Hem

2019-11-06

Styrelsen i NyföretagarCentrum Västra Östergötland har utsett Tony Pettersson på Svetsakuten Östergötland till Årets Nyföretagare i Västra Östergötland 2019

Motivering
Tony Pettersson är en entreprenör som genom hårt arbete och en tydlig plan startat och etablerat sitt företag på marknaden. Genom nätverkande och samarbeten har han skapat ytterligare goda förutsättningar för ett lönsamt och framgångsrikt företagande.

Med affärsidén i centrum, med starkt fokus på målet att starta och driva ett lönsamt företag och genom att också låta detta ta lite tid har Tonys företag vuxit, fått nya kunder, samarbeten och nätverk. Likt en pärla som ger ringar på vattnet.

Stort grattis Tony och även grattis till övriga nominerade: Ida – Movement INSPO, Eric – Tinnerholm Bilverkstad, Brenda – Min söta värld. 

Med på bilden är även Kristin Ericsson, verksamhetsledare på NyföretagarCentrum Västra Östergötland.

Läs hela pressmeddelandet här »


2019-10-28

Fyra företagare nominerade till Årets Nyföretagare i Västra Östergötland 2019

NyföretagarCentrum har som mål att sporra fler att starta livskraftiga företag. Den 6 november är det därför återigen dags för NyföretagarCentrum Västra Östergötlands Nyföretagarkväll. En kväll för
umgänge, erfarenhetsutbyte och nätverkande. Under kvällen delar NyföretagarCentrum också ut priset till Årets Nyföretagare i Västra Östergötland.

NyföretagarCentrum har som mål att sporra fler att starta livskraftiga företag. Den 6 november är det därför återigen dags för NyföretagarCentrum Västra Östergötlands Nyföretagarkväll. En kväll för
umgänge, erfarenhetsutbyte och nätverkande. Under kvällen delar NyföretagarCentrum också ut priset till Årets Nyföretagare i Västra Östergötland.

Årets nominerade nyföretagare är:

 • Brenda Hilding – Min Söta Värld
 • Eric Tinnerholm – Tinnerholm Bilverkstad AB
 • Ida Johansson – Movement INSPO
 • Tony Pettersson – Svetsakuten Östergötland

Läs hela pressmeddelandet här »


2019-03-19

Vadstena högst rankad i länet i Nyföretagarbarometern 2018

Varje år presenterar NyföretagarCentrum, i samarbete med Bolagsverket, Nyföretagarbarometern som är en ranking av antal nyregistrerade företag per 1000 invånare för landets samtliga 290 kommuner. Högst rankad av Östergötlands samtliga 13 kommuner är Vadstena som hamnar på plats 49 och därmed klättrar 31 platser jämför med året innan.

Till nyföretagarbarometern »

Läs hela pressmeddelandet här »


2019-02-20

Prins Daniels Entreprenörsdag 2019

Vi gratulerar två av ”våra” entreprenörer – Caroline William, Motala Djurklinik och Mia Bremer, Restaurang Hörnet, som inbjudits att delta vid prins Daniels Entreprenörsdag den 9 april.

I slutet av förra året utsågs Caroline till Årets nyföretagare i Västra Östergötland 2018. Mia Bremer var nominerad i samma tävling och gick, som en av tre finalister, vidare till NyföretagarCentrum Sveriges tävling Årets unga nyföretagare i Sverige 2018.

Vi är så stolta och glada över att vi fått vara med på delar av deras resa till eget företagande. Vilka fantastiska entreprenörer och vilka förebilder!

Stort grattis, bra gjort och heja, heja!

Läs hela pressmeddelandet här »


2018-11-06

Caroline William på Motala Djurklinik AB är Årets Nyföretagare i Västra Östergötland 2018

Styrelsen i Nyföretagarcentrum Västra Östergötland har utsett Caroline William på Motala Djurklinik AB till Årets Nyföretagare i Västra Östergötland 2018.

Caroline är utbildad veterinär och tog examen jan 2016. Redan i februari samma år köpte hon Motala Djurklinik av den tidigare ägaren. Hon var då 28 år gammal.

Carolines mål var och är att skapa en modern djurklinik i staden med bra utrustning, kompetens och vård.

Hon såg en lucka på djurkliniksmarknaden i Västra Östergötland och valde Motala för sin verksamhet.

Företaget omsatte 5,3 MSEK under Carolines första verksamhetsåret och årets resultat låg då på 555 tkr. Bokslutet för 2017 är på gång och omsättningen landar runt 6,5 MSEK med en vinst på cirka 2 MSEK.

Företaget har idag sex anställda – både veterinärer och djurvårdare.

