• NyföretagarCentrum för Växjö, Alvesta, Uppvidinge, Lessebo & Tingsryd
Hem

Våra samhällsbyggare gör det möjligt!

NyföretagarCentrums verksamhet finansieras av privata företag, kommuner och region. Det är detta nätverk av företag och offentligt stöd och engagemang som gör att vi kan ge kostnadsfri rådgivning till nya företagare – så att fler företag överlever, växer och blir lönsamma!

Våra partners vet att jobb skapas av företag och att ju fler företag som mår bra på en ort, desto bättre går det både för orten och det egna företaget – eftersom det finns större köpkraft och att fler människor gör nyttiga saker.

De senaste tre åren har vi som unik företagsfrämjande organisation i Kronoberg rustat
nyföretagare genom våra utbildningsinsatser. Det har resulterat i 477 nystartade, hållbara
företag. Dessa företag genererar fler än i snitt 1288 arbetstillfällen som bidrar med nya
skatteintäkter med ca 20 816 227 kr per år på kommunal nivå. Besparingen för
arbetslöshetsersättning och försörjningsstöd är ej medräknat.

  • Av de som varit på rådgivning hos oss överlever 4 av 5 efter tre år, och är i genomsnitt 12% mer lönsamma än andra. Utan rådgivning går 1/3 av alla bolag i konkurs.
  • Nästan hälften av våra besökare är kvinnor och drygt var tredje besökare är född i ett annat land än Sverige.

Samhällsnyttan i termer av tillväxt, jämlikhet och integration är stor och för vår verksamhet är det ett mätbart bidrag till ett hållbart samhälle. Hör av dig här för samarbete och hur du kan bli en av våra samhällsbyggare: vaxjo@nyforetagarcentrum.se

Källa: Samhällsekonomisk rapport, IUC 2019


Tack våra partners kan vi erbjuda kostnadsfri och konfidentiell rådgivning till alla som har en företagsidé. Fler har erbjudanden till dig som nyföretagare. Har du frågor kring vad våra partners erbjuder är du varmt välkommen att kontakta din rådgivare.

Sidan uppdaterades 2024-02-02