Hem

Motalas yngsta jobbskapare

#GILLAJOBBSKAPARNA Med en vision om branschens nöjdaste kunder och medarbetare, ett driv utan dess like och ett öppet sinne är Filip Printzell, 20, en jobbskapare ända ut i fingerspetsarna. Hans företag har växt till 20 anställda på ett och ett halvt år, nu ska han anställa 10 till.

 

Läs hela reportaget på Svenskt Näringsliv

Prins Daniels Entreprenörsdag

Stort grattis Filip på Städarna i Varamon som imorgon är en av de entreprenörer som deltar på Prins Daniels Entreprenörsdag.

Filip har nominerats av NyföretagarCentrum som ju tidigare utsett honom både till Årets nyföretagare i Västra Östergötland och till Årets unga nyföretagare i Sverige.

 

Läs hela pressmeddelandet här

Gå StyrelseAkademiens styrelseutbildning på vackra Ombergs Golf Resort!

StyrelseAkademien Östsverige erbjuder dig som är medlem/kund i NyföretagarCentrum Västra Östergötland att delta i styrelseutbildningen Rätt Fokus till ett rabatterat pris. (13 595 kr exkl. moms*).

För att erhålla rabatten: Uppge den kommun/organisation du tillhör.

I kostnaden ingår på kvällen dag 1 en trerättermiddag med inspirerande föreläsning samt övernattning. (Önskar du ej övernatta uppger du det vid anmälan och du får avdrag för logi) Ord. kurspris är 14 995 kr exkl moms.

Utbildningen omfattar 16 timmars undervisning, fördelade på fyra olika ämnesområden:

 • Rätt styrning
 • Rätt bemanning
 • Rätt inriktning
 • Rätt arbetssätt

Certifiering: Du kommer att kunna avsluta utbildningen med ett teoretiskt prov för att erhålla StyrelseAkademiens certifikat i styrelsearbete för den specifika inriktningen.

Kursdatum: 15 och 16 april 2018
TID: Dag 1 –  kl. 10.00- ca 18.00 Dag 2 – 08.30- ca 17.30

Anmälan: via Styrelseakademien »

Läs mer här

Ung VD i mogen bransch! Filip Printzell Årets Unga Nyföretagare 2017!

Årets Unga Nyföretagare är Filip Prinzell. Med sina 20 år har han åstadkommit mycket på kort tid!

Filip Prinzell är en skicklig och driven entreprenör, som trots, eller kanske tack vare sin ålder, inte räds utmaningar. Endast 19 år gammal startade han sitt företag Städarna Varamon där han också är VD. Filips bolag, som är en del av koncernen Städarna i Sverige AB, har 15 anställda i Motala och verkar lokalt i Motala, Vadstena och Mjölby. Bolaget har förvärvat ett städbolag i Mjölby, och planen är att växa till 10 anställda i Mjölby inom ett år.

Läs hela pressmeddelandet

Filip Printzell på Städarna i Varamon AB är Årets Nyföretagare i Västra Östergötland 2017

Styrelsen i Nyföretagarcentrum Västra Östergötland har utsett Filip Printzell på Städarna i Varamon AB till Årets Nyföretagare i Västra Östergötland 2017.

Städarna i Varamon AB startades i september 2016 av då 19-åriga Filip Printzell och av Städarna i Sverige AB. Filip är även företagets VD. Städfirman Städarna verkar lokalt i Motala, Vadstena och Mjölby och företaget är en del av en etablerad städkoncern som finns på totalt 13 orter. Genom sitt lokala arbete finns de hela tiden nära sina kunder, vilket är viktigt för att kunna leverera städ av högsta kvalitét. Medarbetarna har gedigen erfarenhet av städ och är kontrollerade mot brottsregistret. Personalen får också kontinuerlig utbildning vilket borgar för hög kvalitét på alla tjänster.

Läs hela pressmeddelandet här

Fem företag nominerade till Årets Nyföretagare i Västra Östergötland 2017

NyföretagarCentrum har som mål att sporra fler att starta livskraftiga företag. Att dela ut ett pris till Årets Nyföretagare i Västra Östergötland är ett sätt att synliggöra nyföretagare som lyckats med sin satsning och sitt företagande. I år är fem företag nominerade till priset:

 • Charlotte Svärd, Hanna Grännö Johansson, Josefina Nyberg, Veronica Ingesson samt Karin Olsson på Förskolan Villekulla (VK) Ek. för
 • Filip Printzell på Städarna i Varamon AB
 • Helena Nyberg på MiniSign AB.
 • Ingrid och Petter Ohls Magnusson på Vadstena Blommor och Design AB
 • Magdalena Hermelin på Magdalena Hermelin (EF) / Hermelins

Priset delas ut på NyföretagarCentrum Västra Östergötlands Nyföretagarkväll torsdagen den 26/10.

Läs hela pressreleasen här

Årets Mentorer i Östergötland utsedda!


