Hem
2023-11-29

Anders Svensson på Anders Fastighetskomfort AB är Årets Nyföretagare i Västra Östergötland 2023


Styrelsen i Nyföretagarcentrum Västra Östergötland har utsett Anders Svensson på Anders Fastighetskomfort AB till Årets Nyföretagare i Västra Östergötland 2023.

Anders företag erbjuder varierande åtgärder inom kyl- och värmeteknik samt tillhörande konsultationer.
Företaget erbjuder även åtgärder inom skog och trädgård såsom markbeläggning, fällning av träd och
plantering.

Läs hela pressmeddelandet här »


2023-11-29

Maria Hadenius Lindgren utsedd till Årets Mentor Nya Företag


Maria Hadenius Lindgren har utnämnts till Årets Mentor Nya Företag i Östergötland. Genom NyföretagarCentrums Västra Östergötlands mentorprogram har hon stöttat Malin Selkälä och nystartade Älvan trädgårdsmästeri som fått en blomstrande start på en för henne ny bana. 

Läs motiveringen här »

Läs hela pressmeddelandet här »


2023-11-16

Fyra företagare nominerade till Årets Nyföretagare i Västra Östergötland 2023

NyföretagarCentrum har som mål att sporra fler att starta livskraftiga företag. Den 29 november är det
därför återigen dags för NyföretagarCentrum Västra Östergötlands att dela ut priset till Årets nyföretagare i Västra Östergötland.

Med prisutdelningen vill NyföretagarCentrum Västra Östergötland synliggöra nyföretagare som lyckats med sin satsning och sitt företagande och även inspirera andra som nyligen startat eller som drömmer
om att starta eget.

Fyra nyföretagare är nominerade av NyföretagarCentrum till Årets Nyföretagare i Västra Östergötland.

2023 års nominerade nyföretagare är:

  • Anders Svensson – Anders Fastighetskomfort AB.
  • Rita Omvik – RO By Rita Omvik.
  • Sari Johansson – Fotvalvet – Saris Fotvård.
  • Sören Wik – WikCons HR AB

Läs hela pressmeddelandet här »


2023-10-11

Swedbank genom Sparbanksstiftelsen Alfa stöder NyföretagarCentrum Västra Östergötlands projekt ”Främja kvinnors företagande”


”Det känns fantastiskt kul att ha möjligheten att anslå 70 000 kronor till NyföretagarCentrum Västra Östergötlands projekt Främja kvinnors företagande”, säger Per Andersson, chef rådgivning och service Östergötland.

Swedbank är sedan många år samarbetspartner till NyföretagarCentrum Västra Östergötland och ser NyföretagarCentrum som en viktig start och förutsättning för ett livskraftigt företagande. Swedbank arbetar intensivt för jämställdhet och mångfald både internt och i samhället i stort. Därför känns det extra roligt att kunna vara delaktig i en sådan här satsning mot kvinnors företagande som NyföretagarCentrum Västra Östergötland nu gör, avslutar Per Andersson.

Läs hela pressmeddelandet här »


2023-1-25

Motala mot strömmen med positivt nyföretagande 2022

Nyföretagandet i Motala kommun visar positiva siffror för antal nya företag under 2022. Totalt registrerades 201 nya företag i Motala under året, vilket var en ökning med 14,2% jämfört med föregående år då 176 nya företag startades.

Nyföretagandet i riket föll under helåret 2022 med 5,9% jämfört med 2021. Totalt registrerades 74 090 nya företag i riket under 2022. I Östergötland registrerades 2 473 företag vilket var en minskning med 6,6% jämfört med året innan. I de fyra kommunerna i NyföretagarCentrum Västra Östergötlands verksamhetsområde registrerades 288 nya företag, vilket var en ökning med 1,1%.
Endast två kommuner i länet visar positiva siffror för 2022 och Motala är alltså en av dem.

Läs hela pressmeddelandet här »


2022-12-8

Madelen Agi på MA Hälsan i fokus AB är Årets Nyföretagare i Västra Östergötland 2022

Styrelsen i Nyföretagarcentrum Västra Östergötland har utsett Madelen Agi på MA Hälsan i fokus AB till Årets Nyföretagare i Västra Östergötland 2022.

Madelen kom till Sverige från Syrien för nästan 40 år sedan. Hon har varit intresserad av kropp och hälsa i hela sitt liv. MA Hälsan i fokus erbjuder flertalet olika tjänster inom hälsoområdet, t ex blodanalys, akupunktur, ljusterapi, ansiktsbehandlingar, fotvård och massage.

Läs hela pressmeddelandet här »


2022-11-28

Tre nyföretagare har nominerats till vårt pris ”Årets nyföretagare i Västra Östergötland 2022”

Dessa tre fantastiska nyföretagare som gjort olika resor i samband med sin företagsstart och som under sin tid som företagare också varit med om en mycket annorlunda start i o m pandemin och Ukraina-kriget. Fantastiskt bra jobbat och STORT GRATTIS till era nomineringar!

På vårt glöggmingel den 8/12 avslöjar vi vem som är vinnaren. Du som är nyföretagare är välkommen att anmäla dig till glöggminglet via Boka rådgivning här på hemsidan.

Läs hela pressmeddelandet här »


2022-06-12

Mårten Franzén ny styrelseordförande för NyföretagarCentrum Västra Östergötland

På NyföretagarCentrum Västra Östergötlands årsmöte i april valdes Mårten Franzén till ny ordförande och tar därmed över ordförandeklubban efter Åsa Fredell.

