Hem

De har flyttat till Sverige från världens alla hörn, har olika yrkesbakgrunden och modersmål. Men de delar samma dröm; att lära sig mer om företagande och yrkessvenska.

Hur går en företagsstart i Sverige till? Balansräkning och bokslut är ord som inte hör till vardagssvenskan. Speciellt inte för en person som nyligen bosatt sig i Sverige och lär sig språket. Nyföretagarcentrum Sydöstra Skåne vill göra företagande tillgängligt för alla. I samarbete med Ystad kommun genomförde vi ett nytt pilotprojekt under hösten 2019. Nio deltagare, från nästan lika många olika länder, från Sydkorea till Syrien, samlades två gånger i veckan på Forum i Ystad för att lära sig mer om att driva företag i Sverige.

Många intressanta och unika affärsidéer har sått sina frön, samtidigt som nätverket och yrkessvenskan reviderats då undervisningen bedrivits helt på svenska. Flera gästföreläsare har bidragit med sin expertis kring företagande och marknadsföring, samtidigt som deltagarna format sin affärsplan parallellt med undervisningen och SFI-studierna.
Lotte Kolare, verksamhetsledare för Nyföretagarcentrum Sydöstra Skåne, summerar projektet:
– Fantastisk och lärorik höst med massor av vilja och intresse för att bli företagare på det svenska sättet, säger Lotte.

Sidan uppdaterades 2020-10-13

Nationella samarbetspartners