Hem

Starta Eget-Utbildning Hösten 2021

Starta din företagsresa med ett knapptryck! Nu erbjuder Nyföretagarcentrum Sydöstra Skåne en Starta Eget-Utbildning online med start 14 september. Vår ambition är att göra dig startklar. Under våra kursträffar går vi igenom grunderna i företagande och vad som krävs för att driva eget – allt för att du ska bli startklar på ett tryggt och säkert sätt. Upplägget
består av 7 gemensamma webbaserade träffar som varvas med individuell rådgivning anpassad
efter deltagarens affärsidé. Efter avslutad utbildning har du en affärsplan till din firma, franchise eller ett underlag för att söka starta eget-bidrag.

Kostnadsfritt!

Mer information/anmälan

Boka rådgivning online

Är du en nyfiken nyföretagare som funderar på att starta eget eller precis har tagit steget? Eller är du en etablerad entreprenör? Vi finns här för dig!

Nu finns bokningsbara tider uppe. Möt våra lokala rådgivare online. Och som alltid – kostnadsfritt.

Boka

Succé för Skuggstyrelsen – nu öppnar ansökan för 2021/2022

Vi har sett fantastiska idéer förverkligas med Skuggstyrelsen – och på den vägen vill vi att det ska fortsätta. För tredje året i rad anordnar Nyföretagarcentrum Sydöstra Skåne och Innovationscenter projektet ”Skuggstyrelsen”, ett initiativ som lyfter dig och ditt företag till nästa nivå. 

Har ditt företag
utvecklingspotential men du önskar specialkompetens inom ett visst
område eller vill ha strategiskt hjälp med ditt företags utveckling? Då
kan du få hjälp av en skuggstyrelse.
En skuggstyrelse består av lokala personer med värdefull
affärserfarenhet och kompetens som matchas till dina behov och de
finns till ditt förfogande när du behöver stöttning, råd eller
kompletterande kompetenser. Att skuggas av Skuggstyrelsen är precis
som det låter: den är bara din skugga, den tar inte ifrån dig
bestämmanderätten över ditt företag. Den kompletterar dina
kunskaper, ger dig kloka råd och åsikter. Men det är du som fattar
besluten och väljer vad du vill ta till dig för att utvecklas i den riktning
du önskar.Du kan ansöka att vara en del av det kostnadsfria programmet under
hösten 2021 och våren 2022 om du uppfyller följande kriterier:

  • Vill utveckla ditt företag
  • Har frågeställningar som är aktuella nu eller framöver
  • Är beredd att dela med dig
  • Är beredd att avsätta tid för detta

Vill du veta mer? Klicka här: Skuggstyrelseprogrammet
Är du intresserad av att få en Skuggstyrelse eller
har du några frågor?
Kontakta oss på: helena.kurki@sjobo.se eller
lotte.kolare@nyforetagarcentrum.se

Mer information

Video: Årets Nyföretagare Ystad 2020

Årets Nyföretagare i Ystads kommun är korad – Karl Fredrik på Eklaholm. Följ länken för att se vinnarintervjun där ägarduon tipsar dig som vill ta steget mot eget.

Till filmen

Kom igång med din affärsplan - direkt!

Skapa din kostnadsfria affärsplan online idag! Med en genomarbetad affärsplan har du kommit en bra bit på vägen till eget företag!

Här skapar du din affärsplan

Ny rådgivare på Nyföretagarcentrum

Nu växer teamet! Vi gör ett virtuellt handslag och välkomnar Håkan Stenson till Nyföretagarcentrum Sydöstra Skåne. Håkan är diplomerad rådgivare med 30 års erfarenhet som egenföretagare. Ni kommer att få stifta vidare bekantskap med Håkan i ett helt nytt projekt som presenteras inom kort.

Vad är det bästa med jobbet som rådgivare för Nyföretagarcentrum?

– Jag tycker det är väldigt roligt att träffa nya entusiaster från olika åldersgrupper, jag lär mig mycket av dem och om nya branscher. Samtidigt får jag dela med mig av mina egna kunskaper och erfarenheter. Jag har också gått på ett antal minor som egenföretagare, även det vill jag dela med mig av. Jag lär mig mycket samtidigt som jag lär någon annan som kan bli framgångsrik, säger Håkan Stenson.

Med det sagt – välkommen, Håkan!

Här träffar du alla våra rådgivare

Akut läge, vi startar Nyföretagarhjälpen!

Coronakrisen slår hårt mot alla och allt företagande. Nu handlar det om företagens överlevnad och företagarens framtid! Det är Sveriges jobbskapare och företagare som står inför stora problem. Läget är akut.

