Hem

Akut läge, vi startar Nyföretagarhjälpen!

Coronakrisen slår hårt mot alla och allt företagande. Nu handlar det om företagens överlevnad och företagarens framtid! Det är Sveriges jobbskapare och företagare som står inför stora problem. Läget är akut.

Därför mobiliserar NyföretagarCentrum Sverige tillsammans med partners Nyföretagarhjälpen. Du som startat ditt företag under de senaste tre åren och behöver ha någon att tala med, eller goda råd kring vad som ska göras nu – tala med NyföretagarCentrum!

NyföretagarCentrum erbjuder rådgivning – också digitalt – till dig som funderar på att starta eget. Vi erbjuder även kostnadsfri rådgivning till dig som nu står inför utmaningar i samband med coronapandemin.

Efter kickstarten under vecka 17 med dagliga livesändningar på Facebook och webinarier fortsätter NyföretagarCentrum nu att sända live på onsdagar mellan kl 12.30-13.30 under vecka 18-20.

Fler webinarier med aktuella teman kommer löpande arrangeras och finnas tillgängliga för bokning. Webinarier som spelats in under föregående vecka kommer nu också att läggas upp på nytt som film för att fler ska få möjlighet att ta del av dem.

Registrera dig på nyforetagarhjalpen.se för att kunna boka dina webinarier!

Följ vår information på;

nyforetagarhjalpen.se

facebook.com/nyforetagarcentrum

youtube.com/nyforetagarcentrum

Hör av dig – NyföretagarCentrum finns här för dig!

Kom igång med din affärsplan - direkt!

Skapa din kostnadsfria affärsplan online idag! Med en genomarbetad affärsplan har du kommit en bra bit på vägen till eget företag!

Här skapar du din affärsplan

Ny telefonlinje för företagare som behöver stöd!

Är du företagare och behöver någon att prata med? Ring Nyföretagarcentrums företagarlinje! Vi är ditt stöd i alla tider, speciellt i tuffa tider och med tanke på det ansträngda läge som många företagare just nu upplever. Varje vardag mellan 15.00-17.00 kan du prata med oss om allt som rör din verksamhet, bolla idéer eller bara prata av dig. Vi finns där för dig.
Vår rådgivning är alltid kostnadsfri! Vi är här för att hjälpa dig att känna trygghet i ditt företagande i de ovissa tider som nu råder. Oavsett bolagsform och företagsstorlek är du välkommen att ringa oss. Du kan också ringa för att boka in ett längre telefonmöte. Vi är ditt stöd, vi gör vårt yttersta för att hjälpa dig att se lösningar och möjligheter trots nuvarande situation.

Du kommer att prata med:
Lotte Kolare, verksamhetsledare för Nyföretagarcentrum Sydöstra Skåne och egenföretagare sedan 2008.
Telefon: 070-618 09 68

Stefan Litzberg, rådgivare och egenföretagare.
Telefon: 076-882 65 05

Varmt välkommen att slå en signal! Tillsammans hjälps vi åt! /Nyföretagarcentrum Sydöstra Skåne

Viktig information!

Viktig information med anledning av COVID-19! Fysiska möten utgår och ersätts av digitala möten tillsvidare. Vi vidtar försiktighetsåtgärder på grund av Coronaviruset. Nyföretagarcentrum kommer från och med måndag 16/3 att ersätta fysiska rådgivningar med rådgivningar digitalt/videolänk eller via telefon.

Du bokar tid som vanligt genom vår hemsida och får sedan mer information utskickat gällande hur mötet äger rum (Videosamtal, Skype eller telefon)

Har du redan en tid bokad kommer den automatiskt att övergå till en digital rådgivning som sker över telefon eller videosamtal.

Start-Up-Café ställs in tillsvidare. Vi återkommer när vi är tillbaka och ”back in business”.

Starta Eget-kväll i Ystad som var planerad i mars, flyttas till 7 april.

Ta hand om varandra!
/ Nyföretagarcentrum Sydöstra Skåne

Nytt pilotprojekt summeras

De har flyttat till Sverige från världens alla hörn, har olika yrkesbakgrunden och modersmål. Men de delar samma dröm; att lära sig mer om företagande och yrkessvenska. Läs mer om projektet som är ett samarbete mellan Ystad kommun och Nyföretagarcentrum

Läs mer

Starta Eget-kvällar 2020

Drömmer du om att starta eget? Våra Starta Eget-kvällar är kostnadsfria och riktar sig till dig som vill eller funderar på att starta eget företag. Vi går igenom grunderna och vad som krävs för att driva eget.
Alla träffar är mellan kl. 18.30- 21.00, inklusive fika.
OBS! Måste förbokas!!! Maila ystad@nyforetagarcentrum.se för att säkra din plats. Ange datum för den Starta Eget-kväll du är intresserad av att delta i.

