Hem

Ödeshög högst rankad i länet i Nyföretagarbarometern 2020

Varje år presenterar NyföretagarCentrum, i samarbete med Bolagsverket, Nyföretagarbarometern som är en ranking av antal nyregistrerade företag per 1000 invånare för landets samtliga 290 kommuner.

Högst rankad av Östergötlands samtliga 13 kommuner är Ödeshög som hamnar på plats 43 och därmed klättrar 162 platser jämfört med året innan.

Läs hela pressmeddelandet här

Stora skillnader i manligt och kvinnligt företagande

Enligt myndigheten Tillväxtanalys startar betydligt fler män än kvinnor företag i landet, men hos Nyföretagarcentrum i västra länsdelen dominerar kvinnorna.

Av alla som startade företag i landet 2019 var andelen kvinnor endast 33 procent, enligt Tillväxtanalys statistiker Lars Sundell.

– Andelen har varit på denna nivå under flera år, uppger han.

2019 drevs 767 företag av kvinnor och 1 687 av män.

Samtidigt uppvisar Nyföretagarcentrum, västra Östergötland, där Motala, Vadstena, Ödeshög och Boxholms kommuner ingår en annan fördelning. I fjol var 57 procent av deras kunder kvinnor och antalet företagsstarter ligger sedan länge på drygt 50 procent bland dem, enligt verksamhetsledare Kristin Ericsson.

Läs reportaget på MVT

Så många företag startades i Motala och Vadstena 2020

Nyföretagandet ökade med 14 procent i Sverige under 2020 visar Nyföretagarbarometern.

2020 registrerades 73 463 nya företag på Bolagsverket, jämfört med 64 464 under 2019. Det är nytt rekord för Nyföretagarbarometern som redovisat siffror från Bolagsverket sen 1991.

Året förde med sig en aktiebolagsboom, nästan 8 av 10 nyregistrerade företag är nu aktiebolag.

 

 

Läs reportaget på MVT

2020 – ett rekordår för nyföretagandet!

Nyföretagandet ökade med 14 procent i landet under 2020 visar Nyföretagarbarometern och det blev en aktiebolagsboom, + 24,4 procent. Nästan 8 av 10 nyregistrerade företag är nu aktiebolag. Under året registrerades 73.463 nya företag på Bolagsverket jämfört med 64 464 under 2019. Det är nytt rekord för Nyföretagarbarometern som redovisat siffror från Bolagsverket sen 1991.

Läs hela pressmeddelandet här

God jul och Gott nytt år

Tack för ett gott samarbete under 2020! Ditt stöd betyder mycket för oss och våra kunder!

Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete under 2021.

Läs mer om våra samarbetspartners här

Vi gratulerar Örvar Kristinsson som utsetts till Årets Nyföretagare i Västra Östergötland 2020 av styrelsen i Nyföretagarcentrum Västra Östergötland

Örvar driver sedan knappt två år företaget Projektkompaniet som erbjuder tjänster inom olika delar av byggkedjan. Örvar har rekryterat allteftersom uppdragen kommit in och har även tagit in flera delägare från personalen. I september i år var man fyra delägare och 11 anställda med delägarna. Företaget har satsat mycket på arbetsmiljö och på företagskulturen. Det ska vara kul att gå till jobbet!Örvar startade sitt företag vid årsskiftet 2018/19 och 2019 omsatte verksamheten 5 858 tsk och årets resultat låg på 1 765 tsk.

Motivering:

Örvar Kristinsson har startat sitt företag utifrån en tydlig vision och vilja att gå sin egen väg och skapa ett företag dit det är kul att gå och jobba. Sedan starten har företaget fått allt fler uppdrag och kunder och i och med detta har man även vuxit i antal anställda, tjänsteportfölj, omsättning och vinst.

