Hem

Kalendarium

I vårt kalendarium hittar du information om seminarier och aktiviteter som kan vara intressanta för dig som funderar på att starta eller som nyligen har startat företag.

Ibland står vi själva som arrangörer och ibland gör vi det tillsammans med andra aktörer i vårt nätverk. Oavsett vilket gör vi detta för att kunna erbjuda dig som nyföretagare kunskap, inspiration, möjlighet till nätverkande och i förlängningen naturligtvis även nya affärer. Du ser på listan när och var aktiviteten äger rum.

Observera att vissa aktiviteter som arrangeras av våra samarbetspartners inte alltid är kostnadsfria att delta i.

Vi bjuder på fika!

Välkommen att delta!

boka_radgivningboka_kod

StegetTillEget

Vår populära och kostnadsfria starta-eget-kurs Steget till Eget innefattar sex steg och vi rekommenderar att du går samtliga då detta kommer att ge dig mycket av den information som vi på NyföretagarCentrum vet att du som ny företagare har nytta av att känna till i din företagarroll.

Förutom en rådgivare från NyföretagarCentrum träffar du nedan föredragshållare och du har möjlighet att ställa frågor både till oss och vår samarbetspartner som medverkar på respektive träff. Dessutom får du en utmärkt möjlighet att utöka ditt nätverk!

Plats: NyföretagarCentrum Västra Östergötland/Vadstena InfoCenter, Storgatan 28, Vadstena

Tid: 17.30-ca 20.00

Läs mer om Steget till Eget & Anmäl dig här


VI SES PÅ MOTALA EXPO 17-18 mars


StegetTillEget-1

TEMA: Bank, finansiering, försäkringar.

När:  230302
Föredragshållare: Swedbank och Almi.

StegetTillEget-2

TEMA: Ekonomi – Lär dig förstå dina siffror.

När:  230309
Föredragshållare:
Motala Revisionsbyrå.

StegetTillEget-3

TEMA: Juridik – Att undvika de juridiska fallgroparna när man blir företagare.

Föredragshållare: Ludvig & Co.

När: 230316

StegetTillEget-4

TEMA: Marknadsföring & Sälj

Föredragshållare: Östgötatidningen.

När: 230323

TEMA: Funktionell IT är temat för Steget till Eget 5.

Föredragshållare: Dataprovider.

När: 230330

TEMA: Hållbart företagande.

Föredragshållare: Almi.

När: 230403


Informationsträffar med Skatteverket!

Är du nyfiken på att starta företag? Eller har du nyss startat och känner att du behöver mer information om skatteregler, avdrag, moms och annat? Då är dessa informationsträffar något för dig!

Vi på Nyföretagarcentrum Västra Östergötland samverkar med Skatteverket och även med andra NyföretagarCentrum i landet för dessa träffar och kan nu erbjuda dig ett antal träffar på lite olika teman som vi tror kan passa dig som nyföretagare.

Förutom en rådgivare från NyföretagarCentrum medverkar en informatör från Skatteverket och du har möjlighet att ställa frågor både till oss och Skatteverket under träffen. Dessutom får du en utmärkt möjlighet att utöka ditt nätverk!

Plats: NyföretagarCentrum Västra Östergötland, Drottninggatan 50, Motala.

Läs mer om våra Informationsträffar med Skatteverket & Anmäl dig här


Starta eget företag

6 mars kl. 17 – ca 18.30

En information för dig som planerar att starta ett eget företag. I den här föreläsningen får du veta hur du registrerar ditt företag och vilka viktiga val du behöver göra.

Ny företagare – enskild firma

13 mars kl 17 – ca 20

En informationsträff att börja med för dig som nyligen har startat en enskild firma. Vi går igenom skatter och avgifter samt hur du enkelt redovisar uppgifter till Skatteverket genom deras e-tjänster.

Ny företagare – Aktiebolag

20 mars kl 17 – ca 20

En informationsträff att börja med för dig som nyligen har startat ett aktiebolag. Vi går igenom skatter och avgifter samt hur du enkelt redovisar uppgifter till Skatteverket genom deras e-tjänster.

Sidan uppdaterades 2023-03-10