Mårten har lång erfarenhet av företagande och av att driva eget bolag varigenom han skaffat sig en god förståelse för, och kunskap om, företagandets förutsättningar och villkor. Genom de olika roller han haft har han också ett stort nätverk.

Läs hela pressmeddelandet här »


2021-12-14

Örvar Kristinsson har utsetts till Årets Unga Nyföretagare 2021!

Örvar Kristinsson har utsetts till Årets Unga Nyföretagare 2021. Han startade 2019  Projektkompaniet i Motala där man erbjuder konsulttjänster inom alla delar av byggprojekt. Genom sitt ledarskap och sitt företagande är Örvar en fantastisk förebild som visar värdet i att följa sina visioner. Genom att utmana sig själv och ta steget från en trygg anställning till att driva företag med 16 medarbetare är han en inspiration och bidrar också starkt till samhället och sysselsättning.

Läs hela pressmeddelandet här »


2021-11-9

Årets nyföretagare i Västra Östergötland 2021 utsedd

Styrelsen i Nyföretagarcentrum Västra Östergötland har utsett Lena Vidstige på Vidstiges
Vård & Rådgivning AB till Årets Nyföretagare i Västra Östergötland 2021.

På bilden syns Lena Vidstige samt Lisbeth Stolt från Blomsterladan i Åryd som också var nominerad till priset.

Läs hela pressmeddelandet här »


2021-11-4

Två företagare nominerade till Årets Nyföretagare i Västra Östergötland 2021

NyföretagarCentrum har som mål att sporra fler att starta livskraftiga företag. Den 9 november är det därför återigen dags för NyföretagarCentrum Västra Östergötlands att dela ut priset till Årets nyföretagare i Västra Östergötland. Prisutdelningen sker på NyföretagarCentrum Västra Östergötlands Nyföretagarkväll den 9 november.

2021 års nominerade nyföretagare är:

  • Lena Vidstige, Vidstiges Vård & Rådgivning AB
  • Lisbeth Stolt, Blomsterladan i Åryd

Läs hela pressmeddelandet här »


2021-10-28

NyföretagarCentrum och Almi har utsett Årets mentorer i Östergötland

Mårten Franzén utsågs under torsdagskvällen till Årets Mentor Nya Företag av NyföretagarCentrum, och Alexandra Birger Röör utsågs till Årets Mentor av Almi Företagspartner.

Priset delades ut av Landshövding Carl Fredrik Graf på Linköpings Slott- och Domkyrkomuseum.

Läs hela pressmeddelandet här »


2021-04-16

Ödeshög ligger etta i länet på nyföretagarlista

Ödeshög är den kommun i Östergötland där antalet nystartade företag procentuellt ökar mest, enligt Nyföretagarbarometern.

Nyföretagarbarometern listar årligen den procentuella ökningen av antalet nystartade företag i Sveriges kommuner. Ödeshög ökade med 85 procent 2020 jämfört med året innan. Därmed toppar de listan i Östergötland och hamnar på plats 43 bland landets 290 kommuner. På riksrankingen klättrar Ödeshög 162 platser.

Läs reportaget på corren.se »


2021-03-07

Nytt företag: ”Min idealkund är ju en sån som jag”

Veronica Frostqvists egna erfarenheter i livet ledde fram till beslutet att starta eget som mental coach. Nu, upplever hon, är sista pusselbiten lagd.

Veronica, som fyller 44 den 9 mars, är uppvuxen i Älvan utanför Motala och studerade media under gymnasietiden. Efter några år som grafisk formgivare fortsatte den lite rastlösa och energiska tjejen sin jobbresa inom försäljning. Hon bodde i Norge en tid med flyttade så småningom hem till Sverige igen där hon fortsatte söka efter den röda tråden som hon ville skulle forma hennes liv. Efter jobberfarenheter där det förekom baktalande av personal, och där hon upplevde att hon inte passade in, började hon studera beteendevetenskap vid 34 års ålder.

Läs reportaget på MVT »


2021-03-07

Stora skillnader i manligt och kvinnligt företagande

Enligt myndigheten Tillväxtanalys startar betydligt fler män än kvinnor företag i landet, men hos Nyföretagarcentrum i västra länsdelen dominerar kvinnorna.

Av alla som startade företag i landet 2019 var andelen kvinnor endast 33 procent, enligt Tillväxtanalys statistiker Lars Sundell.

– Andelen har varit på denna nivå under flera år, uppger han.

2019 drevs 767 företag av kvinnor och 1 687 av män.

Samtidigt uppvisar Nyföretagarcentrum, västra Östergötland, där Motala, Vadstena, Ödeshög och Boxholms kommuner ingår en annan fördelning. I fjol var 57 procent av deras kunder kvinnor och antalet företagsstarter ligger sedan länge på drygt 50 procent bland dem, enligt verksamhetsledare Kristin Ericsson.

Läs reportaget på MVT »


2021-01-04

Årets nyföretagare: ”Vi vill ha fötterna på jorden”

Motalaföretaget Projektkompaniet utsågs till Årets nyföretagare 2020. Hos företaget står en bra arbetsplats högst upp på mållistan.

Idag består Projektkompaniet i Motala AB av totalt tolv anställda. Bland dem finns fyra delägare; Karl Johansson, Björn Arman, Malin Heurlén och Örvar Kristinsson. Tillsammans har de många års erfarenhet inom byggbranschen. Örvar var den som tog steget och startade företaget i januari 2019. Efter att företaget var igång tog det inte lång tid innan de tidigare kollegorna hoppade på tåget.