Med visionen ständigt närvarande både i tanken och företagskulturen har Örvar på ett strategiskt sätt valt vilka steg som ska tas och när, för att därefter förflytta sina pjäser och företagets position till rätt ruta på den spelplan som är marknaden.

Låt visionen vara en del även av dina framtida drag Örvar!

Vi gratulerar även övriga nominerade nyföretagare. Från vänster: Helli Björklund – Tre Systrar (Björklunds Butik i Vadstena AB), Rim Nassour – Lazokia Beauty Zone AB samt Fredrik Karlsson, Jan Pettersson och Mattias Lindvallen (Mattias ej med på bild) från TEAB – Totalentreprenad i Motala AB.

Prisutdelningen sändes live via vår Facebooksida och går att titta på för den som är intresserad.

Se den inspelade prisutdelningen här

Håkan Ström från Motala är Årets mentor Nya Företag i Östergötland

Håkan Ström har utsetts av NyföretagarCentrum till Årets Mentor Nya företag i Östergötland. Håkan har varit mentor till adepten Jan Pettersson med företaget TEAB – Total Entreprenad i Motala AB.

Vi gratulerar även våra mentorer Håkan Carlund, Lisbeth Sager och Mårten Franzén som även de nominerats av sina adepter till Årets Mentor Nya Företag i Östergötland. Bra jobbat!

Vi vill också gratulera Åke Rolf som blev årets mentor inom Almi för sitt mentorskap till adepten Torbjörn Andersson med företaget Söderköpings Energi & VVS AB.

Vi riktar ett stort, stort tack till alla våra mentorer för deras fantastiska engagemang och fina arbete med att stötta våra nyföretagare! De är guld värda! Tack! : – )

Här kan du se Håkan Ström ta emot priset för Årets Mentor Nya Företag

Akut läge, vi startar Nyföretagarhjälpen!

Coronakrisen slår hårt mot alla och allt företagande. Nu handlar det om företagens överlevnad och företagarens framtid! Det är Sveriges jobbskapare och företagare som står inför stora problem. Läget är akut.

Därför mobiliserar NyföretagarCentrum Sverige tillsammans med partners Nyföretagarhjälpen. Du som startat ditt företag under de senaste tre åren och behöver ha någon att tala med, eller goda råd kring vad som ska göras nu – tala med NyföretagarCentrum!

NyföretagarCentrum erbjuder rådgivning – också digitalt – till dig som funderar på att starta eget. Vi erbjuder även kostnadsfri rådgivning till dig som nu står inför utmaningar i samband med coronapandemin.

Efter kickstarten under vecka 17 med dagliga livesändningar på Facebook och webinarier fortsätter NyföretagarCentrum nu att sända live på onsdagar mellan kl 12.30-13.30 under vecka 18-20.

Fler webinarier med aktuella teman kommer löpande arrangeras och finnas tillgängliga för bokning. Webinarier som spelats in under föregående vecka kommer nu också att läggas upp på nytt som film för att fler ska få möjlighet att ta del av dem.

Registrera dig på nyforetagarhjalpen.se för att kunna boka dina webinarier!

Följ vår information på;

nyforetagarhjalpen.se

facebook.com/nyforetagarcentrum

youtube.com/nyforetagarcentrum

Hör av dig – NyföretagarCentrum finns här för dig!

Information om vad vi kan hjälpa dig med under Coronakrisen

Det som hänt och händer just nu är mycket alarmerande på många sätt både vad gäller människors hälsa och världsekonomin. Utvecklingen har gått mycket fort och inte minst ni nystartade småföretagare sliter och kämpar nu hårt för att överleva! Vi förstår att många av er har det mycket tufft nu och vi vill därför informera er om vad vi kan göra för att stötta och hjälpa er.

I vår senaste nyhetsbrev hittar du mer info om hur vi kan hjälpa dig just nu.

Läs senaste nyhetsbrevet

Med anledning av Corona-viruset

Vi behöver alla vidta försiktighetsåtgärder med tanke på Corona-viruset. Vill du boka rådgivning hos NyföretagarCentrum eller har du en rådgivning inbokad?

