Hem

Årets unga nyföretagare i Sverige

Utmärkelsen Årets unga nyföretagare i Sverige är ett samarbete mellan NyföretagarCentrum Sverige och Fortnox; med stöttning av Citi, via bankens stiftelse Citi Foundation. Kriterierna är:

  • Företagets affärsidé bedöms vara utvecklingsbar.
  • Företaget har i samverkan med NyföretagarCentrum genomarbetat sin affärsplan.
  • Företaget har i samverkan med NyföretagarCentrum byggt upp ett fungerande kontaktnät.
  • Företagaren visar på utvecklingsförmåga, kreativitet och förändringsvilja samt är en inspiration och en förebild för andra.
  • Företaget får inte vara äldre än tre år.
  • Företagaren får inte vara äldre än 35 år.

Örvar Kristinsson – Projektkompaniet i Motala – Årets unga nyföretagare i Sverige 2021

Örvar har utsetts till Årets Unga Nyföretagare 2021.

Han startade 2019 Projektkompaniet i Motala där man erbjuder konsulttjänster inom alla delar av byggprojekt. Genom sitt ledarskap och sitt företagande är Örvar en fantastisk förebild som visar värdet i att följa sina visioner. Genom att utmana sig själv och ta steget från en trygg anställning till att driva företag med 16 medarbetare är han en inspiration och bidrar också starkt till samhället och sysselsättning.


Mia Bremer – Restaurang Hörnet – Finalist Årets unga nyföretagare i Sverige 2018

På kort tid förvandlade Mia Bremer en vanlig restaurang till en krog väl värd en omväg. Dessutom en bra omsättning för ett nystartat företag i en bransch med generellt låga marginaler och stor konkurrens. Mia Bremers tänk kring mat, dryck och gästfrihet borgar för ett hållbart och framgångsrikt företagande!

Mia utsågs även till Sveriges kandidat och finalist i den internationella tävlingen Årets unga kvinnliga entreprenör i Europa 2020. Tävlingen var ett samarbete mellan NyföretagarCentrum Sverige och den globala banken Citi, via Citi Foundation, kring programmet Ung & Eget.


Filip Printzell, Städarna i Varamon – Årets unga nyföretagare i Sverige 2017

”Att driva företag har alltid varit min stora önskan, och när jag fick möjlighet att starta genom samarbetet med Städarna i Sverige, tvekade jag inte”, säger Filip Printzell. Jag insåg också att jag behövde hjälp och kontaktade NyföretagarCentrum i Motala, där jag har fått ett enormt stöd i form av rådgivning och en mentor. Utan min mentor Jocke Winqvist hade jag inte kommit så långt och så snabbt som jag har gjort.

Sidan uppdaterades 2022-03-03