Hem

Kom igång med din affärsplan - direkt!

Skapa din kostnadsfria affärsplan online idag! Med en genomarbetad affärsplan har du kommit en bra bit på vägen till eget företag!

Här skapar du din affärsplan

Kalender

Se vad som är på gång hos NyföretagarCentrum Sydöstra Skåne.
Starta Eget-kvällar Våren 2019:
28/5 Tomelilla – Torget 11
11/6 Simrishamn – Marint Centrum

Gå till kalendarium

Starta Eget-kväll 11 juni Simrishamn

Drömmer du om att starta eget? Våra Starta Eget-kvällar är kostnadsfria och riktar sig till dig som vill eller funderar på att starta eget företag. Vi går igenom grunderna och vad som krävs för att driva eget.
Alla träffar är mellan kl. 18.30- 21.00, inklusive fika.
Skicka ett mail till ystad@nyforetagarcentrum.se och meddela att ni kommer. Välkommen!

Plats: Marint Centrum

Facebook-event

Avsnitt 2 StartUp-TV: Systrarna Lindskogs Trädgård & Design

Freja och Julia Lindskog är mer än bara syskon. De är företagare, kollegor och delar samma ”växande” intresse för trädgård – som nu frodas i handelsträdgårdens nya växthus.

Möt syskonduon bakom Systrarna Lindskogs Trädgård & Design i avsnitt 2 av StartUp-TV. Produceras av Familjen Media för Nyföretagarcentrum Sydöstra Skåne.

Se avsnittet här

Årets Nyföretagare i Tomelilla

Vi säger stort grattis till Concoct Fabrique och Yvonne Belfrage som utsågs till årets Nyföretagare under näringslivsbanketten i Tomelilla.
– Vilken överraskning! Nu är vi glada och stolta, skriver Concoct på Facebook.

Nyföretagarcentrum + Innovationscenter = Sant

NyföretagarCentrum och Innovationscenter startar ett gemensamt projekt.

Under 2019 startar NyföretagarCentrum och Innovationscenter upp ett projekt där du får möjligheten att få en egen ”skuggstyrelse”. Det innebär att du anmäler ditt intresse och blir kallad till ett första möte. Därefter kommer du att få möjligheten att få tillgång till kompetens du kanske saknar eller bollplanket du är i behov av.

Relativt nystartad företagare men känner att du är redo att utvecklas och ta nästa steg? Läs mer om att få hjälp av skuggstyrelsen.

Vill du hjälpa framtidens företagare att utvecklas i Sydöstra Skåne? Läs mer om att bli en del av skuggstyrelsen.

Låter det intressant? Kontakta Lotte Kolare, Nyföretagarcentrum eller Helena Kurki, Innovationscenter för anmälan och mer information.

Succé för Starta Eget-kväll

18 personer kom till Gamla Rådhuset i Ystad för att lära sig mer om att starta och driva eget företag.
–Det är jätteroligt att så många är intresserade av att starta företag och att de som kom hade med sig frågor som rör företagande och Nyföretagarcentrum, säger NFC:s Lotte Kolare.
Den 26 februari besöker vi Tomelilla – mer information finns under våra evenemang.

Avsnitt 1 StartUp-TV: ting&tang i Simrishamn

Häng med till årets Nyföretagare i Simrishamn i avsnitt 1 av StartUp-Tv. Från dröm till verklighet. Hege Welin tog steget med sin butik ting&tang. StartUp-Tv produceras av Familjen Media

Se avsnittet här

Start-up Café

Vaniljdrömmar eller företagsdrömmar? Den 7 & 14 juni kan du ta en företagsfika med Nyföretagarcentrum. Vi finns på plats för att besvara frågor och samtala om företagande. Skriv ner allt du grubblat över gällande din företagsdröm, så ses vi över en frukost.

7 juni – Café Lurblåsaren, Ystad

14 juni – Café Kagan, Simrishamn

9.00 – 11.00.

Varmt välkommen!

Mötesplats Sydost

Driver du ett en eller tvåpersonsföretag och har gjort så i  minst ett år? Ser du möjligheter och vill utveckla ditt företag och dig som företagare?

Då skall du söka till vårt utvecklingsprogram Mötesplats Sydost som startar.

Vi kommer att vara ett gäng företagare som under  sex tillfällen på ett år träffas för att arbeta med utveckling av det egna företaget både genom workshops och genom att träffa andra företagare.

Vill du ha mer information kontakta lotte.kolare@nyforetagarcentrum.se

Du ansöker till lotte.kolare@nyforetagarcentrum.se

Mötesplats Sydost är ett samarbete med Sparbanks Stiftelsen Färs och Frosta.

E-kurser

Våra e-kurser hjälper dig som vill starta företag. Här kan du lära dig allt ifrån ekonomi och bokföring – till marknadsföring och PR.

Anmäl dig till våra E-kurser här

Notiser

Vår rådgivning

Välkommen att boka tid för kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning. Här kan du läsa mer om våra rådgivningstyper och evenemang.

Läs mer om vår rådgivning >>

Våra rådgivare

Våra rådgivare har nätverk i sina respektive hemorter, en lokal förankring och kan guida dig till näringslivskontakter som du kan ha stor nytta av i ditt blivande affärsliv.

Läs mer om våra rådgivare >>

Mentorskap

Mentor Eget Företag innebär att en nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, som bidrar med sitt nätverk och erfarenheter. På så sätt får man en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång.

Läs mer om vårt mentorskapsprogram >>

Nationella samarbetspartners