Hem

Boka rådgivning online

Är du en nyfiken nyföretagare som funderar på att starta eget eller precis har tagit steget? Eller är du en etablerad entreprenör? Vi finns här för dig!

Nu finns bokningsbara tider uppe. Möt våra lokala rådgivare online. Och som alltid – kostnadsfritt.

Boka

Starta Eget-Utbildning Våren 2021

Starta din företagsresa med ett knapptryck! Nu erbjuder Nyföretagarcentrum Sydöstra Skåne en Starta Eget-Utbildning online med start 16 mars. Vår ambition är att göra dig startklar. Under våra kursträffar går vi igenom grunderna i företagande och vad som krävs för att driva eget – allt för att du ska bli startklar på ett tryggt och säkert sätt. Upplägget
består av 7 gemensamma webbaserade träffar som varvas med individuell rådgivning anpassad
efter deltagarens affärsidé.Efter avslutad utbildning har du en affärsplan till din firma, franchise eller ett underlag för att söka starta eget-bidrag.KOSTNADSFRITT!

Läs mer/till anmälan

Starta Eget-introduktion

En perfekt start för dig som är nyfiken på eget förtagande. Nyföretagarcentrum Sydöstra Skåne och Jobcenter erbjuder nu en introduktion online.

Upplägg och kursplan
:
Vi kommer att genomföra starta eget-introduktion i 7 delar.
1.     Vad är ett företag, affärsplan och vilka företagsformer finns det

2.     Vilken bolagsform ska jag starta och vad behöver jag

3.     Marknadsföring o marknadsundersökning

4.     Fortsättning marknad, vilka kunder, vad innebär det med anställda

5.     Bokföring mm.

6.     Import/export

7.     Sammanfattning och uppdatering

 I början på varje träff så repeterar vi och vi avslutar med frågor men under hela träffen är det öppet för frågor och diskussioner. Varje träff är på 1-2 timmar beroende på diskussioner och under Covid online
 
Själva kursen kommer att vara 14 halvdagar med samma omfattning som ovan men mer ingående.
För frågor, information eller intresseanmälan – maila: hakan.stenson@nyforetagarcentrum.se

Företagarhjälpen – vi finns här för dig!

Nu startar Nyföretagarcentrum Sydöstra Skåne ett nytt initiativ för etablerade företagare. Företagarhjälpen är ditt bollplank. Vår kostnadsfria rådgivning utformas utifrån de frågor och utmaningar du som företagare ställs inför – allt från siffror till strategier, operativt där du står eller med sikte mot större mål.

Vi finns med dig på vägen när du ska fatta viktiga beslut, ombilda företaget, se över ekonomin eller bara behöver stöd i ditt företagande.

Företagarhjälpen riktar sig till företagare som är verksamma i kommunerna Ystad, Tomelilla och Simrishamn.

Till Företagarhjälpen

Video: Årets Nyföretagare Ystad 2020

Årets Nyföretagare i Ystads kommun är korad – Karl Fredrik på Eklaholm. Följ länken för att se vinnarintervjun där ägarduon tipsar dig som vill ta steget mot eget.

Till filmen

Kom igång med din affärsplan - direkt!

Skapa din kostnadsfria affärsplan online idag! Med en genomarbetad affärsplan har du kommit en bra bit på vägen till eget företag!

Här skapar du din affärsplan

Ny rådgivare på Nyföretagarcentrum

Nu växer teamet! Vi gör ett virtuellt handslag och välkomnar Håkan Stenson till Nyföretagarcentrum Sydöstra Skåne. Håkan är diplomerad rådgivare med 30 års erfarenhet som egenföretagare. Ni kommer att få stifta vidare bekantskap med Håkan i ett helt nytt projekt som presenteras inom kort.

Vad är det bästa med jobbet som rådgivare för Nyföretagarcentrum?

– Jag tycker det är väldigt roligt att träffa nya entusiaster från olika åldersgrupper, jag lär mig mycket av dem och om nya branscher. Samtidigt får jag dela med mig av mina egna kunskaper och erfarenheter. Jag har också gått på ett antal minor som egenföretagare, även det vill jag dela med mig av. Jag lär mig mycket samtidigt som jag lär någon annan som kan bli framgångsrik, säger Håkan Stenson.

Med det sagt – välkommen, Håkan!

Här träffar du alla våra rådgivare

Akut läge, vi startar Nyföretagarhjälpen!

Coronakrisen slår hårt mot alla och allt företagande. Nu handlar det om företagens överlevnad och företagarens framtid! Det är Sveriges jobbskapare och företagare som står inför stora problem. Läget är akut.

Därför mobiliserar NyföretagarCentrum Sverige tillsammans med partners Nyföretagarhjälpen. Du som startat ditt företag under de senaste tre åren och behöver ha någon att tala med, eller goda råd kring vad som ska göras nu – tala med NyföretagarCentrum!

NyföretagarCentrum erbjuder rådgivning – också digitalt – till dig som funderar på att starta eget. Vi erbjuder även kostnadsfri rådgivning till dig som nu står inför utmaningar i samband med coronapandemin.