Läs reportaget på MVT »


2020-12-22

Han är årets nyföretagare i västra Östergötland

Örvar Kristinsson är årets nyföretagare i västra Östergötland, enligt styrelsen i Nyföretagarcentrum Västra Östergötland. Hans företag Projektkompaniet i Motala AB anses med framgång ha fått fart på verksamheten och Örvar själv tror att priset betyder en del för företaget.

Läs hela nyheten på Östgötatidningen »


2020-12-04

ÅRETS NYFÖRETAGARE I VÄSTRA ÖSTERGÖTLAND 2020

Örvar Kristinsson på Projektkompaniet i Motala AB är Årets Nyföretagare i Västra Östergötland 2020. Styrelsen i Nyföretagarcentrum Västra Östergötland har utsett Örvar Kristinsson på Projektkompaniet i Motala AB till Årets Nyföretagare i regionen.

Läs reportaget på AffärsStaden »


2020-12-04

Årets nyföretagare 2020

NyföretagarCentrum Västra Östergötland delar varje år ut pris till årets nyföretagare.

Årets pristagare startade sitt företag Projektkompaniet AB i Motala för ca två år sedan. ”Det här är jättekul och ett kvitto på att vi gjort något bra”, säger Örvar Kristinsson som leder företaget.

Lyssna på reportaget på P4 Östergötland »


2020-12-04

Årets nyföretagare finns i Motala

Örvar Kristinsson på Projektkompaniet i Motala AB blir årets nyföretagare i västra Östergötland.

Det är Nyföretagarcentrum som utser årets nyföretagare varje år. I år blev det Örvar Kristinsson som fick ta emot utmärkelsen.

– Det känns jättekul. Det är ju kul att bara vara nominerad, men det är ju givetvis roligare att få vinna, säger Örvar Kristinsson.

Läs reportaget på MVT »


2020-11-04

Han blev årets mentor: ”Oväntat och roligt. Hedrande”

Under måndagen offentliggjordes att NyföretagarCentrum utsett Håkan Ström till Årets Mentor Nya Företag i Östergötland.

– Det var både oväntat och väldigt roligt. Jag har haft några mentorsuppgifter sen några år tillbaka. Jättekul, säger Håkan Ström som har en bakgrund inom byggbranschen, i ungefär 25 år drev han Håkan Ström Byggnads AB. 

Läs reportaget på Affärsliv »


2020-11-02

Håkan Ström från Motala är Årets mentor Nya Företag i Östergötland

Håkan Ström har utsetts av NyföretagarCentrum till Årets Mentor Nya företag i Östergötland. Håkan har varit mentor till adepten Jan Pettersson med företaget TEAB – Total Entreprenad i Motala AB. 

Vi gratulerar även våra mentorer Håkan Carlund, Lisbeth Sager och Mårten Franzén som även de nominerats av sina adepter till Årets Mentor Nya Företag i Östergötland. Bra jobbat!

Vi vill också gratulera Åke Rolf som blev årets mentor inom Almi för sitt mentorskap till adepten Torbjörn Andersson med företaget Söderköpings Energi & VVS AB. 

Vi riktar ett stort, stort tack till alla våra mentorer för deras fantastiska engagemang och fina arbete med att stötta våra nyföretagare! De är guld värda! Tack! : – )

Läs hela pressmeddelandet här »


2020-10-21

Oförändrat nyföretagande under pandemin

Nyföretagarcentrum i Västra Östergötland har sett en marginell förändring när det gäller nystartade företag i Motala och Vadstena under coronapandemin. ( Foto: TT/Hejdlösa Bilder )

Läs reportaget på MVT »


2020-10-20

Krögare nominerad till europeiskt pris

Så här säger Mia om att vara en av 11 europeiska finalister i entreprenörstävlingen Young Female European Entrepreneur of the Year som arrangeras av Citi Foundation och YBI och med NyföretagarCentrum som samarbetspartner.

Lyssna här på P4 Östergötland »


2020-05-18

Jätteviktigt att ta hjälp i tid

”Stoppa inte ned huvudet i sanden – utan ta hjälp i tid för att försöka hitta vägar framåt så att företaget kan ta sig igenom corona-krisen och leva vidare. Det är jätteviktigt att ta hjälp i tid”, säger verksamhetsledaren Kristin Ericsson på Nyföretagarcentrum Västra Östergötland.

Läs hela nyheten på Östgötatidningen »


2020-01-29

Kraftig ökning av nystartade aktiebolag under 2010-talet

Liksom i riket ökade andelen nystartade aktiebolag i de fyra kommunerna Boxholm, Motala, Vadstena och Ödeshög under 2010-talet. Detta som en följd av att aktiekapitalet halverades 2010 – från 100 000 till 50 000 kronor. Det visar ny statistik från Bolagsverket som NyföretagarCentrum Västra Östergötland sammanställt.

Läs hela pressmeddelandet här »


2019-11-27

Alla ungdomar borde gå en sådan här kurs

Jättekul med nöjda deltagare när vi i fredags avslutade vår starta-eget-kurs för invandrare i Västra Östergötland. Denna vår åttonde kurs har ingått i ett länsgemensamt projekt inom vilket ytterligare fem kurser genomförts även i Linköping och Norrköping.