Läs hela pressmeddelandet här »


2018-10-23

Fyra företag nominerade till Årets Nyföretagare i Västra Östergötland 2018

NyföretagarCentrum har som mål att sporra fler att starta livskraftiga företag. Den 6 november är det
därför återigen dags för NyföretagarCentrum Västra Östergötlands Nyföretagarkväll. En kväll för
umgänge, erfarenhetsutbyte och nätverkande. Under kvällen delas också priset till Årets Nyföretagare
i Västra Östergötland ut.

Årets nominerade nyföretagare är:

 • Caroline William, Motala Djurklinik AB
 • Emma Filipsson, Dream Designs i Motala AB
 • Jonas Kolmgren, Pinchos i Motala (Tapas Motala AB)
 • Mia Bremer, Restaurang Hörnet (Gastronomi ala Mia AB).

Läs hela pressmeddelandet här »


2018-10-22

Årets Mentor i Östergötlands län

NyföretagarCentrum och Almi utser Årets Mentor i Östergötlands län. Mentorskap kan avgöra ett framgångsrikt företagande!

Lisbeth Sager har utsetts till Årets Mentor Nya Företag och Gert Kindgren, Årets Mentor Utveckla Företag i Östergötlands län. Priset mottogs vid en ceremoni på Linköpings Konsert & Kongress, prisutdelare var landshövding Carl-Fredrik Graf. – Hon kan få mig att ”knyta ihop säcken” när mina tankar spretar åt olika håll, säger Ida Johansson, en av Lisbeths två adepter som nominerat henne. – Lisbeth har gett mig trygghet och självförtroende i mina val och beslut, säger adepten Emma Filipsson. – Han har på ett föredömligt och vänligt sätt hjälpt mig att våga ta steget att satsa mot mina mål att få företaget att växa, säger Gert Kindgrens adept Robert Jansz.

”Hon är en utmärkt mentor som lockar fram det bästa i sin adept.”

Läs hela pressmeddelandet här »


2018-03-21

Prins Daniels Entreprenörsdag

Stort grattis Filip på Städarna i Varamon som imorgon är en av de entreprenörer som deltar på Prins Daniels Entreprenörsdag.

Filip har nominerats av NyföretagarCentrum som ju tidigare utsett honom både till Årets nyföretagare i Västra Östergötland och till Årets unga nyföretagare i Sverige.

Läs hela pressmeddelandet här »


2017-10-23

Fem företag nominerade till Årets Nyföretagare i Västra Östergötland 2017

NyföretagarCentrum har som mål att sporra fler att starta livskraftiga företag. Att dela ut ett pris till Årets Nyföretagare i Västra Östergötland är ett sätt att synliggöra nyföretagare som lyckats med sin satsning och sitt företagande. I år är fem företag nominerade till priset:

 • Charlotte Svärd, Hanna Grännö Johansson, Josefina Nyberg, Veronica Ingesson samt Karin Olsson på Förskolan Villekulla (VK) Ek. för
 • Filip Printzell på Städarna i Varamon AB
 • Helena Nyberg på MiniSign AB.
 • Ingrid och Petter Ohls Magnusson på Vadstena Blommor och Design AB
 • Magdalena Hermelin på Magdalena Hermelin (EF) / Hermelins

Priset delas ut på NyföretagarCentrum Västra Östergötlands Nyföretagarkväll torsdagen den 26/10.

Läs hela pressmeddelandet här »


2017-10-17

Årets Mentor i Östergötlands län utsedd! Mentorskap kan avgöra ett lyckat företagande!

Jocke WInqvist har utsetts till Årets Mentor i länet i kategorin Nya företag. Till Årets Mentor i kategorin Tillväxtföretag har utsetts Krister Nord. Det skedde vid en ceremoni under tisdagen på Elite Grand Hotel i Norrköping och prisutdelare var landshövdingen Elisabeth Nilsson. – Jag är förberedd på ökade krav på organisationen när vi blir fler, säger Jocke Winqvists adept Filip Printzell. – Hans idéer och analyser har varit skillnaden mellan att växa eller att stå stilla, säger Krister Nords adept Marc Stuart Lechter.

Läs hela pressmeddelandet här »


2016-10-06

Anders Wahlgren och Carina Andersson på Bil & Båtinredarna Boxholm Motala AB är Årets Nyföretagare i Västra Östergötland 2016

Styrelsen i Nyföretagarcentrum Västra Östergötland har utsett Anders Wahlgren och Carina Andersson på Bil & Båtinredarna Boxholm Motala AB till Årets Nyföretagare i Västra Östergötland 2016.