Nyföretagarcentrum kommer från och med måndag 16/3 att ersätta fysiska rådgivningar med rådgivningar digitalt eller om så önskas per telefon. Du bokar tid som vanligt via vår hemsida.

Vi ser det som mycket positivt att vi, trots utvecklingen kring Corona, har möjlighet att erbjuda dig fortsatt stöd och hjälp inför din företagsstart. Att vi som organisation även kan ta ett samhällsansvar är också viktigt då vi ju behöver hjälpas åt för att minska effekterna av Corona så mycket det bara går.

Stort tack för din förståelse och välkommen med din bokning!

Boka rådgivning och seminarier via nätet

Kraftig ökning av nystartade aktiebolag under 2010-talet

Liksom i riket ökade andelen nystartade aktiebolag i de fyra kommunerna Boxholm, Motala, Vadstena och Ödeshög under 2010-talet. Detta som en följd av att aktiekapitalet halverades 2010 – från 100 000 till 50 000 kronor. Det visar ny statistik från Bolagsverket som NyföretagarCentrum Västra Östergötland sammanställt.

Läs hela pressmeddelandet här

Styrelsen i NyföretagarCentrum Västra Östergötland har utsett Tony Pettersson på Svetsakuten Östergötland till Årets Nyföretagare i Västra Östergötland 2019

Motivering

Tony Pettersson är en entreprenör som genom hårt arbete och en tydlig plan startat och etablerat sitt företag på marknaden. Genom nätverkande och samarbeten har han skapat ytterligare goda förutsättningar för ett lönsamt och framgångsrikt företagande.

Med affärsidén i centrum, med starkt fokus på målet att starta och driva ett lönsamt företag och genom att också låta detta ta lite tid har Tonys företag vuxit, fått nya kunder, samarbeten och nätverk. Likt en pärla som ger ringar på vattnet.

Stort grattis Tony och även grattis till övriga nominerade: Ida – Movement INSPO, Eric – Tinnerholm Bilverkstad, Brenda – Min söta värld.

Med på bilden är även Kristin Ericsson, verksamhetsledare på NyföretagarCentrum Västra Östergötland.

Läs hela pressmeddelandet

Årets nyföretagare i Västra Östergötland 2019

Vad har en bilmekaniker, friskvårdsföretagare, konditor och en svetsare gemensamt? Jo – de är alla nominerade till NyföretagarCentrums pris: Årets nyföretagare i Västra Östergötland 2019.

STORT GRATTIS OCH BRA JOBBAT!

Priset delas ut på vår Nyföretagarkväll den 6/11. Ta chansen att inspireras av årets nominerade nyföretagare, träffa och mingla med andra som liksom du brinner för att starta och driva eget.

Välkommen med din anmälan och hoppas vi ses!

 

Mer info om Årets nyföretagare i Västra Östergötland

En kväll för dig som är nyfiken på vad NyföretagarCentrum kan göra för dig

Låt dig inspireraas av entreprenörsresor, träffa nyföretagare, företagare, mentorer och mingla med intressanta personer. Du får även lyssna till några av våra nyföretagare som berättar om sina resor till eget företagande.

Under kvällen delar vi också ut priset till Årets Nyföretagare i Västra Östergötland 2019.

Läs mer om Nyföretagarkvällen 2019

Var med och starta fler nya företag i Sverige!

Är du en av många som drömmer om att starta eget? Men inte riktigt vet hur man planerar sin start och var man kan få bra hjälp och pepp. Du är inte ensam! Närmare halva befolkningen kan tänka sig att starta företag, men färre än en procent kommer faktiskt att starta företag under året. Just därför har vi på NyföretagarCentrum utnämnt vecka 17 till Sveriges Nyföretagarvecka, något vi gjort sedan 2006. Under dessa år har vi delat ut 70 000 ”Starta Eget-kit och guider” och närmare 30 000 personer har kommit på våra event.

