Hem

Vi tog steget till eget

Här kan du läsa om några av dem som har tagit steget till eget företag. Alla har de haft olika affärsidéer och förutsättningar, men en sak har de gemensamt. De brinner för det de gör och vill gärna berätta om hur glada de är över att ha vågat ta det där steget…

…och så tog de alla rådgivning hos NyföretagarCentrum förstås!

 

Daniel satsar på sitt stora intresse – bilrekond!
Nu i vår har Daniel Hansson slagit upp portarna till Rekonderiet AutoSpa, där bilar ska tvättas, vaxas och poleras till sitt allra bästa skick. Hans stora intresse har länge varit bilar, en fascination som väcktes då han som liten besökte sin morfar, bilhandlare och ägare av Görstigs bil i Vänersborg. Många år senare började han också rekonditionera bilar på hobbybasis vilket succesivt växte till att bli det stora intresset och huvudsakliga fritidssysselsättningen. Efter många år som konsult och tjänsteman inom elbranschen har han nu tagit steget till sitt eget företag, och i april hämtade han nycklarna till lokalen på Grafitens Industricentrum 2 i Trollhättan. Efter lite anpassningar och uppfräschning har han äntligen tagit emot sina första kunder.

Daniels stora drivkraft är att bygga något eget från grunden och att få göra det han älskar med kvalitet, service och nöjda kunder i fokus.

”Jag är envis, bestämd och arbetsam. Letandet efter lämplig lokal och Corona-pandemin gjorde att det tog längre tid än planerat, men nu ser jag fram emot att det tar fart på riktigt. Den stora utmaningen i nuläget är att nå ut och bygga upp en kundkrets, men tiden vill jag gärna expandera och kanske anställa” säger Daniel.

I uppstartsskedet tog Daniel tagit stöd av NyföretagarCentrum Väst och ska under det kommande året delta i vårt nationella mentorprogram. Regelbundna träffar med en erfaren företagare ger en extra möjlighet att utvecklas både som person och företagare.

Besök rekonderiet.se eller Rekonderiet AutoSpa på Instagram eller FB

Anna står på barnens sida
Anna Babarin-Dahlborg slutade arbeta som förskollärare för att ägna sig åt det hon brinner för, nämligen barnens rättigheter i förskolan. Hon har nu gett ut en bok på eget förlag, Barnets rättigheter: självklarheter och möjligheter – en förskollärares tankar. Den riktar sig i första hand till förskolepersonal men kan även vara intressant för föräldrar som vill ta del av barnens liv i förskolan. ” I boken undersöker jag om barnen får sina rättigheter tillgodosedda av oss vuxna och ger förslag på hur förskolan kan arbeta utifrån FN:s barnkonvention. Mitt mål är en barnanpassad förskola, där alla barn får uppleva sina självklara rättigheter varje dag.

Jag är väldigt tacksam för all den kunskap som NyföretagarCentrum har bidragit med, framförallt mentorsprogrammet där jag fick ovärderligt stöd av min mentor och hans kunskaper inom kommunikation”

Besök annaochbarnet.se

Skapar hem med färg och form
Sara Axelsson är utbildad inredare och homestylingkonsult. Hon startade i slutet av 2019 företaget Vinga Interiör, som hjälper personer att inreda, färgsätta och ljussätta sina hem – ja, allt som krävs för att det ska kännas ombonat och hemtrevligt. Inför bostadsförsäljning hjälper Sara till med homestyling för att framhäva det bästa med bostaden så att den blir ett mer attraktivt objekt för tilltänkta köpare.

”Jag har alltid haft intresse för inredning, färg och form men det tog extra fart när jag och min sambo för 4 år sedan byggde hus, och jag fick inreda det från grunden. Att få arbeta med heminredning är en dröm som går i uppfyllelse. Det roligaste är den kreativa process det innebär att gå från en bostad där det känns som någonting saknas, till att skapa ett harmoniskt hem att trivas i. Första året som företagare gick över förväntan och jag ser nu fram emot minst lika bra år framöver!” säger Sara.

Den största utmaningen med att ha ett eget företag tycker Sara är allt runtomkring – bokföring, marknadsföring osv. I uppstartsskedet tog hon hjälp av Nyföretagarcentrum, och deltar nu också i NyföretagarCentrums mentorsprogram där hon under ett års tid träffar en erfaren företagare som delar med sig av sina erfarenheter och stöttar så att hon kan utvecklas både som person och företagare.

Besök vingainterior.se  eller vingainterior på Instagram & FB

Kolla här! Yvonne Karlsson Kommunikation
Yvonne Karlsson startade sitt företag Kolla här! Yvonne Karlsson Kommunikation inom marknadsföring 2019. Under en omorganisation på sin dåvarande arbetsplats såg hon möjligheten att ta tillvara sin kompetens som kreatör, illustratör och kommersiell redaktör och fortsätta jobba med det hon brinner för. Att hjälpa kunden nå ut genom en bra känsla och rätt tonläge i text och grafisk form är hennes stora drivkraft.

