Hem

Går du i tankar att starta företag?

Vi har öppet hela sommaren. Kontakta oss!

Kom igång med din affärsplan - direkt!

Skapa din kostnadsfria affärsplan online idag! Med en genomarbetad affärsplan har du kommit en bra bit på vägen till eget företag!

Här skapar du din affärsplan

Online-rådgivning till företagare

Är du företagare och behöver rådgivning via web eller telefon? Kontakta oss så bokar vi in ett digitalt möte. Mejla vast@nyforetagarcentrum.se
eller ring 070-735 25 68

Kostnadsfria utbildningar för flera branscher

Om du befinner dig inom Fyrbodal eller Skaraborg och leder eller arbetar i ett litet eller medelstort företag inom privat sektor, är du välkommen att delta i Fenixz kostnadsfria utbildningar. Kursutbud passar framför allt företag inom tillverkningsindustri, besöksnäring, handel, kulturella och kreativa näringar.

Sista dagen att anmäla ditt företag till projekt Fenixz är den 15 augusti! Sedan kan ni ta del av höstens kurser fram till den 30 november.

Välkommen med din anmälan!

Läs mer och anmäl dig här

Månadens företagare

Fredrik Åsberg startade sitt företag Bygglov Plus AB sommaren 2021. I stället för semester blev det jobb.

– Inte gjorde det något eftersom jag var exalterad över att jag på en gång fick in projekt som jag kunde jobba med. Jag kontaktade Nyföretagarcentrum i starten och det hjälpte mig enormt att få någon utomstående som peppade och gav mig tips, säger Fredrik. Att starta företag är inte något jag drömt om men när jag började tänka i de banorna så kändes det helt rätt. Nu ser han fram emot att kunna erbjuda sina kunder ännu bättre tjänster och att se sitt företag utvecklas. Han deltar nu i NyföretagarCentrums mentorprogram under ett år

-Det känns betryggande.  Jag är väldigt tacksam och det är fantastiskt att människor ställer upp för varandra så, säger Fredrik.

 

Läs mer om Bygglov Plus här

Drivhusets starta egetutbildning online

Vill du utveckla din affärsidé eller går du i tankar att starta företag? Då är Drivhusets starta eget-kurs något för dig.

 

Välkommen!

Läs mer här

Starta Eget Guiden

Det är inte alltid så lätt att veta att man har koll på det viktigaste när man planerar sin företagsstart. Vissa saker är också lätta att glömma bort när verksamheten väl kommit igång och allt flyter på. Med hjälp av Starta eget guiden kan du enkelt göra en egen avstämning.

Starta eget-guiden

Are you considering starting up a business?

Here you can get free advice and help evaluate your business idea and learn about the business culture in Sweden. NyföretagarCentrum is backed by a broad, local network of people and companies that can offer expert advice before you start up your business.

New In Sweden – See brochures in different languages and how to start without money

Starta företag i Sverige

Starta företag utan pengar – svenska

Nyanlända entrepenörer på landsbygden

Please contact us at vast@nyforetagarcentrum.se

New In Sweden - Basic Business Start Up Guide

Webbseminarier för företagare

Boka plats på skatteverkets kostnadsfria informationsträffar och lär dig mer om skatter, avgifter och annat du som företagare behöver veta. Träffarna finns på många orter i landet och även på webben. Kalendern uppdateras regelbundet

Skatteverkets webinarier

Notiser

Vår rådgivning

Välkommen att boka tid för kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning. Här kan du läsa mer om våra rådgivningstyper och evenemang.

Våra rådgivare

Våra rådgivare har nätverk i sina respektive hemorter, en lokal förankring och kan guida dig till näringslivskontakter som du kan ha stor nytta av i ditt blivande affärsliv.

Läs mer om våra rådgivare >>

Mentorskap

Mentor Eget Företag innebär att en nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, som bidrar med sitt nätverk och erfarenheter. På så sätt får man en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång.

Läs mer om vårt mentorskapsprogram >>

Våra samarbetspartners