Hem

Kom igång med din affärsplan - direkt!

Skapa din kostnadsfria affärsplan online idag! Med en genomarbetad affärsplan har du kommit en bra bit på vägen till eget företag!

Här skapar du din affärsplan

Kalender

Se vad som är på gång hos NyföretagarCentrum Sydöstra Skåne.
Starta Eget-Kvällar Hösten 2019:
10/9 Ystad, Gamla Rådhuset
8/10 Tomelilla, Torget 11
5/11 Simrishamn, Marint Centrum
3/12 Ystad, Gamla Rådhuset

Gå till kalendarium

Vi söker sponsorer/samarbetspartners – Se filmen om vår lokala verksamhet

Filmen om Nyföretagarcentrum Sydöstra Skåne, Tillsammans för nya starka företag! Vi på Nyföretagarcentrum Sydöstra Skåne söker samarbetspartners/sponsorer – det är bidragen från våra samarbetspartners som gör att vi kan ge kostnadsfri expertrådgivning från företagare till blivande företagare.

Allt fler vill starta företag i vår region. På Nyföretagarcentrum märker vi ett ökat tryck på våra kostnadsfria rådgivningar. Vi vill hjälpa fler att starta eget och ge den bästa tänkbara starten på företagsresan mot hållbar och långsiktig utveckling.

Förra året kom vi i kontakt med rekordmånga av framtidens entreprenörer. Vi gav råd till 100 unika affärsidéer – och samma år blev hälften av dem verklighet.

Nu vill vi växla upp föra att möta efterfrågan och låta fler hållbara företag se dagens ljus. Därför behöver vi er hjälp. Vår kostnadsfria, konfidentiella och objektiva rådgivning hade inte varit möjlig utan våra sponsorer och medlemmar.

Vill du bli vår samarbetspartner? Kontakta oss: ystad@nyforetagarcentrum.se för mer information om hur du kan bidra.

Se Filmen om Nyföretagarcentrum Sydöstra Skåne här!

Avsnitt 2 StartUp-TV: Systrarna Lindskogs Trädgård & Design

Freja och Julia Lindskog är mer än bara syskon. De är företagare, kollegor och delar samma ”växande” intresse för trädgård – som nu frodas i handelsträdgårdens nya växthus.

Möt syskonduon bakom Systrarna Lindskogs Trädgård & Design i avsnitt 2 av StartUp-TV. Produceras av Familjen Media för Nyföretagarcentrum Sydöstra Skåne.

Se avsnittet här

Nyföretagarcentrum + Innovationscenter = Sant

NyföretagarCentrum och Innovationscenter startar ett gemensamt projekt.

Under 2019 startar NyföretagarCentrum och Innovationscenter upp ett projekt där du får möjligheten att få en egen ”skuggstyrelse”. Det innebär att du anmäler ditt intresse och blir kallad till ett första möte. Därefter kommer du att få möjligheten att få tillgång till kompetens du kanske saknar eller bollplanket du är i behov av.

Relativt nystartad företagare men känner att du är redo att utvecklas och ta nästa steg? Läs mer om att få hjälp av skuggstyrelsen.

Vill du hjälpa framtidens företagare att utvecklas i Sydöstra Skåne? Läs mer om att bli en del av skuggstyrelsen.

Låter det intressant? Kontakta Lotte Kolare, Nyföretagarcentrum eller Helena Kurki, Innovationscenter för anmälan och mer information.

Avsnitt 1 StartUp-TV: ting&tang i Simrishamn

Häng med till årets Nyföretagare i Simrishamn i avsnitt 1 av StartUp-Tv. Från dröm till verklighet. Hege Welin tog steget med sin butik ting&tang. StartUp-Tv produceras av Familjen Media

Se avsnittet här

Start-up Café vecka 38

Vaniljdrömmar eller företagsdrömmar? Vi finns på plats för att besvara frågor och samtala om företagande. Skriv ner allt du grubblat över gällande din företagsdröm, så ses vi över en frukost/fika.

Drop-in:
Fredag 20/9 Café Kagan 9.00 – 11.00.

Varmt välkommen!

Mötesplats Sydost

Driver du ett en eller tvåpersonsföretag och har gjort så i  minst ett år? Ser du möjligheter och vill utveckla ditt företag och dig som företagare?

Då skall du söka till vårt utvecklingsprogram Mötesplats Sydost som startar.

Vi kommer att vara ett gäng företagare som under  sex tillfällen på ett år träffas för att arbeta med utveckling av det egna företaget både genom workshops och genom att träffa andra företagare.

Vill du ha mer information kontakta lotte.kolare@nyforetagarcentrum.se

Du ansöker till lotte.kolare@nyforetagarcentrum.se

Mötesplats Sydost är ett samarbete med Sparbanks Stiftelsen Färs och Frosta.

E-kurser

Våra e-kurser hjälper dig som vill starta företag. Här kan du lära dig allt ifrån ekonomi och bokföring – till marknadsföring och PR.

Anmäl dig till våra E-kurser här

Notiser

Vår rådgivning

Välkommen att boka tid för kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning. Här kan du läsa mer om våra rådgivningstyper och evenemang.

Läs mer om vår rådgivning >>

Våra rådgivare

Våra rådgivare har nätverk i sina respektive hemorter, en lokal förankring och kan guida dig till näringslivskontakter som du kan ha stor nytta av i ditt blivande affärsliv.

Läs mer om våra rådgivare >>

Mentorskap

Mentor Eget Företag innebär att en nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, som bidrar med sitt nätverk och erfarenheter. På så sätt får man en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång.

Läs mer om vårt mentorskapsprogram >>

Nationella samarbetspartners