Läs hela pressmeddelandet här »


2016-09-30

20-årsjubileum och nomineringar till Årets Nyföretagare i Västra Östergötland 2016

Den 6 oktober är det dags för NyföretagarCentrum Västra Östergötlands 20-årsjubileum. En kväll för umgänge, erfarenhetsutbyte och nätverkande för inbjudna medlemmar, företagare, partners och intressenter från hela vårt verksamhetsområde, d v s Boxholm, Mjölby, Motala, Vadstena och Ödeshög.

Under kvällen delas också priset till Årets Nyföretagare i Västra Östergötland 2016 ut

I år är fyra företag nominerade till priset:

 • Anders Wahlgren och Carina Andersson på Bil & Båtinredarna Boxholm Motala AB.
 • Andreas Perman på PMP Permans Mur och Platt.
 • Duong Ha och Linus Hjertstedt på Intersport i Mjölby / Lindu Sport AB.
 • Jonna Rosén på Gamla Konditoriet Vadstena Jonna Rosén AB.

Läs hela pressmeddelandet här »


2016-03-02

Nyföretagarbarometern: Var ligger din kommun? Ranking alla kommuner 2015

NyföretagarCentrum Sverige publicerar idag siffror och utveckling för alla Sveriges kommuner. Siffrorna avser helåret 2015 och jämförs med motsvarande period 2014. Det totala antalet nyregistrerade företag 2015 var 64 625 samma period 2014: 62 372, en ökning med 3,6 procent.

Nu presenterar vi Nyföretagarbarometer Kommun 2015 – med en rankinglista över alla Sveriges 290 kommuner.

Storstäder och kommunerna runt dessa går starkt, men även flera kommuner inom turism- och besöksnäringskommuner ökar kraftigt. Ystad, Årets Nyföretagarkommun, klättrar ordentligt till en 22:a plats.

Läs hela pressmeddelandet här »


2016-01-13

Aktiebolag blir allt populärare när nyföretagandet ökar i Västra Östergötland

Aktiebolagen i Västra Östergötland blev drygt 14% fler jämfört med 2014, samtidigt som bolagsformen enskild näringsidkare minskade med 16% enligt Bolagsverkets statistik för 2015. Totalt sett ökade nyföretagandet i Västra Östergötland med 5,2% jämfört med föregående år. Detta kan jämföras med riket där ökningen låg på 3,6%.

Läs hela pressmeddelandet här »


2015-10-02

Årets Mentorer i Östergötland utsedda »

Henrik Ståhl har utsetts till Årets Mentor i kategorin befintliga företag. Till Årets Mentor i kategorin blivande företagare har utsetts Eva Saleteg.


2015-07-03

Nyföretagandet ökar kraftigt i Västra Östergötland »

I juni ökade nyföretagandet med 58 procent i Västra Östergötland, d v s i kommunerna Boxholm, Mjölby, Motala, Vadstena och Ödeshög. Hela 41 nya företag registrerades i Västra Östergötland juni månad jämfört med 26 företag i juni 2014. För det första halvåret av 2015, perioden januari-juni, blev det totalt sett en ökning med 11,4% procent jämfört med 2014. Statistiken avser de fyra vanligaste företagsformerna; aktiebolag, enskild näringsidkare, handelsbolag och kommanditbolag.


2015-05-10

NyföretagarCentrum Västra Östergötland skriver samarbetsavtal med Boxholms kommun »


2015-04-22

Sören Aldén på Aldéns Allservice AB är Årets Nyföretagare i Motala Vadstena 2015 »

Läs mer om årets nyföretagare Sören Aldén här »


2015-04-15

Tre företag nominerade till Årets Nyföretagare i Motala Vadstena 2015 »


2015-03-16

Nyföretagarbarometern 2014: Positiv utveckling både för nyföretagandet och kommunrankingen i västra Östergötland »


2015-02-10

Motala Företagscenter vässar tillväxten »

I sommar drar Motala kommun tillsammans med Tillväxt Motala AB och Nyföretagarcentrum Västra Östergötland igång en ny satsning för att stärka företagsutvecklingen i kommunen. Då öppnar Motala Företagscenter med Coffice, en helt ny mötes- och arbetsplats för små och nya företag, i gamla brandstationen.


2014-12-16

Förstärkt satsning på nyföretagande i Västra Östergötland »

NyföretagarCentrum Motala Vadstena och NyföretagarCentrum Mjölby Ödeshög slår från årsskiftet ihop sina verksamheter och kommer från 1 januari börja arbeta under det gemensamma namnet NyföretagarCentrum Västra Östergötland.

