Hem

Kalendarium

Följ med på en kompetensresa som kommer att stärka dig som nyföretagare och ge dig mycket matnyttig information och kunskap på din resa till att förverkliga din dröm. Eget företag!

Alla våra utbildningstillfällen är kostnadsfria, så titta in på denna sida med jämna mellanrum, då fler event läggas till kontinuerligt.

Under dessa Start-up träffar så går vi igenom viktiga delar som behövs när du skall starta eget, till fortsatt utveckling av ditt företag. Innehållet spänner över områdena affärsplan, försäljning, företagsjuridik, bokföring, redovisning, marknadsföring, försäkringar samt skatteregler. I samband med dessa informationsträffar, ges det alltid tid för frågor.

Vi arrangerar även nätverksluncher några gånger varje vår och höst, tillsammans med KFH och Företagarna. Dessa luncher är ett bra tillfälle för nätverkande med andra företagare i Karlskrona.

Start up

Bokföring 1

Torsdag den 18 april, klockan 17.00-19.00 på JA Hotell, Karlskrona.

Karin Bödker, redovisningskonsult på Baker Tilly lär ut bokföringens grunder.

-Vad säger bokföringslagen?
-Vad är skillnaden mellan kontant och fakturametoden?
-Årsbokslut eller förenklat årsbokslut?

Efter avslutat pass har du en bra insikt om hur du bör sköta din bokföring i ditt bolag.

Anmäl dig här senast den 16 april

Evenemanget är kostnadsfritt. Vi bjuder på kaffe/te samt en fralla.

Frukostträff för kvinnor

Nya världen med AI och ChatGPT

Torsdag den 16 maj, klockan 07.30-09.00 på JA Hotell, Karlskrona

Nyföretagarcentrum i samarbete med Företagarna arrangerar denna frukostträff för unga tjejer och kvinnor som funderar på att starta eller som redan driver företag.

Har du inte fått en inbjudan än? maila oss på karlskrona@nyforetagarcentrum.se så skickar vi anmälningslänken till dig!

Evenemanget är kostnadsfritt. Vi bjuder på frukost.

 

 

Start up

Din pension

Torsdag den 16 maj, klockan 17.00-19.00 på JA Hotell, Karlskrona.

Mattias Österberg på Folksam liv, tar oss med på en resa hur du bör tänka runt ditt pensionssparande och dina pensionsavsättningar i ditt företag, för att bygga en säkerhet framåt, tills när det är dags att gå i pension.

-Hur bör man tänka för att på sikt kunna skapa sig lite guldkant i tillvaron?

Anmäl dig här senast den 14 maj

Evenemanget är kostnadsfritt. Vi bjuder på kaffe/te samt en fralla.

Start up

Dina bästa Försäkringar

Dag kommer inom kort, klockan 17.00-19.00 på Bredgatan 12.

Josefine Cesar och Mats Hellman från Länsförsäkringar lär oss varför det är så viktigt att vara försäkrad när man driver eget bolag. Lär dig om vilka försäkringar som du kan behöva som egen företagare och varför det är så viktigt att skydda både dig som nyckelperson och dina tillgångar i ditt bolag.

 • Behöver jag en speciell företagsförsäkring, räcker det inte med min privata?
 • Konsultförsäkring vad är det?

Anmälningslänk kommer inom kort

Evenemanget är kostnadsfritt. Vi bjuder på kaffe/te samt en fralla.

Sociala medier med fokus bild

Anton Frej, Årets Nyföretagare 2020 i Karlshamn bjuder på tips på hur du enkelt kan komma igång med din marknadsföring och hur du ska synas på sociala medier.

Han vet att det i dagens konkurrenskraftiga affärsklimat är viktigare än någonsin, att skapa en personlig koppling till kunder och leverantörer.

Se webbinaret i sin helhet

Mentor Eget 23/24

Företagaren och ledarskapet

Onsdag den 23 maj, klockan 14.00-17.00.

Inbjudan går ut via mail till alla adepter och mentorer i programmet 23/24, samt våra partners.

Karlskrona baserade, Strawberry Planet vet att team och individer kan briljera, utvecklas och må bra i en ständigt föränderlig värld. Allt börjar med ett bra ledarskap.

Under eftermiddagen kör de ett föredrag med workshop, tillsammans med vårt Mentor Eget program och våra partners.

Nätverksluncher 2024

En naturlig mötesplats!