Därför mobiliserar NyföretagarCentrum Sverige tillsammans med partners Nyföretagarhjälpen. Du som startat ditt företag under de senaste tre åren och behöver ha någon att tala med, eller goda råd kring vad som ska göras nu – tala med NyföretagarCentrum!

NyföretagarCentrum erbjuder rådgivning – också digitalt – till dig som funderar på att starta eget. Vi erbjuder även kostnadsfri rådgivning till dig som nu står inför utmaningar i samband med coronapandemin.

Registrera dig på nyforetagarhjalpen.se för att kunna boka dina webinarier!

Följ vår information på;

nyforetagarhjalpen.se

facebook.com/nyforetagarcentrum

youtube.com/nyforetagarcentrum

Hör av dig – NyföretagarCentrum finns här för dig!

Vi söker sponsorer/samarbetspartners – Se filmen om vår lokala verksamhet

Filmen om Nyföretagarcentrum Sydöstra Skåne, Tillsammans för nya starka företag! Vi på Nyföretagarcentrum Sydöstra Skåne söker samarbetspartners/sponsorer – det är bidragen från våra samarbetspartners som gör att vi kan ge kostnadsfri expertrådgivning från företagare till blivande företagare.

Allt fler vill starta företag i vår region. På Nyföretagarcentrum märker vi ett ökat tryck på våra kostnadsfria rådgivningar. Vi vill hjälpa fler att starta eget och ge den bästa tänkbara starten på företagsresan mot hållbar och långsiktig utveckling.

Förra året kom vi i kontakt med rekordmånga av framtidens entreprenörer. Vi gav råd till 100 unika affärsidéer – och samma år blev hälften av dem verklighet.

Nu vill vi växla upp föra att möta efterfrågan och låta fler hållbara företag se dagens ljus. Därför behöver vi er hjälp. Vår kostnadsfria, konfidentiella och objektiva rådgivning hade inte varit möjlig utan våra sponsorer och medlemmar.

Vill du bli vår samarbetspartner? Kontakta oss: ystad@nyforetagarcentrum.se för mer information om hur du kan bidra.

Se Filmen om Nyföretagarcentrum Sydöstra Skåne här!

Hör etablerade "nyföretagare" berätta - följ vår Youtubekanal

Freja och Julia Lindskog är mer än bara syskon. De är företagare, kollegor och delar samma ”växande” intresse för trädgård – som nu frodas i handelsträdgårdens nya växthus.

Möt syskonduon bakom Systrarna Lindskogs Trädgård & Design i avsnitt 2 av StartUp-TV.
Avsnitt 1: Häng med till årets Nyföretagare i Simrishamn i avsnitt 1 av StartUp-Tv. Från dröm till verklighet. Hege Welin tog steget med sin butik ting&tang.

Till vår Youtubekanal

Mötesplats Sydost

Driver du ett en eller tvåpersonsföretag och har gjort så i  minst ett år? Ser du möjligheter och vill utveckla ditt företag och dig som företagare?

Då skall du söka till vårt utvecklingsprogram Mötesplats Sydost som startar.

Vi kommer att vara ett gäng företagare som under  sex tillfällen på ett år träffas för att arbeta med utveckling av det egna företaget både genom workshops och genom att träffa andra företagare.

Vill du ha mer information kontakta lotte.kolare@nyforetagarcentrum.se

Du ansöker till lotte.kolare@nyforetagarcentrum.se

Mötesplats Sydost är ett samarbete med Sparbanks Stiftelsen Färs och Frosta.

E-kurser

Våra e-kurser hjälper dig som vill starta företag. Här kan du lära dig allt ifrån ekonomi och bokföring – till marknadsföring och PR.

Anmäl dig till våra E-kurser här

Globala målen

NyföretagarCentrum Sydöstra Skåne arbetar för FN:s Globala mål. Vi jobbar för en hållbar ekonomisk utveckling och finns till för alla.

Läs mer om FN:s globala mål

Notiser

Vår rådgivning

Välkommen att boka tid för kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning. Här kan du läsa mer om våra rådgivningstyper och evenemang.

Läs mer om vår rådgivning >>

Våra rådgivare

Våra rådgivare har nätverk i sina respektive hemorter, en lokal förankring och kan guida dig till näringslivskontakter som du kan ha stor nytta av i ditt blivande affärsliv.

Läs mer om våra rådgivare >>

Mentorskap

Mentor Eget Företag innebär att en nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, som bidrar med sitt nätverk och erfarenheter. På så sätt får man en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång.

Läs mer om vårt mentorskapsprogram >>

Nationella samarbetspartners