Hem

Vi tog steget till eget

Här kan du läsa om några av dem som har tagit steget till eget företag. Alla har de haft olika affärsidéer och förutsättningar, men en sak har de gemensamt. De brinner för det de gör och vill gärna berätta om hur glada de är över att ha vågat ta det där steget…

…och så tog de alla rådgivning hos NyföretagarCentrum förstås!

Caroline startade eget för att rädda liv
Caroline Aronsson arbetar som brandman och var sugen på nya utmaningar vid sidan av sitt ordinarie arbete.  Med mycket erfarenhet av att utbilda och som  huvudinstruktör i HLR  (Hjärt Lungräddning), första hjälpen och brandkunskap tog hon beslut 2016. Hon kontaktade NyföretagarCentrum Väst och fick stöd att starta sitt företag Akutkurser Sverige. Efter att ha fått två barn har företaget nu börjat ta mer fart och Caroline har spännande samarbeten på gång under 2019. Akutkurser utbildar i vuxen HLR, D-HLR, barn HLR, första hjälpen och brandkunskap, samt säljer hjärtstartare och övriga säkerhetsprodukter inom första hjälpen och brand.
Läs mer om Akutkurser på Facebook

 

fotvardkliniken-logo-e1465481004368-150x150

Lilians väg till egenföretagare
Hösten 2013 omskolade sig Lilian Nyman till medicinsk fotvårdsterapeut och beslutade sig för att starta eget företag. Hon driver nu Fotvårdskliniken i Vänersborg och menar att rådgivningen hon fick av NyföretagarCentrum var till stor hjälp i uppstartskedet. Hon deltog också i NyföretagarCentrums mentorprogram där hon under ett års tid träffade erfaren företagare som stöttade henne i processen.

Jessica

Jessica skapar närproducerad reklam
För fyra år valde Jessica att gå ner i arbetstid och viga en dag i veckan till sin egen verksamhet. Med tiden blev uppdragen fler, och i mars 2014 sade hon upp sig för att satsa fullt ut och starta Jessicas reklamtjänst. Hon kontaktade NyföretagarCentrum och deltog 2014 i mentorprogrammet där hon under ett års tid träffade sin mentor Angelica Svanberg. Hon har peppat mig jättemycket längs vägen, och vi träffas fortfarande ibland, säger Jessica.

bild salong innovation

Nyföretagare med framtidstro
Kicki Edin och Johanna Olofsson, båda från Trollhättan tog steget och öppnat egen frisörsalong efter många år som anställda. För att vara väl förberedda fick de rådgivning och gick en starta företagskurs hos NyföretagarCentrum.
-Den största utmaningen har varit att sätta sig in i allt nytt. Visst är det lite läskigt men också himla roligt. Vi ville gå vidare och utvecklas och det har vi verkligen gjort! säger Kicki.

DSC_0313

Jessica lever på konsten
Att kombinera sitt skapande med eget företagande, det är en konst isig. Men metallkonstnären Jessica Fleetwood antar gärna utmaningen. Mitt inne i Dalsland, bland glittrande sjöar, djupa skogar och böljande berg, har hon hittat sin kreativa oas. I början av 2000-talet var Jessica Fleetwood med och grundade konstnärsgruppen Not Quite med bas i idylliska Fengersfors, cirka två mil sydväst om Åmål och som med åren blivit ett känt begrepp och lockar massor av besökare under sommarhalvåret. Tankarna på att starta eget företag växte fram efter hand och i början av 2012 blev planerna verklighet.
-NyföretagarCentrum hjälpte mig mycket, framför allt genom att de rekryterade mig till sitt mentorprogram. Det blev en riktig lyckoträff! Min mentorknuffade mig i rätt riktning och hennes kunskaper inom både konst och ekonomi var oerhört värdefulla.

Inga-Lena o Mia

Skönhet och kloka värderingar i skön kombination
Inga tester på djur,rättvis handel och stöd till olika projekt för en hållbar värld och mänskliga rättigheter. För Inga-Lena Westher och Mia Jakobsson är The Body Shop mycket mer än ett skönhetskoncept. I snart fyra år har de framgångsrikt drivit sin butik på Överby i Trollhättan. Inga-Lena och Mia träffades på en starta-eget kurs hos NyföretagarCentrum Väst 2009.
– Vi klickade med varandra direkt och blev snart jättegoda vänner. Ett par år senare hade de öppnat den första Body Shopbutiken i Trollhättan på många år.

NyforCentr-379

Bluepin satsar och växer

Året var 2009 och Sverige var inne i en lågkonjunktur, men det fick inte Kristian Martinsson och Daniel Ekeros att backa. Efter flera år som anställda it-konsulter ville de starta eget. Sedan dess har deras it-företag Bluepin vuxit steg för steg. I dag har man flera anställda och sitter i nya fräscha lokaler mitt i Uddevalla. Deras affärsidé är att hjälpa främst små och medelstora företag inom vitt skilda branscher med bland annat support, drift, rådgivning och utbildning inom it. Ledorden är kompetens och personlighet. Det betyder att kunden alltid ska känna sig trygg. Som nystartade deltog de i NyföretagarCentrums mentorprogram. De deltog i flera mentorträffar under ungefär ett års tid vilket gav verklig nytta enligt Kristian.
– Det var ett jättebra tillfälle att träffa andra, utbyta erfarenheter och skaffa ett nätverk. Än i dag har vi kontakt med flera av företagen som var med. Några har blivit våra kunder och andra samarbetar vi med

Sidan uppdaterades 2019-09-06

Våra samarbetspartners