Turnébuss ”Ta Steget till Eget” till flera städer
Här finns ett team av experter och rådgivare på plats som visar vägen och svarar på frågor och bjuder på inspiration. Vi vill verkligen stötta och vägleda många fler att våga förverkliga sina affärsidéer och få en rivstart på sitt företagande! Hoppas vi ses under vecka 17.

Event
23 april – Jönköping, Café Starta & Driva Eget, Jönköpings Länsmuseum, kl 14-16
24 april – Malmö, Mässa Eget Företag, Slagthuset, kl 10-16
25 april – Göteborg, Mässa Eget Företag, Brewhouse, kl 10-16
26 april – Västerås, Cafe Starta & Driva Eget, Aros Congress Center, kl 9-11

Dessutom sker många lokala aktiviteter runt om i landet på NyföretagarCentrum.

Läs hela pressmeddelandet

250 miljoner kronor i mikrolån till svenska småföretag

Marginalen Bank får som första svenska bank en mikrogaranti från Europeiska Investeringsfonden (EIF) för att underlätta för mindre företag med upp till nio anställda att få lånefinansiering.

En företagare som söker ett företagslån med garantin behöver endast gå i borgen för 20 procent av lånebeloppet, som maximalt får uppgå till 250 000 kronor, eftersom garantin från EIF träder in och täcker resterande 80 procent. Räntan på lånet är 30 punkter lägre än för motsvarande företagslån utan garantin.

I samarbete med rådgivningsorganisationen NyföretagarCentrum och med stöd av garantin lanseras även ett lån som är speciellt framtaget för nystartade företag – Uppstartslånet.

Läs hela pressreleasen på Breakit

Nyföretagandet minskade under året

Positiv utveckling med något fler nya företag 2018 jämfört med 2017 i de fyra kommuner som ingår i NyföretagarCentrum Västra Östergötlands verksamhetsområde.

Läs hela reportaget på MVT.se

Årets Mentor i Östergötlands län

NyföretagarCentrum och Almi utser Årets Mentor i Östergötlands län. Mentorskap kan avgöra ett framgångsrikt företagande!

Lisbeth Sager har utsetts till Årets Mentor Nya Företag och Gert Kindgren, Årets Mentor Utveckla Företag i Östergötlands län. Priset mottogs vid en ceremoni på Linköpings Konsert & Kongress, prisutdelare var landshövding Carl-Fredrik Graf.

– Hon kan få mig att ”knyta ihop säcken” när mina tankar spretar åt olika håll, säger Ida Johansson, en av Lisbeths två adepter som nominerat henne.

– Lisbeth har gett mig trygghet och självförtroende i mina val och beslut, säger adepten Emma Filipsson.

– Han har på ett föredömligt och vänligt sätt hjälpt mig att våga ta steget att satsa mot mina mål att få företaget att växa, säger Gert Kindgrens adept Robert Jansz.

Läs hela pressmeddelandet här

Har du varit företagare i ditt hemland? Har du en genomtänkt affärsidé?

Vi lär dig grunderna i hur du driver företag i Sverige.

Du som vill vara med ska:

 • Förstå lätt svenska
 • Ha en affärsidé

Du får lära dig mer om:

 • Bolagsformer
 • Skatter
 • Ansvaret som din egen arbetsgivare
 • Tillstånd och lagar
 • Finansiering

Information & anmälan

Gå StyrelseAkademiens styrelseutbildning på vackra Ombergs Golf Resort!

StyrelseAkademien Östsverige erbjuder dig som är medlem/kund i NyföretagarCentrum Västra Östergötland att delta i styrelseutbildningen Rätt Fokus till ett rabatterat pris. (13 595 kr exkl. moms*).

För att erhålla rabatten: Uppge den kommun/organisation du tillhör.

