Hem
affarsplanen

Kom igång med din affärsplan - direkt!

Skapa din kostnadsfria affärsplan online idag! Med en genomarbetad affärsplan har du kommit en bra bit på vägen till eget företag!

 

Här skapar du din affärsplan

DrivhusetSFutb1

Är du student och funderar på att starta eget? Då rekommenderar vi Drivhusets starta eget-utbildning.

STARTA EGET-UTBILDNING

 

Vill du veta hur det är att driva eget företag? Är du nyfiken på företagande? Har du en affärsidé som du vill göra verklighet av eller allmänt vill lära dig mer om hur det är att utveckla en idé? Då är vår Starta eget-utbildning något för dig. Hos oss får du kunskap, verktyg och stöd för att utveckla och pröva din idé.

För att lyckas med sin företagsstart behövs grundläggande kunskap om företagande, men också kunskap om hur man skapar något som folk är beredda att betala för. Därför har vi tagit fram en starta eget-utbildning. Under tio tillfällen får du grundläggande kunskap om företagande och verktyg för att skapa tjänster och produkter som kunder betalar för.

Utbildningen bygger på affärsutvecklingsmodellen LOOPA som är framtagen i ett samarbete mellan Drivhuset och Chalmers School of Entreprenourship. Läs mer om denna här.

Läs mer och anmäl dig här

inspiratoro

Företagsspelet Inspirator – ett skräddarsytt företagsspel för aktörer inom besöksnäringen

INSPIRATOR är en effektiv, praktiskt inriktad och verklighetsbaserad simulering för dig som arbetar inom besöksnäringen och som vill utveckla affärsmannaskapet och förmågan till helhetsyn på en verksamhet.

Första speltillfället genomförs den 12-13 oktober på IHM Business School i Göteborg och det finns fortfarande några platser kvar för den som är intresserad att delta. Dessutom subventionerar Turistrådet en större del av deltagaravgiften vid detta första tillfälle, så för den som är intresserad är detta är bra ”passa på” tillfälle.

Anmälan görs på www.inspirator.biz. Här finns också mer information om innehållet och pedagogiken i spelet.

Lars-Åke

Utvecklande ledarskap och nätverksarbete - Varmt välkomna till utbildning för företagare

Kursens syfte är att öka dina personliga insikter om ledarskap och utveckla ditt förhållningssätt som företagare. Kursen är förlagd i Trollhättan/Vänersborg och upplagd som 6 frukostträffar under hösten/våren 2016/17.

OBS: Datumen kommer att ändras. Ny fil läggs upp inom kort.

Charlotte

 

Kursledare är Lars-Åke Söderqvist och Charlotte Österman

Läs mer här

logo

Ta chansen att prova på Marknadsföreningen Minälvs frukostmöten

MINÄLV är en ideell förening som erbjuder sina medlemmar frukostmöten med intressanta föreläsningar inom marknadsföring, försäljning och inspiration mm. Vi har reserverat 10 platser för nyföretagare som utan kostnad kan delta i ett av Minälvs möten. Vi rekommenderar dig varmt att testa, då du förutom inspiration och kunskap får möjligheter att nätverka och utöka ditt samarbete med andra företag i området.  Är du intresserad? Kontakta oss på vast@nyforetagarcentrumvast.se

 

Läs mer om Marknadsföreningen Minälv

Notiser

Vår rådgivning

Välkommen att boka tid för kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning. Här kan du läsa mer om våra rådgivningstyper och evenemang.

Läs mer om vår rådgivning >>

Våra rådgivare

Våra rådgivare har nätverk i sina respektive hemorter, en lokal förankring och kan guida dig till näringslivskontakter som du kan ha stor nytta av i ditt blivande affärsliv.

Läs mer om våra rådgivare >>

Mentorskap

Mentor Eget Företag innebär att en nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, som bidrar med sitt nätverk och erfarenheter. På så sätt får man en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång.

Läs mer om vårt mentorskapsprogram >>

Våra samarbetspartners