Läs reportaget på MVT »


2019-11-06

Styrelsen i NyföretagarCentrum Västra Östergötland har utsett Tony Pettersson på Svetsakuten Östergötland till Årets Nyföretagare i Västra Östergötland 2019

Motivering
Tony Pettersson är en entreprenör som genom hårt arbete och en tydlig plan startat och etablerat sitt företag på marknaden. Genom nätverkande och samarbeten har han skapat ytterligare goda förutsättningar för ett lönsamt och framgångsrikt företagande.

Med affärsidén i centrum, med starkt fokus på målet att starta och driva ett lönsamt företag och genom att också låta detta ta lite tid har Tonys företag vuxit, fått nya kunder, samarbeten och nätverk. Likt en pärla som ger ringar på vattnet.

Stort grattis Tony och även grattis till övriga nominerade: Ida – Movement INSPO, Eric – Tinnerholm Bilverkstad, Brenda – Min söta värld. 

Med på bilden är även Kristin Ericsson, verksamhetsledare på NyföretagarCentrum Västra Östergötland.

Läs hela pressmeddelandet här »


2019-10-28

Brenda- en av fyra som kan bli Årets Nyföretagare

Fyra företagare har blivit nominerade till Årets Nyföretagare i Västra Östergötland.

Det är Brenda Hilding med företaget Min Söta Värld, Eric Tinnerholm med Tinnerholm Bilverkstad AB, Ida Johansson med Movement INSPO och Tony Pettersson med Svetsakuten.

Läs hela nyheten på Östgötatidningen »


2019-04-12

Var med och starta fler nya företag i Sverige!


Är du en av många som drömmer om att starta eget? Men inte riktigt vet hur man planerar sin start och var man kan få bra hjälp och pepp. Du är inte ensam!

Närmare halva befolkningen kan tänka sig att starta företag, men färre än en procent kommer faktiskt att starta företag under året. Just därför har vi på NyföretagarCentrum utnämnt vecka 17 till Sveriges Nyföretagarvecka, något vi gjort sedan 2006. Under dessa år har vi delat ut 70 000 ”Starta Eget-kit och guider” och närmare 30 000 personer har kommit på våra event.

Turnébuss ”Ta Steget till Eget” till flera städer
Här finns ett team av experter och rådgivare på plats som visar vägen och svarar på frågor och bjuder på inspiration. Vi vill verkligen stötta och vägleda många fler att våga förverkliga sina affärsidéer och få en rivstart på sitt företagande! Hoppas vi ses under vecka 17.

Event
23 april – Jönköping, Café Starta & Driva Eget, Jönköpings Länsmuseum, kl 14-16
24 april – Malmö, Mässa Eget Företag, Slagthuset, kl 10-16
25 april – Göteborg, Mässa Eget Företag, Brewhouse, kl 10-16
26 april – Västerås, Cafe Starta & Driva Eget, Aros Congress Center, kl 9-11
Dessutom sker många lokala aktiviteter runt om i landet på NyföretagarCentrum.

Läs hela pressmeddelandet »


2019-03-20

De toppar länet i Nyföretagarbarometer


Trots en minskning av antalet nystartade företag i riket under 2018, sticker Vadstena och Motala ut i Nyföretagarbarometern. Högst rankad av länets kommuner är Vadstena som nu ligger på plats 49 av landets totalt 290 kommuner.

Nyföretagarcentrum presenterar varje år, i samarbete med Bolagsverket, Nyföretagarbarometern, en ranking av antalet nyregistrerade företag i landets samtliga kommuner. – Vadstena har klättrat de senaste fyra åren, säger Kristin Ericsson, verksamhetsledare för Nyföretagarcentrum Västra Östergötland.

Läs hela reportaget på MVT.se »


2019-03-19

Vadstena bäst i länet när det gäller nyföretagande


Vadstena, Boxholm och Mjölby klättrar medan Motala och Ödeshög backar. Så ser det ut när Nyföretagarbarometern för 2018 presenteras.

Varje år presenterar Nyföretagarcentrum, i samarbete med Bolagsverket, Nyföretagarbarometern som är en ranking av antal nyregistrerade företag per 1000 invånare för landets samtliga 290 kommuner. Högst rankad av Östergötlands 13 kommuner är Vadstena som hamnar på plats 49 och därmed klättrar 31 platser jämför med året innan. Här startades förra året 5,87 företag per 1000 invånare, vilket kan jämföras med snittet i landet som ligger på 6,2.

Läs hela reportaget på Östgötatidningen »


2019-03-01

Kunglig inbjudan till Bremer och William

Mia Bremer och Caroline William har bjudits in till Prins Daniels Entreprenörsdag, för sina fina företagarinsatser.

Varje år bjuds tio unga entreprenörer till till Prins Daniels Entreprenörsdag via Nyföretagarcentrum – två av dessa kommer från västra Östergötland; Caroline William, som driver Motala Djurklinik och Mia Bremer som driver Restaurang Hörnet i Vadstena.

Entreprenörsdagen, som beskrivs som ett nätverkande event, är en del av Prins Daniels Fellowship med syftet att lyfta fram och inspirera unga företagare.

Läs hela reportaget på Östgötatidningen »


2019-02-24

Duon fick exklusiv inbjudan – från prinsen

Caroline William och Mia Bremer, som tidigare hyllats för sin företagsamhet, ska medverka på Prins Daniels Entreprenörsdag.