Läs hela pressmeddelandet här »


2014-10-02

Årets Mentorer i Östergötland utsedda! En mentor kan bli avgörande för om en företagare lyckas »

Linköpingsföretagaren Roland Lind har utsetts till Årets Mentor i Östergötland i kategorin befintliga företag. Till Årets Mentor i Östergötland i kategorin blivande företagare har utsetts Göran Tevell. – Jag har ”fått skinn på näsan” och mitt kontaktnät har vuxit otroligt det här året, säger Roland Linds adept Emelie Rengart. – Vi kommer att sikta mot högre trädtoppar än vi vågat före mentorskapet, säger Göran Tevells adept Caroline Levin.


2014-08-18

Malin Lintzén ny styrelseordförande för NyföretagarCentrum Motala Vadstena »

Under våren valdes Malin Lintzén till ny ordförande för NyföretagarCentrum Motala Vadstena. Efter ett år som verksamhetsledare följt av ett år som ledamot i styrelsen för NyföretagarCentrum Motala Vadstena tar Malin nu över ordförandeklubban efter avgående Björn Persson.


2014-04-29

Banaz Hamdi på Livskvalité 1 AB är Årets nyföretagare i Motala Vadstena 2014 »

Styrelsen i Nyföretagarcentrum Motala Vadstena har utsett Banaz Hamdi på Livskvalité 1 AB till Årets Nyföretagare i Motala Vadstena 2014.


2014-04-24

Fyra företag nominerade till Årets Nyföretagare i Motala Vadstena »

NyföretagarCentrum har som mål att sporra fler att starta livskraftiga företag. Att dela ut ett pris till Årets Nyföretagare i Motala Vadstena är ett sätt att synliggöra företagare som lyckats med sin satsning och sitt företagande. I år är fyra företag nominerade till priset: GranitPR & Kommunikation, Livskvalité i hemmet, Motomate samt Viblomman.


2013-10-10

Almi och NyföretagarCentrum utser Årets Mentorer »

Till Årets Mentor i Östergötland i kategorin blivande företagare har utsetts Peter Vestberg samt Lisbeth Sager och till Årets Mentor i kategorin befintliga företag har utsetts Gunilla Ek och Thomas Pettersson. Det är NyföretagarCentrum Linköping och Motala samt Almi Östergötland som utser Årets Mentorer i länet. Mentorerna är också nominerade till utmärkelsen Årets Mentor i Sverige.


2013-09-24

Den 3-5 oktober arrangeras mässan Eget Företag – Sveriges största små- och nyföretagarmässa »

Eget Företag är inte bara en mässa, utan också några dagar där kunskap om företagande är i fokus.  Den ger tusentals befintliga och blivande företagare möjlighet att nätverka och inspireras av experter och entreprenörer.

Eget Företag arrangeras av NyföretagarCentrum som är Sveriges ledande organisation vid start av nya företag.


2013-09-05

NyföretagarCentrum Motala Vadstena har nominerat Livskvalité i Hemmet i Motala till Årets Nybyggare »

IFS, Internationella Företagarföreningen i Sverige ger stöd till personer med invandrarbakgrund som vill starta och driva företag i Sverige. Sedan 1999 delar de ut priset Årets Nybyggare. Avsikten är att priset ska gå till en person med invandrarbakgrund som, trots hinder och relativt sämre förutsättningar, har startat eget och bidragit med tillväxt i det nya landet. Sedan år 2000 står Hans Majestät Kung Carl XVI Gustaf som prisets beskyddare.


2013-04-26

Årets Nyföretagare i Motala 2013 »

Styrelsen i Nyföretagarcentrum Motala Vadstena har utsett Therese Skog och Pia

Sommansson-Ek på Kreativ Omsorg & Utbildning i Motala AB till Årets Nyföretagare i Motala 2013.


2013-04-22

Nyföretagarveckan i Motala Vadstena » 

Idag den 22 april inleds Nyföretagarveckan, Vecka 17 – Sveriges största nationella nyföretagarkampanj. Runt 100 nyföretagaraktiviteter genomförs i hela landet – alla med målet att inspirera människor till att ta steget till eget. 13 000 Starta Eget-kit kommer att delas ut under veckan, och rådgivare och experter från NyföretagarCentrums nätverk ger tusentals människor tips, råd och inspiration om att starta och driva eget företag.


2013-02-26

NyföretagarCentrum etablerar sig i Vadstena » 

Genom ett samarbete mellan Vision Vadstena och NyföretagarCentrum Motala kan NyföretagarCentrum fr o m i vår erbjuda rådgivning även i grannkommunen Vadstena.


2013-01-20

Ny verksamhetsledare på Motala NyföretagarCentrum » 

Den 14 januari tillträdde Kristin Ericsson som verksamhetsledare och rådgivare på Motala NyföretagarCentrum. Kristin har en gedigen bakgrund inom affärsutveckling och marknadsföring och driver idag företaget Wondercom.

Sidan uppdaterades 2019-11-07