Stort grattis till vår mentor Jocke Winqvist
 som utsetts till Årets mentor Starta företag i Östergötland.

Till Årets Mentor i kategorin Tillväxtföretag har utsetts Krister Nord. Det skedde vid en ceremoni under tisdagen på Elite Grand Hotel i Norrköping och prisutdelare var landshövdingen Elisabeth Nilsson. – Jag är förberedd på ökade krav på organisationen när vi blir fler, säger Jocke Winqvists adept Filip Printzell. – Hans idéer och analyser har varit skillnaden mellan att växa eller att stå stilla, säger Krister Nords adept Marc Stuart Lechter.

I samband med prisutdelningen passade Kristin på NyföretagarCentrum Västra Östergötland på att även rikta ett stort tack till alla våra mentorer som gör ett fantastiskt arbete och är guld värda.

Läs hela pressmeddelandet här

Anmäl dig till Nyföretagarkvällen den 26 oktober!

Snart är det återigen dags för vår nyföretagarkväll. I år sätter vi entreprenörskapet i fokus och under kvällen får vi lyssna till ett spännande föredrag på temat:

FRÅN NYFÖRETAGARE TILL GASELLFÖRETAG!

Kvällens föredragshållare Magnus Larsson från exeo tar oss med på sin och sitt företags resa från starten till idag. exeo utsågs nyligen till Gasellföretag av Dagens Industri – något som ju är få förunnat och en beundransvärd bedrift. Men hur lyckades exeo ta sig dit? Vad har varit viktigt? Svårt? Enkelt? Vilka erfarenheter har man gjort och kanske framförallt: vilka tips kan vi få?

Under kvällen hyllar vi också några av våra fantastiska nyföretagare och delar ut priset till Årets nyföretagare i Västra Östergötland.

På bilden ovan ser vi Carina och Anders från Bil & Båtinredarna Motala Boxholm. De blev lyckliga vinnare av förra årets pris och fick stor  uppmärksamhet i samband med utnämningen.

Vem som blir lycklig vinnare i år får du reda på under kvällen.

På nyföretagarkvällen träffas vi för att umgås, få inspiration och utbyta erfarenheter och kontakter. Både nyföretagare, samarbetspartners, mentorer och våra styrelseledamöter är inbjudna. Vi hoppas kunna bjuda dig på en trevlig kväll med nya möten, spännande samtal och med entreprenörskapet i fokus!

Du kommer väl?

Under kvällen serveras en buffé inklusive lättdryck, kaffe och kaka till självkostnadspris. Önskas alkoholhaltig dryck finns även sådan att beställa.

Plats: Skänninge Stadshotell
Tid: 26/10 klockan 18.30
Pris: 150 kr/person.
I priset ingår buffé, lättdryck, kaffe och kaka.

Du som är nyföretagare anmäler dig till nyföretagarkvällen här »

Du som är medlem/samarbetspartner anmäler dig till nyföretagarkvällen här »

Varmt välkommen!

Till kalendarium

Nyföretagande mot utanförskap

Att bättre ta vara på den kompetens som många med utländsk härkomst har, så att de så snart som möjligt ska kunna klara sin försörjning i första hand genom eget företag, är något vi på NyföretagarCentrum ser som mycket viktigt. På uppdrag av Samordningsförbundet i Västra Östergötland erbjuder därför NyföretagarCentrum Västra Östergötland starta-eget-kurser för invandrare.

Mer info och anmälningsblankett hittar du här »

 

Artikel på Corren

Steget till eget 1-4

Den 4/9 kör vi igång vår seminarieserie Steget till Eget 1234 igen. Du kan gå de olika stegen i vilken ordning du vill. Men självklart ska du gå samtliga fyra steg. Då får du ju, helt kostnadsfritt, mycket av den information vi på NyföretagarCentrum vet att du behöver som nyföretagare. Bl a får du information från Skatteverket och inom områdena ekonomi, juridik och marknadsföring/sälj.  Dessutom bygger vi på dessa fyra grundsteg med Steget till Eget Special där du som ny företagare får ytterligare kunskap och inspiration. Dessutom har du naturligtvis möjlighet att ställa frågor och du utöka ditt nätverk!

Välkommen!

Läs mer & anmäl dig här

Lisbeth sydde ihop nytt jobb – efter 65!

Motalas kommundirektör fick fler och fler fritidsuppdrag föddes tanken på att hennes hobby kanske skulle kunna bli en extra inkomst efter pensionen. I dag har hon egen syateljé och är chef över sin egen tid.

Läs mer på Hemmets Veckotidning

Grattis till Vadstena

Vadstena är den kommun i Västra Östergötland som får högst ranking i 2016 års Nyföretagarbarometer och samtidigt blir näst bäst i Östergötland avseende antalet nystartade företag per 1000 invånare.

I både Motala och Mjölby startades något fler företag under 2016 jämfört med föregående år, men båda dessa kommuner tappar trots det i 2016 års ranking.