KFH, NyföretagarCentrum och Företagarna önskar nya företagare, befintliga företagare och andra intresserade välkomna till våra nätverksluncher, där du får möjlighet att träffa nya och gamla kontakter. Anmälan är bindande efter sista anmälningsdag, men kan överlåtas. Lunchen betalas via faktura till KFH. Anmäl dig till lunch här!

Luncher vår 2024

28 februari
27 mars
24 april
5 juni
25 september
30 oktober
11 december

Tidigare webbinar

Här kan du läsa om innehållet i de webbinar vi redan genomfört.

Missade du något? Var lugn, vi kommer att återkomma med nya webbinar inom alla ämnen. Håll utkik på vår hemsida med jämna mellanrum, så missar du inget.

Import & export

Med 10 års erfarenhet inom internationella marknader och handel har Bashar Mustafa, Sumaria AB stor kunskap inom ämnet import och export. Sumaria AB hjälper företag att etablera försäljning i andra länder samtidigt som Bashar själv driver företag och importerar till Sverige. Bashar delar med sig av vad man bör tänka på när man vill börja importera och/eller exportera varor.

Försäljningens A & O

Få inspiration av Jens Harrysson, affärsutvecklare samt ägare och VD på Redigt AB och konsult på Edgify-Strategic Growth Partner. Jens har många års erfarenhet av bl.a. affärsutveckling, ledarskap och försäljning samt hur du kan utveckla nya stategier och infallsvinklar för sälj/marknadsutveckling. Under morgonens föredrag får du konkreta tips & trix som du kan använda för att bli en bättre säljare.

Din affärsplan & marknadsföring

Micke Svensson, business developer, grundare och huvudägare på Rabadang AB, delar med sig sina kunskaper hur du bäst gör din affärsplan till ett vinnande dokument och ledstjärna på din väg mot eget företag samt hur du bäst bör tänka med din marknadsföring kopplat till din affärsplan.

Din digitala marknadsföring

Fredrik Pettersson, strategisk mediesäljare och Johannes Jonsson, digital mediespecialist från Mediehuset BLT-Sydöstran hjälper företag med strategiska kanalval inom marknadsföring. Innehållande bland annat SEO, SEM, displayannonsering, sociala medier och hemsidor. Under webbinariet berättar de om hur du kan tänka kring din digitala marknadsföring, så att ditt företag kan växa och nå framgång.

Dina viktigaste avtal som företagare

Eleonor Kjellén, advokat hos Amber Advokater går tillsammans med sin kollega Lisa Danielsson igenom alla avtal som du bör ha på plats och som är otroligt viktiga att ha koll på som egen företagare. Föredraget är lättförståeligt och lärande. Vad kan hända om man som företagare inte har rätt avtal på plats?

-Kompanjonavtal
-Framtidsfullmakt
-Testamente
-Äktenskapsförord

Ditt företag och banken

Emma Pärmelöv Ånestrand, Företagsrådgivare på SEB berättar och informerar om hur det fungerar med relationen företagare och bank.

-Vad kan jag få hjälp med från banken?
-Vilket är bankens ansvar?
-Hur fungerar det med företagskonto och eventuellt lån?

Bokföring del 1

Annika Grünfeld, redovisningskonsult med egen redovisningsbyrå lär ut bokföringens grunder.

-Vad säger bokföringslagen?
-Vad är skillnaden mellan kontant och fakturametoden?
-Årsbokslut eller förenklat årsbokslut?

Efter avslutat pass har du en bra insikt om hur du bör sköta din bokföring i ditt bolag.

SEO, sökoptimering på nätet

Lyssna på före detta techwriter och webbinformatören med en nyfunnen kärlek till sökmotoroptimering.

Björn arbetar idag som SEO-specialist. Huvuduppgifterna är att säkerställa att Google visar upp materialet som redaktionen producerar, och att vismaspcs.se följer sökmotorernas riktlinjer. Björn har tidigare arbetat med kommunikation i bland annat försäkringsbranschen och förlagsbranschen.

Dina bästa Försäkringar

Fredric Fieber, Företagsrådgivare sakförsäkringar på Länsförsäkringar i Blekinge berättar och lär oss varför det är så viktigt att vara försäkrad när man driver eget bolag. Lär dig om vilka försäkringar som du kan behöva som egen företagare och varför det är så viktigt att skydda både dig som nyckelperson och dina tillgångar i ditt bolag.

-Behöver jag en speciell företagsförsäkring, räcker det inte med min privata? -Konsultförsäkring vad är det?