Mia Bremer, som jobbar på Restaurang Hörnet, var i fjol nominerad till att bli ”Årets Unga Nyföretagare”. Krögaren föll dock på målsnöret i tävlingen – men hon var ändå nöjd med sin insats.

Caroline William jobbar som veterinär på Motala Djurklinik – och i fjol utsågs hon till ”Årets Nyföretagare i Västra Östergötland”. Det har betytt mycket för djurläkaren.

Nästa steg för entreprenörerna blir att medverka på Prins Daniels Entreprenörsdag. Tanken är att man ska samla unga företagare som gjort beundransvärda insatser under året som gått. Datumet att hålla reda på är 9:e april.

Läs hela reportaget på MVT »


2019-01-24

Nyanlända får lära sig om egenföretagande

Nyföretagarcentrum anordnade en ”starta eget-kurs” för personer med utländsk bakgrund. Projektet riktar sig till personer som bedöms ha goda förutsättningar till att bedriva företag i Sverige.

– Det finns många som har höga ambitioner – men det är också viktigt att man är välpreparerad. Det gäller att man har en bra affärsplan, säger kursledaren Ingela Lindefelt.

Kursen har pågått i sammanlagt sex dagar. Tanken har varit att man ska lära ut några grundläggande beståndsdelar i egenföretagande.

Läs hela reportaget på MVT »


2019-01-22

250 miljoner kronor i mikrolån till svenska småföretag

Marginalen Bank får som första svenska bank en mikrogaranti från Europeiska Investeringsfonden (EIF) för att underlätta för mindre företag med upp till nio anställda att få lånefinansiering.

En företagare som söker ett företagslån med garantin behöver endast gå i borgen för 20 procent av lånebeloppet, som maximalt får uppgå till 250 000 kronor, eftersom garantin från EIF träder in och täcker resterande 80 procent. Räntan på lånet är 30 punkter lägre än för motsvarande företagslån utan garantin.

I samarbete med rådgivningsorganisationen NyföretagarCentrum och med stöd av garantin lanseras även ett lån som är speciellt framtaget för nystartade företag – Uppstartslånet.

Läs hela pressreleasen på Breakit »


2019-01-06

Nyföretagandet minskade under året

Positiv utveckling med något fler nya företag 2018 jämfört med 2017 i de fyra kommuner som ingår i NyföretagarCentrum Västra Östergötlands verksamhetsområde.

Läs hela reportaget på MVT.se »


2018-12-18

Hon hjälper många att starta eget

Nyföretagandet här i västra länsdelen ökar just nu mer än i övriga landet i genomsnitt. Det glädjer Kristin Ericsson som är rådgivare och verksamhetsledare på Nyföretagarcentrum i Västra Östergötland.

– Just nu ser det väldigt bra ut, men vi lever i en föränderlig värld. Hur det ser ut när året är slut blir spännande att se, säger Kristin Ericsson på Nyföretagarcentrum Västra Östergötland som innefattar Motala, Vadstena, Ödeshög och Boxholm.

Läs hela reportaget på Östgötatidningen »


2018-11-12

Krögaren nominerades till fint pris

Nyföretagarcentrum har utsett ”Årets Unga Nyföretagare”. Mia Bremer tog sig till final i tävlingen – men där föll hon på målsnöret.

Tävlingen avgjordes på ”Eget Företags”-mässan i Stockholm. Mia Bremer, som är krögare på Restaurang Hörnet, lyckades inte vinna tävlingen – men hon är ändå nöjd med sin insats.

– Det var en jättespännande upplevelse. Jag minns ärligt talat inte när jag var så nervös senast. Det var en bra utmaning att få göra en säljpitch inför en hårt granskande jury, säger hon.

Läs hela reportaget på MVT.se »


2018-11-09

William blev årets nyföretagare

Caroline William på Motala Djurklinik har utsetts till Årets Nyföretagare i Västra Östergötland.

Caroline William fick ta emot utmärkelsen ”Årets Nyföretagare i Västra Östergötland 2018” vid veckans prisutdelning. Samtidigt offentliggjordes också att Mia Bremer som driver Restaurang Hörnet i Vadstena tagit sig till final i ”Årets unga nyföretagare i Sverige”. Tävlingen avgörs i dag fredag, då Bremer och de två andra finalisterna ska pitcha inför en jury på Eget Företags-mässan i Stockholm.

Läs hela reportaget på Östgötatidningen »


2018-10-25

En av dem blir Årets Nyföretagare

NyföretagarCentrum i Västra Östergötland har utsett ”Årets Nyföretagare i Västra Östergötland”. Det blev Caroline William på Motala Djurklinik AB.

Pristagaren fick sitt pris på tisdagskvällen under Nyföretagarkvällen i Motala. Priset är en statyett designad av Vadstenakonstnären Nada Tendzeric. Caroline William kommer nu att tävla om titeln ”Årets Nyföretagare i Sverige”.

Läs hela reportaget på MVT.se »


2018-10-25

Hon utses till Årets Mentor – igen

Lisbeth Sager har av Nyföretagarcentrum utsetts till Årets Mentor Nya Företag.

I juryns motivering kan man bland annat läsa att ”med stöttning och trygg atmosfär kombinerat med utmanande frågor lockar hon fram det bästa i sin adept.”

Lisbeth Sager säger själv att hon har fått utmärkelsen förut. 2010 blev hon Årets Mentor för Östergötland och 2013 fick hon samma utmärkelse från dåvarande Nyföretagarcentrum Motala/Vadstena.