I kostnaden ingår på kvällen dag 1 en trerättermiddag med inspirerande föreläsning samt övernattning. (Önskar du ej övernatta uppger du det vid anmälan och du får avdrag för logi) Ord. kurspris är 14 995 kr exkl moms.

Utbildningen omfattar 16 timmars undervisning, fördelade på fyra olika ämnesområden:

 • Rätt styrning
 • Rätt bemanning
 • Rätt inriktning
 • Rätt arbetssätt

Certifiering: Du kommer att kunna avsluta utbildningen med ett teoretiskt prov för att erhålla StyrelseAkademiens certifikat i styrelsearbete för den specifika inriktningen.

Kursdatum: 15 och 16 april 2018
TID: Dag 1 –  kl. 10.00- ca 18.00 Dag 2 – 08.30- ca 17.30

Anmälan: via Styrelseakademien »

Läs mer här

Ung VD i mogen bransch! Filip Printzell Årets Unga Nyföretagare 2017!

Årets Unga Nyföretagare är Filip Prinzell. Med sina 20 år har han åstadkommit mycket på kort tid!

Filip Prinzell är en skicklig och driven entreprenör, som trots, eller kanske tack vare sin ålder, inte räds utmaningar. Endast 19 år gammal startade han sitt företag Städarna Varamon där han också är VD. Filips bolag, som är en del av koncernen Städarna i Sverige AB, har 15 anställda i Motala och verkar lokalt i Motala, Vadstena och Mjölby. Bolaget har förvärvat ett städbolag i Mjölby, och planen är att växa till 10 anställda i Mjölby inom ett år.

Läs hela pressmeddelandet

Filip Printzell på Städarna i Varamon AB är Årets Nyföretagare i Västra Östergötland 2017

Styrelsen i Nyföretagarcentrum Västra Östergötland har utsett Filip Printzell på Städarna i Varamon AB till Årets Nyföretagare i Västra Östergötland 2017.

Städarna i Varamon AB startades i september 2016 av då 19-åriga Filip Printzell och av Städarna i Sverige AB. Filip är även företagets VD. Städfirman Städarna verkar lokalt i Motala, Vadstena och Mjölby och företaget är en del av en etablerad städkoncern som finns på totalt 13 orter. Genom sitt lokala arbete finns de hela tiden nära sina kunder, vilket är viktigt för att kunna leverera städ av högsta kvalitét. Medarbetarna har gedigen erfarenhet av städ och är kontrollerade mot brottsregistret. Personalen får också kontinuerlig utbildning vilket borgar för hög kvalitét på alla tjänster.

Läs hela pressmeddelandet här

Fem företag nominerade till Årets Nyföretagare i Västra Östergötland 2017

NyföretagarCentrum har som mål att sporra fler att starta livskraftiga företag. Att dela ut ett pris till Årets Nyföretagare i Västra Östergötland är ett sätt att synliggöra nyföretagare som lyckats med sin satsning och sitt företagande. I år är fem företag nominerade till priset:

 • Charlotte Svärd, Hanna Grännö Johansson, Josefina Nyberg, Veronica Ingesson samt Karin Olsson på Förskolan Villekulla (VK) Ek. för
 • Filip Printzell på Städarna i Varamon AB
 • Helena Nyberg på MiniSign AB.
 • Ingrid och Petter Ohls Magnusson på Vadstena Blommor och Design AB
 • Magdalena Hermelin på Magdalena Hermelin (EF) / Hermelins

Priset delas ut på NyföretagarCentrum Västra Östergötlands Nyföretagarkväll torsdagen den 26/10.

Läs hela pressreleasen här

Årets Mentorer i Östergötland utsedda!


Stort grattis till vår mentor Jocke Winqvist
 som utsetts till Årets mentor Starta företag i Östergötland.