Sociala medier med fokus bild

Anton Freij, Årets Nyföretagare 2020 i Karlshamn bjuder på tips på hur du enkelt kan komma igång med din marknadsföring och hur du ska synas på sociala medier.

Här kan du se webbinaret i sin helhet.

IT säkerhet

Truesec är Sveriges ledande expertbolag inom Cybersäkerhet med stor passion för att förhindra och avhjälpa dataintrång. Mikael Lagström, Cybersäkerhetsexpert som bland annat driver Truesecs verksamhet i Karlskrona kommer att prata om dagens hot och risker i digitala system. Tips, råd och insyn från Cybersäkerhetens skyttegravar. Vad ska man tänka på för att undvika att drabbas av intrång? Hur resonerar och agerar de cyberkriminella aktörerna? En kanske skrämmande men nog så viktig session att ta del av.

Marknads och immaterialrätt

Cecilia Torelm Tornberg, advokat och delägare på Marlaw Advokatbyrå i Stockholm med specialisering inom marknads och immaterialrätt lär ut grunderna.

-Behöver jag skydda mitt varumärke?
-Patent vad är det?
-Kan jag lägga ut vilka bilder jag vill i mina sociala kanaler som företagare?

Inför årsbokslut

Rådgivarens bästa tips för ett effektivt bokslut.

Josefin Thuresson rådgivare inom ekonomi och skatt på Sveriges största rådgivningsföretag, Ludvig & Co tipsar om vad som är viktigt att förbereda inför ditt årsbokslut.

Vilka underlag behövs och hur analyserar & utvärderar vi sedan räkenskapsåret.

10 tips till en snabbare start

Boo Gunnarsson från Visma i Växjö delar med sig av 10 tips till en enklare start att komma igång med din digitala marknadsföring. Boo har jobbat med detta i över 25 år och du kommer att få många bra tips på hur du lyckas digitalt.

-Vilka kanaler finns och hur bör du tänka för att få maximal output av din input?

IT lösningar för företagare

Magnus Altefur från vår samarbetspartner Datoraffären i Karlskrona ger grundläggande information och kunskap inom ett antal utvalda områden.

Hur du väljer rätt utrustning, mjukvara, abonnemang, tjänster och hur du skaffar dessa på ett förmånligt sätt.
Varför ska jag betala för min mjukvara när det finns gratisprogram? Behövs det?
Säkerhet och eSkydd.
Fördelar med att upphandla din IT hos en enda partner.

Vi får också lyssna på David Altefur från Altefur Development som informerar om internetmarknadsföring, hemsida, sociala medier.

EF eller AB, vilken fö­re­tags­form passar dig bäst?

Elenore Larsson från Andersson & Co lotsar oss i valet av företagsform. Vilka fördelar och nackdelar finns det och vilket kan tänkas att passa din verksamhet bäst.

Starta Företag

En information för dig som planerar att starta ett eget företag.

 • Hur du registrerar ditt företag
 • Skillnader mellan företagsformerna enskild näringsverksamhet och aktiebolag
 • Skillnaderna mellan de olika skatteformerna
 • Vad preliminärskatt är och hur du räknar fram ditt överskott
 • Vad moms är och skillnaden mellan de olika redovisningsperioderna för moms
 • Hur ditt val av redovisningsmetod påverkar din bokföring
 • Var du hittar bra och nyttig information.

Din affärsplan & marknadsföring

Micke Svensson, business developer, grundare och huvudägare på Rabadang AB, delar med sig sina kunskaper hur du bäst gör din affärsplan till ett vinnande dokument och ledstjärna på din väg mot eget företag samt hur du bäst bör tänka med din marknadsföring kopplat till din affärsplan.

IT verktyg för företagare

Vad behöver jag för IT-verktyg för att driva mitt nya bolag? Vad kan jag göra med verktygen? Vilka begränsningar finns det och hur undviker jag dikeskörningar.

Försäljningens A & O

Få inspiration av Jens Harrysson, affärsutvecklare samt ägare och VD på Redigt AB och konsult på Edgify-Strategic Growth Partner. Jens har många års erfarenhet av bl.a. affärsutveckling, ledarskap och försäljning samt hur du kan utveckla nya stategier och infallsvinklar för sälj/marknadsutveckling. Under morgonens föredrag får du konkreta tips & trix som du kan använda för att bli en bättre säljare.

