

New In Sweden – See brochures in different languages and how to start without money

Starta företag i Sverige

Starta företag utan pengar – svenska

Nyanlända entrepenörer på landsbygden

Please contact us at vast@nyforetagarcentrum.se

New In Sweden - Basic Business Start Up Guide

Notiser

Vår rådgivning

Välkommen att boka tid för kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning. Här kan du läsa mer om våra rådgivningstyper och evenemang.

Våra rådgivare

Våra rådgivare har nätverk i sina respektive hemorter, en lokal förankring och kan guida dig till näringslivskontakter som du kan ha stor nytta av i ditt blivande affärsliv.

Läs mer om våra rådgivare >>

Mentorskap

Mentor Eget Företag innebär att en nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, som bidrar med sitt nätverk och erfarenheter. På så sätt får man en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång.

Läs mer om vårt mentorskapsprogram >>

Våra samarbetspartners