Hem

Kom igång med din affärsplan - direkt!

Skapa din kostnadsfria affärsplan online idag! Med en genomarbetad affärsplan har du kommit en bra bit på vägen till eget företag!

Här skapar du din affärsplan

Årets stora affärsidétävling startar!

Den 1 september öppnar affärsidétävlingen Grow4bodal där privatpersoner och nystartade företag runtom i Fyrbodal kan tävla om 20 00 kronor och förutsättningar att utveckla sin idé vidare.

Har du en affärsidé som fyller ett behov på marknaden? Anmäl dig till #Grow4bodal som arrangeras av NyföretagarCentrum Väst, Innovatum och ALMI tillsammans med partners och Fyrbodals 14 kommuner.

Läs mer här

 

Läs mer om Grow4Bodal

Drivhusets Starta Eget-utbildning

Vill du veta hur det är att driva eget företag? Är du nyfiken på företagande? Har du en affärsidé som du vill utveckla eller göra verklighet av? NyföretagarCentrum och Drivhuset har tagit fram en utbildning där du får kunskap, verktyg och stöd för att utveckla och pröva din idé.

Utbildningen består av elva tillfällen, en gång i veckan 16-19, med startdatum den 9 oktober.

Läs mer och anmäl dig här

Amir Rekić med Prins Daniel på Entreprenörsdag

Amir Rekić, Aleso Utbildning AB, Uddevalla var en av tio nominerade företag från NyföretagarCentrum Sverige som blev inbjuden till Stockholm för att delta på Prins Daniels Entreprenörsdag den 22 mars. För fjärde året samlades unga entreprenörer från hela landet till en inspirationsdag arrangerad av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) och Prins Daniels Fellowship. Amir har fått rådgivning av oss och han deltog även i mentorprogrammet Starta Företag. Björn Brandt, Brandt Bil, var hans mentor under uppstartsåret.
Stort Grattis!

Läs mer om Prins Daniels Entreprenörsdag

Ungdomars användande av sociala medier – Johannes Gustavsson

Välkommen till Minälvs frukostmöte och en föreläsning med Johannes Gustavsson bara 20 år, men med flerårig erfarenhet av att jobba med digitala fenomen. Han arbetar idag som konsult och föreläsare inom digital kommunikation – ofta med fokus på ungdomars användande av sociala medier.

Vi har reserverat 10 platser för nyföretagare. Är du intresserad ring
070-735 25 68 eller mejla vast@nyforetagarcentrum.se

Den 2 nov kl 8-9.30 Quality Hotel,  i Vänersborg

Välkommen!

Läs mer om Minälvs frukostmöten här

Är du nyanländ i Sverige och vill starta företag? Projekt Snabbspår är till för dig

Du kanske har haft ett företag i ditt tidigare hemland? Almi kan genom projekt Snabbspår på lätt svenska hjälpa dig att komma igång med ditt företag.

Med information och kunskap kommer du snabbare och lättare kunna starta ditt företag.

Folder Snabbspår för nyanlända

PDF

 

Anmäl dig till Snabbspår för nyanlända här

Läs mer på hemsidan DELA DIN IDÉ.NU

DELA DIN IDÉ.NU är en digital mötesplats för idéutveckling, där du som företag eller privatperson både kan få uppslag till nya affärsmöjligheter och komma med tips till andra. Genom att dela med dig av din idé, din kunskap och erfarenheter kan helt nya möjligheter öppnas. Vem vet – kanske ligger nästa framgångsföretag och gror i just din byrålåda.

DELA DIN IDÉ.NU är ett initiativ från Kommunalförbundet Fyrbodal, som består av 14 samverkande kommuner i Västsverige. Genom kommunalförbundet är den digitala plattformen också knuten till en rad erfarna rådgivare, mentorer och affärs- och företagsutvecklare, såväl lokalt som nationellt.

DELA DIN IDÉ.NU finansieras med stöd av EU Regionala utvecklingsfonden, Västra Götalands Regionen och Fyrbodals kommunalförbund.

DELA DIN IDÉ.NU

Tävla om en rivstart med Swedbank

Har du ett företag med en affärsidé som kan göra samhället eller världen lite bättre? Då har du kommit en bra bit på vägen – det som återstår är att berätta om idén och din affärsmodell för oss. Det gör du genom att svara på frågorna nedan. Ju bättre du beskriver din idé, desto större är chansen att ditt bidrag blir ett av de tio som vinner en rivstart på mellan 200 000 och 500 000 kronor.

Lycka till!

Läs mer om Rivstart här

Are you considering starting up a business?

Here you can get free advice and help evaluate your business idea and learn about the business culture in Sweden. NyföretagarCentrum is backed by a broad, local network of people and companies that can offer expert advice before you start up your business.

New In Sweden – See brochures in different languages and how to start without money below

Starta företag i Sverige

Starta företag utan pengar – svenska

Nyanlända entrepenörer på landsbygden

Please contact us at vast@nyforetagarcentrum.se

New In Sweden - Basic Business Start Up Guide

Nyföretagare – Fixa ditt företags kommunikationslösning snabbt, enkelt och fördelaktigt

Visa din proffsighet ut mot dina kunder och få tillgång till all ny teknik. Telias butik hjälper dig att snabbt komma igång med ditt företags kommunikation. Tillsammans skräddarsyr vi ditt första behov och ser till att du jobbar smart, lagrar lätt och sparar säkert.

Välkommen till Telias butik på Överby eller ring på telefon 072-222 80 23 el 010-457 20 00

Läs mer om Telias erbjudande till nyföretagare här

Webbseminarier - för dig som nyligen registrerat en enskild firma

Var med på en direktsänd seminarieserie där vi går igenom det viktigaste du behöver veta om bokföring, moms och preliminärskatt.

Skatteverkets webinarier

Notiser

Vår rådgivning

Välkommen att boka tid för kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning. Här kan du läsa mer om våra rådgivningstyper och evenemang.

Våra rådgivare

Våra rådgivare har nätverk i sina respektive hemorter, en lokal förankring och kan guida dig till näringslivskontakter som du kan ha stor nytta av i ditt blivande affärsliv.

Läs mer om våra rådgivare >>

Mentorskap

Mentor Eget Företag innebär att en nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, som bidrar med sitt nätverk och erfarenheter. På så sätt får man en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång.

Läs mer om vårt mentorskapsprogram >>

Våra samarbetspartners