Bokföring 101

Ulf Svensson från Björn Lundén delar med sig av sin stora kunskap i ämnet och ger tips på hur du bör tänka för att få ordentlig ordning på din bokföring på ett lätt sätt genom att göra rätt från början.

SEO, sökoptimering på nätet

Lyssna på före detta techwriter och webbinformatören med en nyfunnen kärlek till sökmotoroptimering.

Björn Hartig arbetar idag som SEO-specialist. Huvuduppgifterna är att säkerställa att Google visar upp materialet som redaktionen producerar, och att vismaspcs.se följer sökmotorernas riktlinjer. Björn har tidigare arbetat med kommunikation i bland annat försäkringsbranschen och förlagsbranschen.

Hållbarhet

Hållbarhetsperspektivet blir allt viktigare för företagarna att såväl förstå som tillämpa. Johnny Gylling på GE99, som är specialist inom ämnet guidar och ger en bra grund och tips till dig som företagare att komma igång med detta arbete.

 • Hur kan jag som företagare långsiktigt driva mitt företag med nya arbetssätt och tillämpa en ekonomisk, social och miljömässig utveckling i företaget?

SPOK-Samtida produktion och konsumtion

En digital plattform för att samla och sprida kunskap om lokala tillverkningsmöjligheter, från slöjd till industri – i gamla och nya material och tekniker. Plattformen vänder sig i första hand till formgivare och designers, medan SPOK-Blekinge hubben även adderar ytterligare möjligheter i form av konceptutveckling och nya kollektioner. SPOK verkar för utveckling av lokal produktion i hela Sverige och i förlängningen en mer lokal konsumtion. Flera av förra årets SPOKare medverkade bland annat på årets FOMEX-mässa i samlingsmontern MADE IN BLEKINGE, samt den internationella designfestivalen Southern Sweden design days. Under webinariet berättar Region Blekinge om Blekingehubben och de specifika möjligheter som finns i länet.

Dessutom får ni träffa Anna Gudmundsdottir som är ansvarig för SPOK Sverige och driver utvecklingen av såväl den digitala plattformen som fysiska och kompetensutvecklande initiativ. Anna är själv formgivare och har diger erfarenhet från internationella sammanhang i branschen. Läs mer om SPOK här https://s-p-o-k.se/sv

10 tips till en snabbare start

Kom och lyssna på och bli motiverad och inspirerad av Boo Gunnarsson från Visma i Växjö som delar med sig av 10 tips till en enklare start för att komma igång med din digitala marknadsföring. Boo har jobbat med detta i över 25 år och du kommer att få många bra tips på hur du lyckas digitalt.

-Vilka kanaler finns och hur bör du tänka för att få maximal output av din input?

GDPR

Cecilia Torelm-Tornberg från Marlaw Advokatbyrå lär ut grunderna i hur du som företagare behöver agera samt vilka rutiner som du behöver ha på plats för att hålla dig inom lagen för GDPR.

Dataskyddsförordningen, eller allmänna dataskyddsförordningen, mest känd som GDPR, är en europeisk förordning som reglerar behandlingen av personuppgifter och det fria flödet av sådana uppgifter inom Europeiska unionen.

Dina viktigaste avtal som företagare

Genomgång av vilka avtal som du som företagare bör ha på plats och som är otroligt viktiga att ha koll på som egen företagare. Föredraget är lättförståeligt och lärande. Vad kan hända om man som företagare inte har rätt avtal på plats?

-Kompanjonavtal
-Framtidsfullmakt
-Testamente
-Äktenskapsförord

Dina bästa Försäkringar

Vi lär oss varför det är så viktigt att vara försäkrad när man driver eget bolag. Lär dig om vilka försäkringar som du kan behöva som egen företagare och varför det är så viktigt att skydda både dig som nyckelperson och dina tillgångar i ditt bolag.

 • Behöver jag en speciell företagsförsäkring, räcker det inte med min privata?
 • Konsultförsäkring vad är det?

Cirkulära Affärssteg

Kostnadsfri utbildningsserie över nätet i sex steg för dig som startat företag, kring cirkulär ekonomi i din verksamhet. Lär dig hur du kan göra i din verksamhet för att bli mer cirkulär. Ditt företags organisationsnummer behövs när du anmäler dig.

Genom att delta i Cirkulära affärssteg får du lära dig mer om vad cirkulär ekonomi är, varför det är viktigt att ställa om, hur andra har gjort och praktisk hjälp de första stegen på vägen. Under hösten finns det en programomgång.