Läs hela reportaget på Corren.se »


2018-04-18

Motalas yngsta jobbskapare


#GILLAJOBBSKAPARNA Med en vision om branschens nöjdaste kunder och medarbetare, ett driv utan dess like och ett öppet sinne är Filip Printzell, 20, en jobbskapare ända ut i fingerspetsarna. Hans företag har växt till 20 anställda på ett och ett halvt år, nu ska han anställa 10 till.

Läs hela reportaget på Svenskt Näringsliv »


2017-11-17

Han är bäst på att driva företag


Hallå där…

Filip Printzell, från Motala, som i helgen utsågs till Sveriges bästa unga nyföretagare.

Grattis till den fina utmärkelsen, hur känns det?

– Det känns jättebra. Det var hård konkurrens, så jag blev väldigt överraskad. Det här betyder såklart mycket för mig och alla i teamet. Vi har jobbat hårt och det är roligt att det uppmärksammas.

Läs hela intervjun på Östgötatidningen »


2017-11-09

Ung VD i mogen bransch! Filip Printzell Årets Unga Nyföretagare 2017!


Årets Unga Nyföretagare är Filip Prinzell. Med sina 20 år har han åstadkommit mycket på kort tid!

Filip Prinzell är en skicklig och driven entreprenör, som trots, eller kanske tack vare sin ålder, inte räds utmaningar. Endast 19 år gammal startade han sitt företag Städarna Varamon där han också är VD. Filips bolag, som är en del av koncernen Städarna i Sverige AB, har 15 anställda i Motala och verkar lokalt i Motala, Vadstena och Mjölby. Bolaget har förvärvat ett städbolag i Mjölby, och planen är att växa till 10 anställda i Mjölby inom ett år.

Läs hela pressmeddelandet »


2017-10-27

Printzell är årets nyföretagare


Årets Nyföretagare i västra Östergötland är utsedd. Utmärkelsen gick till Filip Prinzell på Städarna i Motala.
Priset delas ut av Nyföretagarcentrum Västra Östergötland och ceremonin ägde rum vid den årliga nyföretagarkvällen som hölls på Skänninge stadshotell.

Läs mer på Östgötatidningen »


2017-10-26

Filip Printzell på Städarna i Varamon AB är Årets Nyföretagare i Västra Östergötland 2017


Styrelsen i Nyföretagarcentrum Västra Östergötland har utsett Filip Printzell på Städarna i Varamon AB till Årets Nyföretagare i Västra Östergötland 2017.

Städarna i Varamon AB startades i september 2016 av då 19-åriga Filip Printzell och av Städarna i Sverige AB. Filip är även företagets VD. Städfirman Städarna verkar lokalt i Motala, Vadstena och Mjölby och företaget är en del av en etablerad städkoncern som finns på totalt 13 orter. Genom sitt lokala arbete finns de hela tiden nära sina kunder, vilket är viktigt för att kunna leverera städ av högsta kvalitét. Medarbetarna har gedigen erfarenhet av städ och är kontrollerade mot brottsregistret. Personalen får också kontinuerlig utbildning vilket borgar för hög kvalitét på alla tjänster.

Läs hela pressmeddelandet här »


2017-10-25

Lokala nyföretagare kan vinna pris

Ett företag från Motala och ett från Vadstena är nominerade inför ett evenemang på torsdag, då Årets nyföretagare i västra Östergötland ska koras.

Läs mer på Corren.se »


2017-10-17

Årets Mentor i Östergötlands län utsedd!

Jocke WInqvist har utsetts till Årets Mentor i länet i kategorin Nya företag. Till Årets Mentor i kategorin Tillväxtföretag har utsetts Krister Nord. Det skedde vid en ceremoni under tisdagen på Elite Grand Hotel i Norrköping och prisutdelare var landshövdingen Elisabeth Nilsson. – Jag är förberedd på ökade krav på organisationen när vi blir fler, säger Jocke Winqvists adept Filip Printzell. – Hans idéer och analyser har varit skillnaden mellan att växa eller att stå stilla, säger Krister Nords adept Marc Stuart Lechter.

Läs hela pressmeddelandet här »


2017-03-02

Lisbeth sydde ihop nytt jobb – efter 65!

Motalas kommundirektör fick fler och fler fritidsuppdrag föddes tanken på att hennes hobby kanske skulle kunna bli en extra inkomst efter pensionen. I dag har hon egen syateljé och är chef över sin egen tid. (Foto: Nathalie Lindholm)

Läs mer på Hemmets Veckotidning »


2017-02-24

Här ökade nyföretagandet mest

Nyföretagandet i Linköping minskade under 2016, visar färska siffror från Nyföretagarcentrum. Samtidigt ökade Norrköping mest följt av Söderköping och Vadstena.

Läs mer på AffarsLiv.com »


2017-02-24

Här startas flest nya företag i Östergötland

nyfbarometern

Här startas det flest nya företag per invånare i Östergötland. Nyföretagarbarometern har rankat länets kommuner efter antal nyregistrerade företag per 1000 invånare under 2016 jämfört med placeringen året tidigare. Toppar gör Norrköpings kommun med 5,7 nya företag, följt av tvåan Vadstena med 5,6 per 1000 invånare.

Läs mer här »


2017-02-24

Nyföretagarbarometern: Här startas det flest nya företag per invånare.

hittadinkommun

Här startas det flest nya företag per invånare. Varje år presenterar vi landets samtliga 290 kommuner rankade efter antal nyregistrerade företag per 1000 invånare under 2016 jämfört med placeringen året tidigare.

