Hem

Kalendarium

I vårt kalendarium hittar du information om seminarier och aktiviteter som kan vara intressanta för dig som funderar på att starta eller som nyligen har startat företag.

Ibland står vi själva som arrangörer och ibland gör vi det tillsammans med andra aktörer i regionen. Oavsett vilket gör vi detta för att kunna erbjuda dig som nyföretagare kunskap, inspiration, möjlighet till nätverkande och i förlängningen naturligtvis även nya affärer. Du ser på listan när och var aktiviteten äger rum.

Observera att vissa aktiviteter som arrangeras av våra samarbetspartners inte alltid är kostnadsfria att delta i.

Välkommen att delta!


boka_radgivningboka_kod


LÄR DIG MER OM FÖRETAGANDE

StegetTillEget

Våra kostnadsfria informationsträffar Steget till Eget innefattar sex steg och vi rekommenderar att du går på samtliga. Samtliga Steget till Eget ger dig mycket av den information som vi på NyföretagarCentrum vet att du som ny företagare har nytta av att känna till i din företagarroll. Dessutom har du naturligtvis möjlighet att ställa frågor och du utöka ditt nätverk!

StegetTillEget-1

På vår nätverksträff Stegen till Eget 1 träffar du NyföretagarCentrum men också Skatteverket som informerar om skatter, moms mm. ALMI informerar om sin verksamhet och hur de kan hjälpa dig som nyföretagare.

Du får också information om näringslivsfrågor i de kommuner som ingår i vårt verksamhetsområde. Kvällens värdföretag Swedbank presenterar sig och sin verksamhet och ger dig värdefulla tips och information om vad de kan hjälpa dig med.

När och var: 210302. Online – länk till mötet skickas ut separat till anmälda.
Tid: 17.30-ca 20.00

StegetTillEget-2

Som företagare måste du ha kunskap om och koll på ditt företags ekonomi. På Stegen till Eget 2 har du möjlighet att få mer information och kunskap inom detta område.

Tillsammans med vår samarbetspartner x går vi bl a igenom:

• Affärsplan och budget – dina viktigaste dokument.

• Hur ska jag sköta min bokföring?

• Vi lär oss skilja på resultat & balans.

När och var: Ej klart
Tid: 17.30-ca 20.00

StegetTillEget-3

Bolagsform, styrelseprotokoll, aktiebrev, bolagsstämma, aktieägaravtal, kundavtal, leverantörsavtal, standardavtal, allmänna villkor, hyresavtal, försäkringar, affärsmodeller, anställningsformer, anställningsavtal, sekretessavtal… 

Tycker du som företagare att det är mycket att hålla koll på?

Tillsammans med vår samarbetspartner Advokatfirman Delphi behandlar vi några av de vanligaste frågorna och situationerna du som företagare ställs inför och behöver ha koll på. På Steget till Eget 3 rätar vi ut några frågetecken och skapar förståelse för att när juridiken tillämpas på rätt sätt är den ett verktyg som skapar goda förutsättningarna för företagets lönsamma tillväxt. Dessutom får du information från kommunen om vad du behöver tänka på när det gäller t ex tillstånd och regler för näringsverksamhet.

När och var: 210316. Online – länk till mötet skickas ut separat till anmälda.
Tid: 17.30-ca 20.00

StegetTillEget-4

Marknadsföring är temat för Steget till Eget 4.

På denna träff får du tips och råd om hur du planerar och genomför ditt företags marknadsföring för att få fler kunder och nya affärer. Föredragshållare är vår samarbetspartner Östgötatidningen och Kristin från NyföretagarCentrum Västra Östergötland.

När och var: Ej klart.
Tid: 17.30-ca 20.00

Funktionell IT är temat för Steget till Eget 5.

Under kvällen lyssnar du till vår samarbetspartner Dataprovider som ger dig grundläggande information och kunskap inom ett antal utvalda områden bl a:

Utrustning, mjukvara, abonnemang, tjänster och hur du skaffar dessa på ett förmånligt sätt.

– Finns det gratisvarianter som fungerar lika bra som köpta lösningar?

– Säkerhet och eSkydd.

– Internetmarknadsföring, hemsida, sociala medier.

När och var: 210329. Online – länk till mötet skickas ut separat till anmälda.
Tid: 17.30-ca 20.00

Under kvällen får du kunskap och information om försäkringar. Ett område som är mycket viktigt för dig som företagare! Samtididigt som vi vet att det många gånger upplevs som krångligt. Vår samarbetspartner Länsförsäkringar Östgöta är föredragshållare och tar upp frågor kring:

 • Varför företagsförsäkring?
 • Vilket ansvar har jag som arbetsgivare? 
 • Trygghet och sparande för dig som företagare.
 • Lämpligt försäkringsskydd för dig, dina anställda och ditt företag.

När och var: Ej klart.
Tid: 17.30-ca 20.00


STARTA-EGET-KURS FÖR DIG MED UTLÄNDSK BAKGRUND

Har du varit företagare i ditt hemland? Har du en affärsidé?

Just nu planerar vi för en starta-eget-kurs på lätt svenska till våren och du kan redan nu anmäla intresse om att delta. Kursen riktar sig i första hand till dig som bor i Motala kommun. Planerad kursstart är i april/maj.september.

På kursen får du all den information som du behöver för att starta eget.

För att delta krävs två saker:

 1. Att du har en affärsidé
 2. Att du förstår lätt svenska

Du som vill vara med ska:

 • Förstå lätt svenska
 • Ha en affärsidé

Du får lära dig mer om:

 • Bolagsformer
 • Skatter
 • Ansvaret som din egen arbetsgivare
 • Tillstånd och lagar
 • Finansiering

Är du intresserad? Skicka ett mail till:
vastraostergotland@nyforetagarcentrum.se med dina kontaktuppgifter så återkommer vi till dig med mer information.

Vi behöver denna information från dig:

 • Namn
 • Adress
 • Mobilnummer
 • Mailadress
 • Affärsidé
 • Hur länge du bott i Sverige
 • Vilket land du kommer ifrån

ung_eget_2016

Våra nätverksträffar på temat Ung & Eget vänder sig till dig som är 18 -35 år och som står inför att starta eget eller som redan driver eget företag i någon av våra fem kommuner inom Västra Östergötland.

På våra nätverksträffar träffar du andra unga företagare som alla är intresserade av att få inspiration, utbyta erfarenheter och att nätverka.

Av oss på NyföretagarCentrum kan du få råd, tips och naturligtvis även nätverkskontakter. Dessutom har du som är intresserad möjlighet att söka till vårt mentorprogram.

Är du intresserad? Hör av dig till oss på vastraostergotland@nyforetagarcentrum.se och anmäl ditt intresse.

Välkommen med din intresseanmälan!


SKV_RGB_li

När du kommit igång med ditt företag kan du med fördel gå på Skatteverkets informationsträffar om skatter. Här får du mer kunskap om t ex moms, import/export och tips inför bokslut och deklaration. Vissa träffar arrangeras här i Västra Östergötland medan andra ges i t ex Linköping och Norrköping. Mer information hittar du vi länken ovan där du också anmäler dig till träffarna.


Sidan uppdaterades 2021-01-20