Hem

Mentorprogrammet 2022-2023

Är du nystartad eller inne på ditt första år som företagare? Då kan du ansöka om att gå med i Nyföretagarcentrums lokala Mentorskapsprogram. Under ett år kan du som nystartad få tillgång till en erfaren företagare, en mentor som bidrar med sin expertis och hjälper dig på vägen i form av råd och stöttning. Vi kallar det världens bästa bollplank!

Vill du vara med och delta? Tveka inte att kontakta oss!

Kick-Off sker 12/10

Lokal kontakt: Lotte Kolare
Mail: lotte.kolare@nyforetagarcentrum.se
Telefon: 070-618 09 68

Mer om Mentorskapsprogrammet:

Nyföretagarcentrum Sydöstra Skåne deltar i det nationella programmet Mentor Eget Företag, ett program som drivs av vår moderorganisation Nyföretagarcentrum Sverige. Programmet innebär att en nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, som bidrar med sina erfarenheter och sitt nätverk på ideell basis under ett år. På så sätt får man en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång.

Vi på NyföretagarCentrum har ett begränsat antal par: mentor – nyföretagare, varje år. Alla som vill kan tyvärr inte få en egen mentor, men vi gör allt vad vi kan för alla som anmäler sig.

Har du redan haft ditt företag igång under ett eller flera år ska du vända dig till ALMI i första hand.

Läs mer om Mentor Eget Företag på mentoregetforetag.se

Varför skall jag ha en mentor?

Att få stöd och vägledning av en mentor som ny företagare har ett stort värde om man använder det rätt. Hos NyföretagarCentrum finns ett stort nätverk av erfarna och kunniga ideella mentorer som erbjuder sin tid under ett år för att hjälpa dig med ditt företag.
Vad innebär mentorskapet?
– Objektiva råd och stöd
– Någon att bolla problem, utmaningar och lösningar med
– Strategiskt stöd och tänkande
– Hjälper dig att fokusera och prioritera
– Bygger och utvecklar ditt nätverk
-… motiverar och hjälper till att stärka självförtroendet!

Mentorskap – recept på framgång!

Livet som ny företagare är inte lätt, det är många utmaningar och problem man ställs inför. Med stöd och support av en mentor, en oberoende och erfaren företagare, underlättas starten enormt.

NyföretagarCentrums mentorer arbetar ideellt och erbjuder adepterna sina erfarenheter och kunskaper likväl som sina nätverk. Under 12 månader har man möjlighet att kostnadsfritt få: någon att bolla med och utmana idéer, hjälpen att hitta de lämpligaste lösningarna och komma till beslut, utveckling av kommunikation och nätverkande

men framförallt…. någon som utan baktankar stöttar, motiverar och hjälper till att hålla fokus framåt.

Therese Käck

Nationellt ansvarig Mentor Eget Företag

Sidan uppdaterades 2022-09-07

Nationella samarbetspartners