-Mitt första år som egen företagare har varit spännande och lärorikt med många inspirerande uppdrag av vitt skilda slag. Det roligaste har varit oväntade jobb, som att skriva manus till en reklamfilm, designa en kortlek och att illustrera en barnbok. Och alla nya inspirerande kontakter. Nyföretagarcentrum var till stor hjälp under uppstarten och jag önskar jag känt till dem tidigare. Pepp och goda råd varvat med olika utbildningar och ett givande nätverkande med andra nyföretagare har varit guld värt.

Besök yvonnekarlsson.se

Capstone Creative vill hitta den röda tråden
Isabell Bergman driver företaget  Capstone Creative där hon gör bl.a  logotyper  hemsidor och  grafisk profil men även profilkläder och andra promotionartiklar. Efter 30 år i reklambranschen och med verksamhet i mindre skala vid sidan om sitt heltidsjobb valde hon att satsa på sitt egna företag 2016.
-Det gäller att hjälpa kunden att få en röd tråd i sin marknadsföring. Allt material måste ha samma visuella koncept. Det åstadkommer man med färg, form och bild samt typsnitt. Fördelen med att driva eget är att man själv kan planera sin tid, och i mitt fall, friheten att jobba var som helst ifrån. Nyföretagarcentrum var till stor hjälp vid uppstarten. Dels fick jag hjälp att välja bolagsform och dels fick jag en mentor under ett års tid.  Nästa steg i min satsning är att hitta en lokal med bra exponeringsläge där jag kan ta emot mina kunder.

Följ Capstone Creative på Fb

En trygg hand i en besvärlig tid
Möt Lena Hellström som startade HR-konsultföretaget GetPro AB 2016. Lena har arbetat med personalfrågor i många år och erbjuder nu allt från långa interimsuppdrag som HR-chef i större bolag till enstaka frågor hos mindre företag. Våren 2020 i konsekvenserna av Covid-19 har hon haft fullt upp med förhandlingar gällande bl.a. korttidspermittering/korttidsarbete men även uppsägning på grund av arbetsbrist.
-Det är ju viktigt att det blir rätt och respektfullt för alla inblandade. Här kan jag vara en trygg hand. Det är en ynnest att få stötta olika företag i deras utmaningar och möjligheter och jag trivs fantastisk bra som egenföretagare! I uppstartsskedet fick jag mycket stöd från NyföretagarCentrum genom bland annat en mentor. Jag har därefter också fått möjlighet att själv vara mentor, vilket är fantastiskt. Jag drivs av att se att andra, både individer och hela organisationer, utvecklas och växer och just det får jag se och bidra till varje dag.

Besök getpro.se

Klaus vill ha nära kontakt med sina kunder
Klaus Wollny från Vänersborg startade Ramnebergs Fastighetsservice AB i december 2018. En av drivkrafterna var att han ville ta sina egna beslut och möta kunderna på sitt sätt. Han såg ett behov av en firma någonstans mellan de stora giganterna och enmansföretagen. En firma med nära och snabb kontakt med kunden.
– Jag vill kunna stå för det jag gör och därför känns det tryggare att driva eget. Det roligaste har varit friheten att fatta egna beslut och att kunna forma sin egen arbetsdag. Det är också viktigt för mig med anställda som känner att de bidrar och trivs på jobbet. Jag har haft stor hjälp av NyföretagarCentrum främst i startskedet men också nu, då jag har ovärderligt stöd via mentorsprogrammet.  Om fem år hoppas jag ha ca 4 anställda och en lokal där vi kan ha maskiner, kontor och fikarum.

Följ Ramnebergs Fastighetsservice på FB

Stylar för nöjda kunder
Emelie Bergqvist i Lilla Edet har alltid älskat inredning och att skapa. Drömmen har länge varit att driva eget som homestylist och i oktober 2019 tog hon modet och steget och startade sitt företag Stylebykatinka. Hennes huvudverksamhet är att via mäklare styla lägenheter och hus inför försäljningar men också hjälpa personer som behöver tips och råd att skapa ett harmoniskt hem med en röd tråd.
-Jag  ångrar det inte en sekund. Jag brinner för det visuella skapandet och att få nöjda kunder. Det roligaste har varit att få lära sig så mycket nytt & att man kan mer än vad man tror. Den största utmaningen var hur jag skulle gå tillväga i uppstarten men jag tog hjälp av NyföretagarCentrum  och deltar nu också  i deras mentorprogram. Om 5 år så är jag en av de största aktörerna inom Homestyling i Väst

