Hem

Steget till Eget är just nu vilande p g a Corona-situationen och kommer igen efter sommaren.

LÄR DIG MER OM FÖRETAGANDE

Våra populära och kostnadsfria informationsträffar Steget till Eget innefattar från och med i år sex steg och vi rekommenderar att du går på samtliga då detta kommer att ge dig mycket av den information som vi på NyföretagarCentrum vet att du som ny företagare har nytta av att känna till i din företagarroll. Dessutom har du naturligtvis möjlighet att ställa frågor och du kan även utöka ditt nätverk!

Träffarna arrangeras löpande och du hittar datum, tid och plats i vårt kalendarium här på hemsidan.

Vi bjuder på lättare förtäring.

Välkommen!

StegetTillEget-1

På vår nätverksträff Stegen till Eget 1 träffar du NyföretagarCentrum men också Skatteverket som informerar om skatter, moms mm. ALMI informerar om sin verksamhet och hur de kan hjälpa dig som nyföretagare.

Du får också information om näringslivsfrågor i de kommuner som ingår i vårt verksamhetsområde. Kvällens värdföretag presenterar sig och sin verksamhet och ger dig värdefulla tips och information om vad de kan hjälpa dig med.


StegetTillEget-2

Som företagare måste du ha kunskap om och koll på ditt företags ekonomi. På Stegen till Eget 2 har du möjlighet att få mer information och kunskap inom detta område.

Tillsammans med en av våra samarbetspartners inom revision och bokföring går vi bl a igenom:

 • Affärsplan och budget – dina viktigaste dokument.
 • Hur ska jag sköta min bokföring?
 • Vi lär oss skilja på resultat & balans.

StegetTillEget-3

Bolagsform, styrelseprotokoll, aktiebrev, bolagsstämma, aktieägaravtal, kundavtal, leverantörsavtal, standardavtal, allmänna villkor, hyresavtal, försäkringar, affärsmodeller, anställningsformer, anställningsavtal, sekretessavtal… 

Tycker du som företagare att det är mycket att hålla koll på?

Tillsammans med en av våra samarbetspartners inom juridik behandlar vi några av de vanligaste frågorna och situationerna du som företagare ställs inför och behöver ha koll på. På Steget till Eget 3 rätar vi ut några frågetecken och skapar förståelse för att när juridiken tillämpas på rätt sätt är den ett verktyg som skapar goda förutsättningarna för företagets lönsamma tillväxt. Dessutom får du information från kommunen om vad du behöver tänka på när det gäller t ex tillstånd och regler för näringsverksamhet.


StegetTillEget-4

Marknadsföring är temat för Steget till Eget 4. På kursen får du tips om hur du planerar och genomför ditt företags marknadsföring med målet att få fler kunder och nya affärer.


Funktionell IT är temat för Steget till Eget 5.

Under kvällen får du grundläggande information och kunskap inom ett antal utvalda områden bl a:

 • Utrustning, mjukvara, abonnemang, tjänster och hur du skaffar dessa på ett förmånligt sätt.
 • Finns det gratisvarianter som fungerar lika bra som köpta lösningar?
 • Säkerhet och eSkydd.
 • Internetmarknadsföring, hemsida, sociala medier.

Försäkringar är temat för Steget till Eget 6. Under kvällen får du kunskap och information om försäkringar. Ett område som är mycket viktigt för dig som företagare! Samtididigt som vi vet att det många gånger upplevs som krångligt.

Vi tar upp frågor som:

 • Varför företagsförsäkring?
 • Vilket ansvar har jag som arbetsgivare? 
 • Trygghet och sparande för dig som företagare.
 • Lämpligt försäkringsskydd för dig, dina anställda och ditt företag.

boka_radgivningboka_kod

Sidan uppdaterades 2020-09-01