Registrera dig på nyforetagarhjalpen.se för att kunna boka dina webinarier!

Följ vår information på;

nyforetagarhjalpen.se

facebook.com/nyforetagarcentrum

youtube.com/nyforetagarcentrum

Hör av dig – NyföretagarCentrum finns här för dig!

Vi söker sponsorer/samarbetspartners – Se filmen om vår lokala verksamhet

Filmen om Nyföretagarcentrum Sydöstra Skåne, Tillsammans för nya starka företag! Vi på Nyföretagarcentrum Sydöstra Skåne söker samarbetspartners/sponsorer – det är bidragen från våra samarbetspartners som gör att vi kan ge kostnadsfri expertrådgivning från företagare till blivande företagare.

Allt fler vill starta företag i vår region. På Nyföretagarcentrum märker vi ett ökat tryck på våra kostnadsfria rådgivningar. Vi vill hjälpa fler att starta eget och ge den bästa tänkbara starten på företagsresan mot hållbar och långsiktig utveckling.

Förra året kom vi i kontakt med rekordmånga av framtidens entreprenörer. Vi gav råd till 100 unika affärsidéer – och samma år blev hälften av dem verklighet.

Nu vill vi växla upp föra att möta efterfrågan och låta fler hållbara företag se dagens ljus. Därför behöver vi er hjälp. Vår kostnadsfria, konfidentiella och objektiva rådgivning hade inte varit möjlig utan våra sponsorer och medlemmar.

Vill du bli vår samarbetspartner? Kontakta oss: ystad@nyforetagarcentrum.se för mer information om hur du kan bidra.

Se Filmen om Nyföretagarcentrum Sydöstra Skåne här!

Hör etablerade "nyföretagare" berätta - följ vår Youtubekanal

Freja och Julia Lindskog är mer än bara syskon. De är företagare, kollegor och delar samma ”växande” intresse för trädgård – som nu frodas i handelsträdgårdens nya växthus.

Möt syskonduon bakom Systrarna Lindskogs Trädgård & Design i avsnitt 2 av StartUp-TV.
Avsnitt 1: Häng med till årets Nyföretagare i Simrishamn i avsnitt 1 av StartUp-Tv. Från dröm till verklighet. Hege Welin tog steget med sin butik ting&tang.

Till vår Youtubekanal

Nyföretagarcentrum + Innovationscenter = Sant

NyföretagarCentrum och Innovationscenter startar ett gemensamt projekt.

Under 2019 startar NyföretagarCentrum och Innovationscenter upp ett projekt där du får möjligheten att få en egen “skuggstyrelse”. Det innebär att du anmäler ditt intresse och blir kallad till ett första möte. Därefter kommer du att få möjligheten att få tillgång till kompetens du kanske saknar eller bollplanket du är i behov av.

Relativt nystartad företagare men känner att du är redo att utvecklas och ta nästa steg? Läs mer om att få hjälp av skuggstyrelsen.

Vill du hjälpa framtidens företagare att utvecklas i Sydöstra Skåne? Läs mer om att bli en del av skuggstyrelsen.

Låter det intressant? Kontakta Lotte Kolare, Nyföretagarcentrum eller Helena Kurki, Innovationscenter för anmälan och mer information.

Mötesplats Sydost

Driver du ett en eller tvåpersonsföretag och har gjort så i  minst ett år? Ser du möjligheter och vill utveckla ditt företag och dig som företagare?

Då skall du söka till vårt utvecklingsprogram Mötesplats Sydost som startar.

Vi kommer att vara ett gäng företagare som under  sex tillfällen på ett år träffas för att arbeta med utveckling av det egna företaget både genom workshops och genom att träffa andra företagare.

Vill du ha mer information kontakta lotte.kolare@nyforetagarcentrum.se

Du ansöker till lotte.kolare@nyforetagarcentrum.se

Mötesplats Sydost är ett samarbete med Sparbanks Stiftelsen Färs och Frosta.

E-kurser

Våra e-kurser hjälper dig som vill starta företag. Här kan du lära dig allt ifrån ekonomi och bokföring – till marknadsföring och PR.

Anmäl dig till våra E-kurser här

Globala målen

NyföretagarCentrum Sydöstra Skåne arbetar för FN:s Globala mål. Vi jobbar för en hållbar ekonomisk utveckling och finns till för alla.

Läs mer om FN:s globala mål

Notiser

Vår rådgivning

Välkommen att boka tid för kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning. Här kan du läsa mer om våra rådgivningstyper och evenemang.

Läs mer om vår rådgivning >>

Våra rådgivare

Våra rådgivare har nätverk i sina respektive hemorter, en lokal förankring och kan guida dig till näringslivskontakter som du kan ha stor nytta av i ditt blivande affärsliv.

Läs mer om våra rådgivare >>

Mentorskap

Mentor Eget Företag innebär att en nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, som bidrar med sitt nätverk och erfarenheter. På så sätt får man en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång.

Läs mer om vårt mentorskapsprogram >>

Nationella samarbetspartners