2015 var ett år då antalet företagsstarter låg något högre än tidigare i både Boxholm och Ödeshög vilket också avspeglades i rankingen för 2015. 2016 blev antalet företagsstarter i båda dessa kommuner lägre än 2015 och låg mer i linje med antalet starter före 2015.

Läs mer

Harry Goldman: Inget fel att nyanlända startar eget

I Dagens industri den 17/1 kunde vi läsa att professor Mats Hammarstedt och docent Lina Aldén, nationalekonomer vid Linnéuniversitetet i Växjö, avråder från företagande bland nyanlända. Med hänvisning till de svårigheter som personer med utländsk härkomst möter så menar forskarna att företagande är fel väg för dem.

Tillväxtverket har konstaterat att viljan att starta företag är starkare bland personer med utländsk bakgrund än bland personer med svensk bakgrund (Entreprenörsbarometern). Dessutom har företagare med utländsk bakgrund högre ambitioner om företagets omsättning och antal anställda. Så varför ska just nyanlända hindras från att försörja sig själv genom företagande?

Läs mer på Dagens Industri

Morgan söker ny företagsidé

Att driva företag i Sverige skiljer sig jämfört med att göra det i många andra länder.

För att hjälpa personer med utländsk härkomst som har drivit företag utomlands och eller som har ambitioner om att driva företag i Sverige har Nyföretagarcentrum Västra Östergötland starta eget-kurser. (Bild: Carolina Fransson)

Läs mer på Östgötatidningen

Här får nyanlända möjligheten att starta eget

Nyanlända med höga ambitioner ska få chansen att kunna starta sina egna företag. Det är syftet med en ny ”starta eget-kurs” som Nyföretagarcentrum i västra Östergötland har format fram. (Bild: Oliver Beckman)

Läs mer på Corren.se

Årets Mentor i Östergötlands län utsedd! Mentorskap kan avgöra ett lyckat företagande.

Anders Örnell har utsetts till Årets Mentor i kategorin Nya Företag och till Årets Mentor i kategorin Tillväxtföretag har utsetts Mari Torstensson. Det skedde vid en ceremoni på Linköpings slott och prisutdelare var landshövding Elisabeth Nilsson.

Läs mer

De är årets nyföretagare

Utmärkelsen ”Årets Nyföretagare i Västra Östergötland” går till Anders Wahlgren och Carina Andersson på Bil & Båtinredarna Boxholm Motala AB.

Läs mer på Östgöratidningen

Här är Årets nyföretagare

Anders Wahlgren och Carina Andersson på Bil & Båtinredarna Boxholm Motala AB är Årets Nyföretagare i Västra Östergötland 2016.

Bild: Maria Biamont

Läs mer på MVT.se

20-årsjubileum och nomineringar till Årets Nyföretagare i Västra Östergötland 2016

Den 6 oktober är det dags för NyföretagarCentrum Västra Östergötlands 20-årsjubileum. En kväll för umgänge, erfarenhetsutbyte och nätverkande för inbjudna medlemmar, företagare, partners och intressenter från hela vårt verksamhetsområde, d v s Boxholm, Mjölby, Motala, Vadstena och Ödeshög.

Under kvällen delas också priset till Årets Nyföretagare i Västra Östergötland 2016 ut

I år är fyra företag nominerade till priset:

 • Anders Wahlgren och Carina Andersson på Bil & Båtinredarna Boxholm Motala AB.
 • Andreas Perman på PMP Permans Mur och Platt.
 • Duong Ha och Linus Hjertstedt på Intersport i Mjölby / Lindu Sport AB.
 • Jonna Rosén på Gamla Konditoriet Vadstena Jonna Rosén AB.

Läs hela pressmeddelandet här

Kom igång med din affärsplan - direkt!

Skapa din kostnadsfria affärsplan online idag! Med en genomarbetad affärsplan har du kommit en bra bit på vägen till eget företag!

 

Här skapar du din affärsplan

Hitta kurser, inspiration och annat i vårt kalendarium!

I vårt kalendarium hittar du kurser och utbildningar som vi tror kan ge dig både kunskap och inspiration i ditt företagande. Utbildningarna arrangeras ibland av oss och ibland av någon av våra samarbetspartners. Observera att vissa kurser respektive utbildningar inte är kostnadsfria att delta i.

Du hittar alla events här

Notiser

Vår rådgivning

Välkommen att boka tid för kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning. Här kan du läsa mer om våra rådgivningstyper och evenemang.

Läs mer om vår rådgivning >>

Våra rådgivare

Våra rådgivare har nätverk i sina respektive hemorter, en lokal förankring och kan guida dig till näringslivskontakter som du kan ha stor nytta av i ditt blivande affärsliv.

Läs mer om våra rådgivare >>

Mentorskap

Mentor Eget Företag innebär att en nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, som bidrar med sitt nätverk och erfarenheter. På så sätt får man en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång.

Läs mer om vårt mentorskapsprogram >>

Våra samarbetspartners