Hem

Kom igång med din affärsplan - direkt!

Skapa din kostnadsfria affärsplan online idag! Med en genomarbetad affärsplan har du kommit en bra bit på vägen till eget företag!

Här skapar du din affärsplan

Studerar du digitala medier på Högskolan Väst?

Vi söker en studentmedarbetare som vill jobba med att utveckla våra sociala medier. Är du drivande, social, självgående och initiativrik kan du vara rätt person för oss?

Välkommen med din ansökan senast den 10 dec 2017.

Läs mer här

Stolta finalister - Årets Mentor

På bilden ser vi Björn Brandt, Gösta Gustavsson, Ulrika Leyon Bertilsson, Lars Svensson, Annette Palmqvist och Håkan Patrikson. Alla representerade NyföretagarCentrum Väst. Gösta Gustavsson och Ulrika Leyon Bertilsson kom på en hedrande andraplats i tävlingen Årets Mentor 2017 på årets mentorgala som hölls den 4 oktober i Göteborg.

 

Lottie Knutson – Att bygga sitt varumärke och kommunicera till media

Ta chansen att prova på Marknadsföreningen Minälvs frukostmöten

Marknadsföreningen MINÄLV bjuder in till frukostmöte med Lottie Knutsson den 1 dec kl 8-10 Folkets Hus Kulturhuset Trollhättan

För tio år sedan gick Lottie Knutson rakt genom TV-rutorna i ett vinterkallt och chockat Sverige. Flodvågskatastrofen drabbade många tusen svenskar på plats i Thailand och Sri Lanka. Händelser som än idag känns färska i minnet för många av oss.

Lottie är idag verksam i flera styrelser exempelvis: H&M, Stena Line och Cloetta AB och verkade tidigare i antagningsnämnden för utrikesförvaltningen. Med bred erfarenhet av kommunikation och personalfrågor är hon föreläsaren som förmedlar kunskap om vilka utmaningar och förändringar ett företag eller en organisation behöver möta och omfamna för att utvecklas. Lottie Knutson är expert i kriskommunikation, krishantering och kommunikation.  Som föreläsare på Minälv kommer hon att i första hand tala om varumärken och varumärkesbyggande samt dess relation till media.

Vi har reserverat 10 platser för nyföretagare.
Är du intresserad.  Kontakta oss på 
vast@nyforetagarcentrumvast.se

Välkommen! 

Läs mer om Marknadsföreningen Minälv

Workshop - Insikt & utveckling för dig & ditt företag

Efter tre genomförda kunskapskvällar under tema ”Insikt & Utveckling – för dig och ditt företag” förstod vi att nystartade företagare hade behov av fortsatt ”träningsläger” för att möta framtida möjligheter & hinder på bästa sätt. Mot denna bakgrund och insikt föddes idén om en Workshop/utbildning med syfte att utöka det befintliga nätverket med andra företagare, utveckla sig själv och företaget genom att lyfta relevanta teman och frågeställningar etc.

Vi kommer att träffas 4 gånger  á 3 timmar och du får möjlighet till personlig coachning mellan tillfällena.

Block 1 – tisdag 10 oktober – kl 9:00 – 12:00

Block 2 – tisdag 7 november – kl 9:00 – 12:00

Block 3 – tisdag 5 december – kl 9:00 – 12:00

Block 4 – fredag 12 januari – kl 14:00 – 17:00

Lokal: Trollhättan, Innovatum Inkubator, Åkerssjövägen 16, Byggnad 60

För anmälan kontakta seminarieledare Ulrika Leyon Bertilsson på ulrika@coachandpartner.com

Läs mer här

Boka rådgivning online

Vi erbjuder nu ett begränsat antal tider där rådgivningen sker digitalt, via videolänk. Detta innebär att du kan befinna dig var som helst och ändå få kostnadsfri, personlig och konfidentiell rådgivning.

Välkommen att boka här

Stort grattis Plockhugget vinnare av årets stora idétävling #grow4bodal

Av totalt 40 bidrag var 15 företag uttagna av huvudarrangörerna:
Almi FöretagspartnerNyföretagarcentrum och Innovatum att presentera sig för en expertjury på Innovatum Inkubator.

Juryns motivering: Med en väl genomtänkt utvecklingsbar idé som kan skapa hållbar tillväxt och kommersiell lönsamhet inom en mogen marknad, trä och skogsindustrin. Teamet bakom kommunicerar god entreprenörskap och vi önskar Plockhugget all framgång.

Idé: Plockhugget är en tjänst som möjliggör för skogsägare att direkt komma i kontakt med sin marknad av specifikt trä.

Team: Erik Kullgren, Eva-Lotta Hultén, Martin Jentzen, Annevie Sjöberg, Ingemar Holmlid, Uddevalla och Munkedal

Jury: Daniel Larsson PwC, Petra Arlebo NyföretagarCentrum Väst, Rebecca Ewe Jansson & Norin Fredrik Andersson Almi Väst, Elin Karlsson Innovatum

Läs mer och anmäl dig här senast fredagen den 12 oktober

Webbseminarier - för dig som nyligen registrerat en enskild firma

Var med på en direktsänd seminarieserie där vi går igenom det viktigaste du behöver veta om bokföring, moms och preliminärskatt.

Läs mer och anmäl dig här

Starta Eget-utbildning på Drivhuset i Trollhättan

Vill du veta hur det är att driva eget företag? Är du nyfiken på företagande? Har du en affärsidé som du vill göra verklighet av eller bara vill lära dig mer om hur det är att utveckla en idé? Då är vår starta eget-utbildning något för dig. I samarbete har  Nyföretagarcentrum och Drivhuset  tagit fram en utbildning där du får du får kunskap, verktyg och stöd för att utveckla och pröva din idé.

Utbildningen består av elva tillfällen, en gång i veckan 16.00-19.00, med start tisdagen den 3 oktober.

Läs mer och anmäl dig här senast den 24 september

Are you considering starting up a business?

Here you can get free advice and help evaluate your business idea and learn about the business culture in Sweden. NyföretagarCentrum is backed by a broad, local network of people and companies that can offer expert advice before you start up your business.

Basic Business Start Up Guide

Please contact us at vast@nyforetagarcentrum.se

Lyckas på marknaden med en säljande hemsida i WordPress

Nå nya höjder med ditt företag. Lär dig hur du gör din säljande hemsida i WordPress

Mer info och anmälan här

Notiser

Vår rådgivning

Välkommen att boka tid för kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning. Här kan du läsa mer om våra rådgivningstyper och evenemang.

Våra rådgivare

Våra rådgivare har nätverk i sina respektive hemorter, en lokal förankring och kan guida dig till näringslivskontakter som du kan ha stor nytta av i ditt blivande affärsliv.

Läs mer om våra rådgivare >>

Mentorskap

Mentor Eget Företag innebär att en nyföretagare kostnadsfritt får tillgång till en mentor, som bidrar med sitt nätverk och erfarenheter. På så sätt får man en bättre företagsstart och möjlighet till lönsamhet och framgång.

Läs mer om vårt mentorskapsprogram >>

Våra samarbetspartners