Hem

Våra partner gör det möjligt!

NyföretagarCentrum är en ideell stiftelse, som finansieras av partnerskap mellan privata företag och respektive kommun som man är verksam inom. Det är detta nätverk av företag, deras stöd och engagemang som gör att vi kan ge kostnadsfri rådgivning till nya företagare – så att fler företag överlever, växer och blir lönsamma!

Våra partner vet att jobb skapas av företag och att ju fler företag som mår bra, desto bättre går det för både orten och det egna företaget – eftersom det finns större köpkraft och att fler människor gör nyttiga saker.

  • Under 2016-2018 har vi hjälpt 290 företag att starta i Växjö, Alvesta och Uppvidinge med omnejd.
  • Dessa skapar ca 260 ny jobb i Kronoberg (indirekta jobb ej medräknande) – varje år.
  • Företagen bidrar varje år med nästan 5 miljoner kr i samhällsintäkt till sin hemkommun (skatt, moms, arbetsgivaravgift och konsumtion) OBS, besparing för försörjningsstöd och arbetslöshetsersättning ej medräknat.
  • Utan rådgivning överlever bara 68% av alla nya företag. Av de som varit hos oss överlever 82 % efter tre år, och är i genomsnitt 12 % mer lönsamma.
  • Hälften av våra besökare är kvinnor och en tredjedel är födda i något annat land än Sverige.

Nyttan med verksamheten i form av samhällsvärde, tillväxt, jämlikhet och integration är som du förstår mycket stor och för många av våra samarbetspartner är det också  en medveten satsning i deras CSR-arbete för ett hållbart samhälle.

Våra partner är:

                                                                                                       

Sidan uppdaterades 2019-05-09

Våra partners