Läs mer här »


2017-01-27

Harry Goldman: Inget fel att nyanlända startar eget

I Dagens industri den 17/1 kunde vi läsa att professor Mats Hammarstedt och docent Lina Aldén, nationalekonomer vid Linnéuniversitetet i Växjö, avråder från företagande bland nyanlända. Med hänvisning till de svårigheter som personer med utländsk härkomst möter så menar forskarna att företagande är fel väg för dem.

Tillväxtverket har konstaterat att viljan att starta företag är starkare bland personer med utländsk bakgrund än bland personer med svensk bakgrund (Entreprenörsbarometern). Dessutom har företagare med utländsk bakgrund högre ambitioner om företagets omsättning och antal anställda. Så varför ska just nyanlända hindras från att försörja sig själv genom företagande?

Läs mer på Dagens Industri »


2017-01-27

Morgan söker ny företagsidé

Att driva företag i Sverige skiljer sig jämfört med att göra det i många andra länder. För att hjälpa personer med utländsk härkomst som har drivit företag utomlands och eller som har ambitioner om att driva företag i Sverige har Nyföretagarcentrum Västra Östergötland starta eget-kurser. (Bild: Carolina Fransson)

Läs mer på Östgötatidningen »


2016-11-29

Här får nyanlända möjligheten att starta eget

Nyanlända med höga ambitioner ska få chansen att kunna starta sina egna företag. Det är syftet med en ny ”starta eget-kurs” som Nyföretagarcentrum i västra Östergötland har format fram. (Bild: Oliver Beckman)

Läs mer på MVT.se »


2016-11-29

Här får nyanlända möjligheten att starta eget

Nyanlända med höga ambitioner ska få chansen att kunna starta sina egna företag. Det är syftet med en ny ”starta eget-kurs” som Nyföretagarcentrum i västra Östergötland har format fram. (Bild: Oliver Beckman)

Läs mer på Corren.se »


2016-11-28

De får chans att starta eget

Sedan en tid tillbaka drivs ett pilotprojekt i Motala, där personer med utländsk bakgrund ges en möjlighet att gå en kurs i att starta eget företag. Det är NyföretagarCentrum Västra Östergötland som genomför projektet på uppdrag av Samordningsförbundet Västra Östergötland.

Läs mer på Östgötatidningen »


2016-11-07

Tolv nya företag – på bara ett år

Coffice har på ett år blivit en kreativ företagsarena där tolv nya företag hunnit växa fram. Nätverkande och närhet till affärsrådgivning är det vinnande konceptet.

Läs mer på MVT.se »


2016-10-12

Årets Mentor i Östergötlands län utsedd! Mentorskap kan avgöra ett lyckat företagande.

mentorer

Anders Örnell har utsetts till Årets Mentor i kategorin Nya Företag och till Årets Mentor i kategorin Tillväxtföretag har utsetts Mari Torstensson. Det skedde vid en ceremoni på Linköpings slott och prisutdelare var landshövding Elisabeth Nilsson. (Bild: Anders Törnström)

Läs mer här »


2016-10-07

Årets Nyföretagare Västra Östergötland 2016

Styrelsen i Nyföretagarcentrum Västra Östergötland har utsett Anders Wahlgren och Carina Andersson på Bil & Båtinredarna Boxholm Motala AB till Årets Nyföretagare i Västra Östergötland 2016.

Läs mer på AffärsStaden »


2016-10-07

De är årets nyföretagare

ostgota-16-10-07

Läs mer på Östgöratidningen »


2016-10-06

Årets nyföretagare i västra Östergötland 2016

Läs mer på MVT.se »


2016-06-21

Hon skräddarsydde en ny karriär efter 65

Allt fler äldre väljer att starta eget, och fördelarna är många. Förutom fördelaktiga skatter och en extra slant i plånboken, ökar känslan av att fortfarande vara behövd i och av samhället. Den före detta kommunchefen Lisbeth Sager bestämde sig för att starta eget efter pensionen och stormtrivs. ”Jag har jättekul i min lilla ateljé där jag kan jobba precis så mycket som jag har lust med”.

Läs mer »


2016-03-08

Stigande företagsamhet i Östergötlands län

Företagsamheten ökar i Östergötlands län men trots den starka utvecklingen tillhör länet de fem län med svagast företagsamhet i Sverige. Företagsamheten ökar även bland länets kvinnor samt bland de unga. Det framgår av rapporten Företagsamheten Östergötlands län 2016.

Läs mer »


2015-07-22

Läs mer på Affarsliv.com »

150723_affarsliv
 

2015-07-09

Läs mer på Östgötatidningen »

 
150713_okat_nyforetagande
 

2015-06-01

Företagscenter med Coffice nu bokningsbart »

2015_06_01_coffice

 
2015-05-11

Läs mer på Östgötatidningen »

_15_05_11_lokaltidningen
 

2015-05-10

Läs mer på Affarsliv.com »

_15_05_10_affarsliv
 

2015-04-15

Tre företag nominerade till Årets Nyföretagare i Motala Vadstena 2015 »

2015_04_16
 
”Den 21 april är det dags för NyföretagarCentrums årliga Nyföretagarkväll. En kväll för umgänge, erfarenhetsutbyte och nätverkande. Under kvällen delas också priset till Årets Nyföretagare i Motala Vadstena 2015 ut. Priset delas ut av NyföretagarCentrum Motala Vadstena.” Afffarsliv.com
 