Till Årets Mentor i kategorin Tillväxtföretag har utsetts Krister Nord. Det skedde vid en ceremoni under tisdagen på Elite Grand Hotel i Norrköping och prisutdelare var landshövdingen Elisabeth Nilsson. – Jag är förberedd på ökade krav på organisationen när vi blir fler, säger Jocke Winqvists adept Filip Printzell. – Hans idéer och analyser har varit skillnaden mellan att växa eller att stå stilla, säger Krister Nords adept Marc Stuart Lechter.

I samband med prisutdelningen passade Kristin på NyföretagarCentrum Västra Östergötland på att även rikta ett stort tack till alla våra mentorer som gör ett fantastiskt arbete och är guld värda.

Läs hela pressmeddelandet här

Anmäl dig till Nyföretagarkvällen den 26 oktober!

Snart är det återigen dags för vår nyföretagarkväll. I år sätter vi entreprenörskapet i fokus och under kvällen får vi lyssna till ett spännande föredrag på temat:

FRÅN NYFÖRETAGARE TILL GASELLFÖRETAG!

Kvällens föredragshållare Magnus Larsson från exeo tar oss med på sin och sitt företags resa från starten till idag. exeo utsågs nyligen till Gasellföretag av Dagens Industri – något som ju är få förunnat och en beundransvärd bedrift. Men hur lyckades exeo ta sig dit? Vad har varit viktigt? Svårt? Enkelt? Vilka erfarenheter har man gjort och kanske framförallt: vilka tips kan vi få?

Under kvällen hyllar vi också några av våra fantastiska nyföretagare och delar ut priset till Årets nyföretagare i Västra Östergötland.

På bilden ovan ser vi Carina och Anders från Bil & Båtinredarna Motala Boxholm. De blev lyckliga vinnare av förra årets pris och fick stor  uppmärksamhet i samband med utnämningen.

Vem som blir lycklig vinnare i år får du reda på under kvällen.

På nyföretagarkvällen träffas vi för att umgås, få inspiration och utbyta erfarenheter och kontakter. Både nyföretagare, samarbetspartners, mentorer och våra styrelseledamöter är inbjudna. Vi hoppas kunna bjuda dig på en trevlig kväll med nya möten, spännande samtal och med entreprenörskapet i fokus!

Du kommer väl?

Under kvällen serveras en buffé inklusive lättdryck, kaffe och kaka till självkostnadspris. Önskas alkoholhaltig dryck finns även sådan att beställa.

Plats: Skänninge Stadshotell
Tid: 26/10 klockan 18.30
Pris: 150 kr/person.
I priset ingår buffé, lättdryck, kaffe och kaka.

Du som är nyföretagare anmäler dig till nyföretagarkvällen här »

Du som är medlem/samarbetspartner anmäler dig till nyföretagarkvällen här »

Varmt välkommen!

Till kalendarium

Nyföretagande mot utanförskap

Att bättre ta vara på den kompetens som många med utländsk härkomst har, så att de så snart som möjligt ska kunna klara sin försörjning i första hand genom eget företag, är något vi på NyföretagarCentrum ser som mycket viktigt. På uppdrag av Samordningsförbundet i Västra Östergötland erbjuder därför NyföretagarCentrum Västra Östergötland starta-eget-kurser för invandrare.

Mer info och anmälningsblankett hittar du här »

 

Artikel på Corren

Steget till eget 1-4

Den 4/9 kör vi igång vår seminarieserie Steget till Eget 1234 igen. Du kan gå de olika stegen i vilken ordning du vill. Men självklart ska du gå samtliga fyra steg. Då får du ju, helt kostnadsfritt, mycket av den information vi på NyföretagarCentrum vet att du behöver som nyföretagare. Bl a får du information från Skatteverket och inom områdena ekonomi, juridik och marknadsföring/sälj.  Dessutom bygger vi på dessa fyra grundsteg med Steget till Eget Special där du som ny företagare får ytterligare kunskap och inspiration. Dessutom har du naturligtvis möjlighet att ställa frågor och du utöka ditt nätverk!