Dessa genomförs i samverkan med CirEko.

Upphandling

Varje år köper Karlskrona kommun varor och tjänster för ungefär 1,7 miljarder kronor. De strävar alltid efter att hitta det bästa förhållandet mellan pris och kvalitet, för att leverera en god service till sina medborgare.

Mikael Augustsson, Upphandlingschef på Karlskrona Kommun berättar och förklarar under kvällen hur en upphandling går till och vad man bör hålla koll på under vägen.

Starta Företag

En information för dig som planerar att starta ett eget företag.

 • Hur du registrerar ditt företag
 • Skillnader mellan företagsformerna enskild näringsverksamhet och aktiebolag
 • Skillnaderna mellan de olika skatteformerna
 • Vad preliminärskatt är och hur du räknar fram ditt överskott
 • Vad moms är och skillnaden mellan de olika redovisningsperioderna för moms
 • Hur ditt val av redovisningsmetod påverkar din bokföring
 • Var du hittar bra och nyttig information.

Moms

 • Moms – vad moms är och hur du redovisar den till skatteverket

Marknadsföring

En genomtänkt reklamstrategi lönar sig i längden… Vad är det som gör att dina kunder kommer ihåg just dig?

Under kvällen lär oss David Altefur, VD på Altefur Development hur du bör tänka för att komma igång din marknadsföringsplan.

Bokföring

Anette Lindkvist, redovisningskonsult på EY lär ut bokföringens grunder.

-Vad säger bokföringslagen?
-Vad är skillnaden mellan kontant och fakturametoden?
-Årsbokslut eller förenklat årsbokslut?

Efter avslutat pass har du en bra insikt om hur du bör sköta din bokföring i ditt bolag.

Frukostträff med tema finansiering.

Är du kvinna/tjej och funderar på att starta företag eller eller redan idag driver ett företag?
NyföretagarCentrum Blekinge, Företagarna W, Coompanion, UF Alumni och Almis nätverk Kvinnor leder bjuder in dig som är kvinna/tjej till en frukostträff.
Temat denna morgon är finansiering och på plats finns olika föredragare som berättar om olika lån, bidrag och andra sätt hur du kan säkra din finansiering.

GDPR

Tillsammans med Cecilia Torelm-Tornberg från Marlaw Advokater i Stockholm, dyker vi lite djupare ner i GDPR och vad som gäller för dig som företagare.

SEO, sökoptimering på nätet

Lyssna på före detta techwriter och webbinformatören med en nyfunnen kärlek till sökmotoroptimering.

Björn arbetar idag som SEO-specialist. Huvuduppgifterna är att säkerställa att Google visar upp materialet som redaktionen producerar, och att vismaspcs.se följer sökmotorernas riktlinjer. Björn har tidigare arbetat med kommunikation i bland annat försäkringsbranschen och förlagsbranschen.

Café Starta Eget med mässa | Karlskrona.

Här finns alla de viktiga kontakterna samlade för att starta företag framgångsrikt. Träffa nyföretagare och många andra som går i starta eget tankar.

Din pension som företagare

Lyssna på Caroline Fredriksson från Skandia när hon pratar om det viktigaste att tänka på när det kommer till löneuttag, pensionsavsättning och försäkring. Du kommer att få svar på varför det inte räcker att förlita sig på den allmänna pensionen, vad som händer om man tar ut för låg lön ur sitt bolag och hur man skyddar sig så man får behålla både lön och pensionsavsättning om olyckan är framme?

Avgifter, risker med att inte vara väl förberedd och hur man ska tänka långsiktigt är några av de intressanta ämnen ni kommer att få höra mer om.

Energi

Torsdag den 22 februari, klockan 09.00-09.30 över Zoom.

Emil Lind, energi och klimatrådgivare på Karlskrona kommun guidar oss igenom hur du som företagare bör tänka för att hålla ner kostnader för el och energiförbrukning i ditt bolag. Efter genomgång finns det möjlighet att ställa frågor.

 • Energi- och klimatrådgivningen, kort om hur vi kan hjälpa till med individuell rådgivning
 • Komma igång kring energi: el- och fjärrvärmeavtal, vad betalar vi för på elfakturan?
 • Att tänka på vid inköp av nya apparater
 • Enkla steg för att undvika onödiga energikostnader i uppstarten av verksamheten.
 • Energiarbete för ett energieffektivt företag, eventuellt visa film med goda exempel

Sidan uppdaterades 2024-04-04

Våra partners