Hem
affarsplanen

Kom igång med din affärsplan - direkt!

Skapa din kostnadsfria affärsplan online idag! Med en genomarbetad affärsplan har du kommit en bra bit på vägen till eget företag!

 

Här skapar du din affärsplan

logo

Ta chansen att prova på Marknadsföreningen Minälvs frukostmöten

MINÄLV är en ideell förening som erbjuder sina medlemmar frukostmöten med intressanta föreläsningar inom marknadsföring, försäljning och inspiration mm. Vi har reserverat 10 platser för nyföretagare som utan kostnad kan delta i ett av Minälvs möten. Vi rekommenderar dig varmt att testa, då du förutom inspiration och kunskap får möjligheter att nätverka och utöka ditt samarbete med andra företag i området.  Är du intresserad? Kontakta oss på vast@nyforetagarcentrumvast.se

 

Läs mer om Marknadsföreningen Minälv

logo_mentoregetforetag.162727

Årets Mentor 2016!

Janerik Gunnarson från Ed blev Årets Mentor i Västra Götaland i kategorin nystartade företag. Han har på ett framgångsrikt sätt varit bollplank till Jens Sjöström som driver Bengtsfors Glasmästeri.
– Min mentor har varit skillnaden mellan att vinna eller försvinna och fullständigt avgörande. Han har funnits där som ett otroligt stöd, säger adepten Jens. Nu ser jag inga hinder för att växa och på sikt kunna anställa fler. Den 27 okt fick Janerik ta emot diplom av landshövding Lars Bäckström på residenset i Göteborg.

Läs mer här

Pitcha din idé i Trollhättan den 7 december

Har du en innovation som kan förändra världen? Eller en spännande idé som kanske gör vardagen lite enklare? Ta chansen att pitcha din bästa idé för vår jury och vinn pengar till att utveckla den.

Anmäl dig senast 29 november.

Läs mer och anmäl dig här!

pitchalampa
UNIONEN

Unionen spanar - Robotarna och jobben

En föreläsning med Bo Dahlbom, känd debattör och professor vid IT-universitetet i Göteborg, om hur vi möter alla digitaliseringens utmaningar och hur vi bäst tar tillvara möjligheterna med den nya tekniken.

Tisdag 6 dec 07.30 – 09.00 i Unionens lokaler på Nordstadstorget 6 i Göteborg

Kursen är kostnadsfri. Unionen bjuder på frukost.

Läs mer och anmäl dig här

SkatteverketLogo

Webbseminarier - för dig som nyligen registrerat en enskild firma

Var med på en direktsänd seminarieserie där vi går igenom det viktigaste du behöver veta om bokföring, moms och preliminärskatt.

Läs mer och anmäl dig här

DrivhusetSFutb1

Är du student och funderar på att starta eget? Då rekommenderar vi Drivhusets starta eget-utbildning.

STARTA EGET-UTBILDNING

Vill du veta hur det är att driva eget företag? Är du nyfiken på företagande? Har du en affärsidé som du vill göra verklighet av eller allmänt vill lära dig mer om hur det är att utveckla en idé? Då är vår Starta eget-utbildning något för dig. Hos oss får du kunskap, verktyg och stöd för att utveckla och pröva din idé.

Utbildningen bygger på affärsutvecklingsmodellen LOOPA som är framtagen i ett samarbete mellan Drivhuset och Chalmers School of Entreprenourship. Läs mer om denna här.

Läs mer och anmäl dig här

inspiratoro

Företagsspelet Inspirator – ett skräddarsytt företagsspel för aktörer inom besöksnäringen

INSPIRATOR är en effektiv, praktiskt inriktad och verklighetsbaserad simulering för dig som arbetar inom besöksnäringen och som vill utveckla affärsmannaskapet och förmågan till helhetsyn på en verksamhet.

Läs mer på  www.inspirator.biz.

Nyanläntlogga

Vill du starta eget företag? Är du intresserad av företagande? Har du drivit eget företag tidigare eller har du en bra affärsidé? Vi hjälper dig med både utbildning och mentorskap.

هل تريد ان تبدأ شركتك الخاصة؟ هل لديك اهتمام بالاعمال التجارية الحرة؟ هل عملت او قمت بتسيير الأعمال التجارية الخاصة بك من قبل، أو لديك فكرة تجارية جيدة ؟ نحن سوف نساعدك بكلتا الجانبين التدريب والتوجيه ، للاتصال: مراد صايبي رئيس مشروع ريادة الأعمال للقادمين حديثا

Mourad Saibi
Projektledare
Lars-Åke

Utvecklande ledarskap och nätverksarbete - Varmt välkomna till utbildning för företagare

Kursens syfte är att öka dina personliga insikter om ledarskap och utveckla ditt förhållningssätt som företagare. Kursen är förlagd i Trollhättan/Vänersborg och upplagd som 6 frukostträffar under hösten/våren 2016/17.

 

Charlotte

 

Kursledare är Lars-Åke Söderqvist och Charlotte Österman

Läs mer här

Notiser

Vår rådgivning

Välkommen att boka tid för kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning. Här kan du läsa mer om våra rådgivningstyper och evenemang.

Läs mer om vår rådgivning >>

Våra rådgivare

Våra rådgivare har nätverk i sina respektive hemorter, en lokal förankring och kan guida dig till näringslivskontakter som du kan ha stor nytta av i ditt blivande affärsliv.

Läs mer om våra rådgivare >>

Mentorskap

Mentor Eget Företag innebär att en nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, som bidrar med sitt nätverk och erfarenheter. På så sätt får man en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång.

Läs mer om vårt mentorskapsprogram >>

Våra samarbetspartners