Välkommen!

Läs mer & anmäl dig här

Lisbeth sydde ihop nytt jobb – efter 65!

Motalas kommundirektör fick fler och fler fritidsuppdrag föddes tanken på att hennes hobby kanske skulle kunna bli en extra inkomst efter pensionen. I dag har hon egen syateljé och är chef över sin egen tid.

Läs mer på Hemmets Veckotidning

Grattis till Vadstena

Vadstena är den kommun i Västra Östergötland som får högst ranking i 2016 års Nyföretagarbarometer och samtidigt blir näst bäst i Östergötland avseende antalet nystartade företag per 1000 invånare.

I både Motala och Mjölby startades något fler företag under 2016 jämfört med föregående år, men båda dessa kommuner tappar trots det i 2016 års ranking.

2015 var ett år då antalet företagsstarter låg något högre än tidigare i både Boxholm och Ödeshög vilket också avspeglades i rankingen för 2015. 2016 blev antalet företagsstarter i båda dessa kommuner lägre än 2015 och låg mer i linje med antalet starter före 2015.

Läs mer

Harry Goldman: Inget fel att nyanlända startar eget

I Dagens industri den 17/1 kunde vi läsa att professor Mats Hammarstedt och docent Lina Aldén, nationalekonomer vid Linnéuniversitetet i Växjö, avråder från företagande bland nyanlända. Med hänvisning till de svårigheter som personer med utländsk härkomst möter så menar forskarna att företagande är fel väg för dem.

Tillväxtverket har konstaterat att viljan att starta företag är starkare bland personer med utländsk bakgrund än bland personer med svensk bakgrund (Entreprenörsbarometern). Dessutom har företagare med utländsk bakgrund högre ambitioner om företagets omsättning och antal anställda. Så varför ska just nyanlända hindras från att försörja sig själv genom företagande?

Läs mer på Dagens Industri

Morgan söker ny företagsidé

Att driva företag i Sverige skiljer sig jämfört med att göra det i många andra länder.

För att hjälpa personer med utländsk härkomst som har drivit företag utomlands och eller som har ambitioner om att driva företag i Sverige har Nyföretagarcentrum Västra Östergötland starta eget-kurser. (Bild: Carolina Fransson)

Läs mer på Östgötatidningen

Här får nyanlända möjligheten att starta eget

Nyanlända med höga ambitioner ska få chansen att kunna starta sina egna företag. Det är syftet med en ny ”starta eget-kurs” som Nyföretagarcentrum i västra Östergötland har format fram. (Bild: Oliver Beckman)

Läs mer på Corren.se

Kom igång med din affärsplan - direkt!

Skapa din kostnadsfria affärsplan online idag! Med en genomarbetad affärsplan har du kommit en bra bit på vägen till eget företag!

 

Här skapar du din affärsplan

Hitta kurser, inspiration och annat i vårt kalendarium!

I vårt kalendarium hittar du kurser och utbildningar som vi tror kan ge dig både kunskap och inspiration i ditt företagande. Utbildningarna arrangeras ibland av oss och ibland av någon av våra samarbetspartners. Observera att vissa kurser respektive utbildningar inte är kostnadsfria att delta i.

Du hittar alla events här

Notiser

Vår rådgivning

Välkommen att boka tid för kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning. Här kan du läsa mer om våra rådgivningstyper och evenemang.

Läs mer om vår rådgivning >>

Våra rådgivare

Våra rådgivare har nätverk i sina respektive hemorter, en lokal förankring och kan guida dig till näringslivskontakter som du kan ha stor nytta av i ditt blivande affärsliv.

Läs mer om våra rådgivare >>

Mentorskap

Mentor Eget Företag innebär att en nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, som bidrar med sitt nätverk och erfarenheter. På så sätt får man en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång.

Läs mer om vårt mentorskapsprogram >>