2015-03-31

NyföretagarCentrum Mjölby-Ödeshög går ihop med Motala Vadstena »

2015_04_01
 
 
”NyföretagarCentrum Mjölby Ödeshög och NyföretagarCentrum
Motala Vadstena slog vid årsskiftet ihop sina verksamheter
och började arbeta under det gemensamma namnet NyföretagarCentrum Västra Östergötland.” Mjölby kommun

 
2015-03-31

Många nystartade företag i Vadstena kommun »

”Nu är statistiken för 2014 års kommunrankning när det nyföretagande sammanställd. Återigen hamnar Vadstena högt upp i NyföretagarCentrums nyföretagarbarometer.” vadstena.se

 
2015-03-11

Så startar du ett eget företag »

 
”Det startas rekordmånga nya företag i Motala. Och det finns råd att skaffa för den som vill starta eget.” Mvt.se
 

2015-02-13

Företagsby blir ”Coffice” »

 
”Antalet företag i Motala har aldrig varit så många. För att ytterligare stärka den positiva utvecklingen skapar Motala kommun, Tillväxt Motala AB och Nyföretagarcentrum Västra Östergötland ett företagscenter med en specialsatsning på små, blivande och nya företag enligt Coffice-modellen.”Östgötatidningen
 

2015-02-11

Nytt företagscentrum tar form »

 
”Ny företagssatsning i Motala. Coffice öppnar upp för mindre, nystartade företag som nu ska kunna nätverka på ett enklare sätt.” mvt.se

 
2015-02-05

Här rankas Vadstena som etta i Östergötland »

”VADSTENA Här är listan där Vadstena rankas som etta i Östergötland. Nyföretagarbarometern.” mvt.se
 

2015-02-02

Företagandet slår rekord »

”3 805. Så många företag är inregistrerade i Motala kommun just nu, en rekordsiffra som får Joakim Ljungqvist, Tillväxt Motala, och Kristin Ericsson på Nyföretagarcentrum på gott humör.” MVT.se
 

2014-11-20

Intresset för nyföretagande ökar »

 
”Suget på att starta eget företag verkar vara stort. Rådgivningen till intresserade har gått upp rejält jämfört med förra året.” Mvt.se
 

2014-10-02

De blev Årets mentorer »

 
”Göran Tevell och Roland Lind fick utmärkelsen.” Affarsliv.se
 

2014-09-17

Nybyggare prisades av landshövdingen »

 
”Under onsdagen delades priset Årets nybyggare i Östergötland ut på Linköpings slott. Utmärkelsen ges till företagare med invandrarbakgrund som lyckats överbrygga hinder och utveckla ett företag i sitt nya hemland.”Corren.se
 

 
2014-08-28

Motala i en positiv nyföretagartrend »

 
”Nyföretagarcentrums nya ordförande Malin Lintzén vill se en attitydförändring om eget företagande.” mvt.se

 
2014-08-18

Malin Lintzén tar över klubban »

 
”Efter ett år som ledare i verksamheten följt av ett år som ledamot i styrelsen för Nyföretagar Centrum i Motala och Vadstena blir Malin Lintzén nu ordförande efter avgående Björn Persson.” affarsliv.com
 
 
 

2014-04-29

De blev Årets Nyföretagare »

 
”Efter en helkväll med middag och festligheter stod det klart att Livskvalité 1 AB tog hem titeln Årets Nyföretagare…”  mvt.se

 
2013-10-14

Lisbeth Sager blev Årets Mentor i Motala Vadstena »

 
”Hon ger peppning för att våga ta nya steg och för det har Lisbeth Sager utsetts till Årets mentor i Motala Vadstena i kategorin blivande företagare.”  mvt.se

 
2013-09-18

Årets nybyggare har utsetts »

 
”Årets nybyggare i Östergötland utsågs under onsdagen. Isam Hussein Ali Al-Bayati belönades inom kategorin nystart för sin etablering av Norrköpings bilskrot. Rimon Gharib, som driver On screen AB i Norrköping, står bakom utmärkelsen Årets nybyggare pionjär.”  corren.se
 

2013-09-03

Stort intresse när fulltecknad företagarskola startar idag »

 
”Nu startar nya utbildningskonceptet – Motala Business Academy som på sikt kommer att innehålla olika block på utbildningar med utgångspunkt från småföretagarens behov. Först ut är utbildningen Företagarskolan, det första steget i att kompetensutveckla både blivande, helt nya eller befintliga företagare i Motala.  Utbildningen startar idag, den 3 september och är fulltecknad.”  tillvaxtmotala.se
 

2013-03-06

Näringslivssamarbete över kommungränsen »

 
”Vision Vadstena har inlett ett samarbete med NyföretagarCentrum i Motala. – Genom samarbetet skapar vi förutsättningar för framtiden, säger Mats Manfredson, näringslivsutvecklare på Vision Vadstena.”  mvt.se

 
2013-03-05

Här får Motalas nyföretagare starthjälp »

 
”På NyföretagarCentrum Motala Vadstena kan nya företagare få hjälp till att utveckla och marknadsföra sina affärsidéer. Nyföretagarcentrum finns i kommuner över hela landet och verkar för att hjälpa de nya företagen att komma ut på den lokala marknaden.”  ostgotatidningen.se

Sidan uppdaterades 2023-11-30