Följ Stylebykatinka på FB

Caroline startade eget för att rädda liv
Caroline Aronsson arbetar som brandman och var sugen på nya utmaningar vid sidan av sitt ordinarie arbete.  Med mycket erfarenhet av att utbilda och som  huvudinstruktör i HLR  (Hjärt Lungräddning), första hjälpen och brandkunskap tog hon beslut 2016. Hon kontaktade NyföretagarCentrum Väst och fick stöd att starta sitt företag Akutkurser Sverige. Efter att ha fått två barn har företaget nu börjat ta mer fart och Caroline har spännande samarbeten på gång under 2019. Akutkurser utbildar i vuxen HLR, D-HLR, barn HLR, första hjälpen och brandkunskap, samt säljer hjärtstartare och övriga säkerhetsprodukter inom första hjälpen och brand.
Läs mer om Akutkurser på Facebook

fotvardkliniken-logo-e1465481004368-150x150

Lilians väg till egenföretagare
Hösten 2013 omskolade sig Lilian Nyman till medicinsk fotvårdsterapeut och beslutade sig för att starta eget företag. Hon driver nu Fotvårdskliniken i Vänersborg och menar att rådgivningen hon fick av NyföretagarCentrum var till stor hjälp i uppstartskedet. Hon deltog också i NyföretagarCentrums mentorprogram där hon under ett års tid träffade erfaren företagare som stöttade henne i processen.

Jessica

Jessica skapar närproducerad reklam
För fyra år valde Jessica att gå ner i arbetstid och viga en dag i veckan till sin egen verksamhet. Med tiden blev uppdragen fler, och i mars 2014 sade hon upp sig för att satsa fullt ut och starta Jessicas reklamtjänst. Hon kontaktade NyföretagarCentrum och deltog 2014 i mentorprogrammet där hon under ett års tid träffade sin mentor Angelica Svanberg.
-Hon har peppat mig jättemycket längs vägen, och vi träffas fortfarande ibland, säger Jessica.

bild salong innovation

Nyföretagare med framtidstro
Kicki Edin och Johanna Olofsson, båda från Trollhättan tog steget och öppnat egen frisörsalong efter många år som anställda. För att vara väl förberedda fick de rådgivning och gick en starta företagskurs hos NyföretagarCentrum.
-Den största utmaningen har varit att sätta sig in i allt nytt. Visst är det lite läskigt men också himla roligt. Vi ville gå vidare och utvecklas och det har vi verkligen gjort! säger Kicki.

DSC_0313

Jessica lever på konsten
Att kombinera sitt skapande med eget företagande, det är en konst isig. Men metallkonstnären Jessica Fleetwood antar gärna utmaningen. Mitt inne i Dalsland, bland glittrande sjöar, djupa skogar och böljande berg, har hon hittat sin kreativa oas. I början av 2000-talet var Jessica Fleetwood med och grundade konstnärsgruppen Not Quite med bas i idylliska Fengersfors, cirka två mil sydväst om Åmål och som med åren blivit ett känt begrepp och lockar massor av besökare under sommarhalvåret. Tankarna på att starta eget företag växte fram efter hand och i början av 2012 blev planerna verklighet.
-NyföretagarCentrum hjälpte mig mycket, framför allt genom att de rekryterade mig till sitt mentorprogram. Det blev en riktig lyckoträff! Min mentorknuffade mig i rätt riktning och hennes kunskaper inom både konst och ekonomi var oerhört värdefulla.

Inga-Lena o Mia

Skönhet och kloka värderingar i skön kombination
Inga tester på djur,rättvis handel och stöd till olika projekt för en hållbar värld och mänskliga rättigheter. För Inga-Lena Westher och Mia Jakobsson är The Body Shop mycket mer än ett skönhetskoncept. I snart fyra år har de framgångsrikt drivit sin butik på Överby i Trollhättan. Inga-Lena och Mia träffades på en starta-eget kurs hos NyföretagarCentrum Väst 2009.
– Vi klickade med varandra direkt och blev snart jättegoda vänner. Ett par år senare hade de öppnat den första Body Shopbutiken i Trollhättan på många år.

NyforCentr-379

Bluepin satsar och växer
Året var 2009 och Sverige var inne i en lågkonjunktur, men det fick inte Kristian Martinsson och Daniel Ekeros att backa. Efter flera år som anställda it-konsulter ville de starta eget. Sedan dess har deras it-företag Bluepin vuxit steg för steg. I dag har man flera anställda och sitter i nya fräscha lokaler mitt i Uddevalla. Deras affärsidé är att hjälpa främst små och medelstora företag inom vitt skilda branscher med bland annat support, drift, rådgivning och utbildning inom it. Ledorden är kompetens och personlighet. Det betyder att kunden alltid ska känna sig trygg. Som nystartade deltog de i NyföretagarCentrums mentorprogram. De deltog i flera mentorträffar under ungefär ett års tid vilket gav verklig nytta enligt Kristian.
– Det var ett jättebra tillfälle att träffa andra, utbyta erfarenheter och skaffa ett nätverk. Än i dag har vi kontakt med flera av företagen som var med. Några har blivit våra kunder och andra samarbetar vi med

 

Sidan uppdaterades 2021-06-10

Våra samarbetspartners