Schema för vårens Starta Eget-kvällar 2020:
4/2 Simrishamn, Marint Centrum OBS! Nytt datum
25/2 Tomelilla, Torget 11
24/3 Ystad, Gamla rådhuset
28/4 Simrishamn, Marint Centrum
26/5 Ystad, Gamla rådhuset

Skicka ett mail till ystad@nyforetagarcentrum.se och meddela att ni kommer.
Välkommen!

Vi söker sponsorer/samarbetspartners – Se filmen om vår lokala verksamhet

Filmen om Nyföretagarcentrum Sydöstra Skåne, Tillsammans för nya starka företag! Vi på Nyföretagarcentrum Sydöstra Skåne söker samarbetspartners/sponsorer – det är bidragen från våra samarbetspartners som gör att vi kan ge kostnadsfri expertrådgivning från företagare till blivande företagare.

Allt fler vill starta företag i vår region. På Nyföretagarcentrum märker vi ett ökat tryck på våra kostnadsfria rådgivningar. Vi vill hjälpa fler att starta eget och ge den bästa tänkbara starten på företagsresan mot hållbar och långsiktig utveckling.

Förra året kom vi i kontakt med rekordmånga av framtidens entreprenörer. Vi gav råd till 100 unika affärsidéer – och samma år blev hälften av dem verklighet.

Nu vill vi växla upp föra att möta efterfrågan och låta fler hållbara företag se dagens ljus. Därför behöver vi er hjälp. Vår kostnadsfria, konfidentiella och objektiva rådgivning hade inte varit möjlig utan våra sponsorer och medlemmar.

Vill du bli vår samarbetspartner? Kontakta oss: ystad@nyforetagarcentrum.se för mer information om hur du kan bidra.

Se Filmen om Nyföretagarcentrum Sydöstra Skåne här!

Avsnitt 2 StartUp-TV: Systrarna Lindskogs Trädgård & Design

Freja och Julia Lindskog är mer än bara syskon. De är företagare, kollegor och delar samma ”växande” intresse för trädgård – som nu frodas i handelsträdgårdens nya växthus.

Möt syskonduon bakom Systrarna Lindskogs Trädgård & Design i avsnitt 2 av StartUp-TV. Produceras av Familjen Media för Nyföretagarcentrum Sydöstra Skåne.

Se avsnittet här

Nyföretagarcentrum + Innovationscenter = Sant

NyföretagarCentrum och Innovationscenter startar ett gemensamt projekt.

Under 2019 startar NyföretagarCentrum och Innovationscenter upp ett projekt där du får möjligheten att få en egen ”skuggstyrelse”. Det innebär att du anmäler ditt intresse och blir kallad till ett första möte. Därefter kommer du att få möjligheten att få tillgång till kompetens du kanske saknar eller bollplanket du är i behov av.

Relativt nystartad företagare men känner att du är redo att utvecklas och ta nästa steg? Läs mer om att få hjälp av skuggstyrelsen.

Vill du hjälpa framtidens företagare att utvecklas i Sydöstra Skåne? Läs mer om att bli en del av skuggstyrelsen.

Låter det intressant? Kontakta Lotte Kolare, Nyföretagarcentrum eller Helena Kurki, Innovationscenter för anmälan och mer information.

Avsnitt 1 StartUp-TV: ting&tang i Simrishamn

Häng med till årets Nyföretagare i Simrishamn i avsnitt 1 av StartUp-Tv. Från dröm till verklighet. Hege Welin tog steget med sin butik ting&tang. StartUp-Tv produceras av Familjen Media

Se avsnittet här

Mötesplats Sydost

Driver du ett en eller tvåpersonsföretag och har gjort så i  minst ett år? Ser du möjligheter och vill utveckla ditt företag och dig som företagare?

Då skall du söka till vårt utvecklingsprogram Mötesplats Sydost som startar.

Vi kommer att vara ett gäng företagare som under  sex tillfällen på ett år träffas för att arbeta med utveckling av det egna företaget både genom workshops och genom att träffa andra företagare.

Vill du ha mer information kontakta lotte.kolare@nyforetagarcentrum.se

Du ansöker till lotte.kolare@nyforetagarcentrum.se

Mötesplats Sydost är ett samarbete med Sparbanks Stiftelsen Färs och Frosta.

E-kurser

Våra e-kurser hjälper dig som vill starta företag. Här kan du lära dig allt ifrån ekonomi och bokföring – till marknadsföring och PR.

Anmäl dig till våra E-kurser här

Notiser

Vår rådgivning

Välkommen att boka tid för kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning. Här kan du läsa mer om våra rådgivningstyper och evenemang.

Läs mer om vår rådgivning >>

Våra rådgivare

Våra rådgivare har nätverk i sina respektive hemorter, en lokal förankring och kan guida dig till näringslivskontakter som du kan ha stor nytta av i ditt blivande affärsliv.

Läs mer om våra rådgivare >>

Mentorskap

Mentor Eget Företag innebär att en nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, som bidrar med sitt nätverk och erfarenheter. På så sätt får man en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång.

Läs mer om vårt mentorskapsprogram >>

Nationella samarbetspartners