Hem

FÖRETAGARPORTRÄTT – 6 snabba frågor till Jenny Sedin

– En mentor ger stor trygghet och stöd…

 

Vad heter ditt företag och vad är det för verksamhet?
Företaget heter JennYoga och är en ny yogastudio i Söderhamn med fokus på hållbar yoga. Jag vill visa att yoga inte behöver vara konstigt eller mystiskt utan kan passa de flesta. Om vi tar det bästa från den gamla österländska yogatraditionen och kombinerar det med ny forskning om kroppen får vi det bästa från två världar! Jag bryr mig alltså lika mycket om ligament och ledhälsa som de stora livsfrågorna och relevansen av vårt inre.


Hur länge har du drivit ditt företag?
Än så länge är allt väldigt nytt. Jag startade företaget nu efter årsskiftet och har haft yogaklasser sedan slutet av januari.


Varför ville du starta företag?
Jag har länge haft en stark önskan om att få bygga upp något eget och för mig är det också viktigt att ha inflytande över min egen tid.


Blev det som du tänkt dig?
Jag kom tillbaka hem till Söderhamn i höstas efter att ha bott på annat håll i mer än tio år och visste bara att jag ville undervisa i yoga. Hade tänkt mjukstarta med att ha klasser via studieförbund eller liknande, men allt föll på plats väldigt fort och att starta ett nytt ställe visade sig vara det bästa sättet just nu och jag har bara hängt på. Så nej, inte alls, men nu kör jag och älskar det (för det mesta..hehe)

Vilket stöd fick du från Nyföretagarcentrum Hälsingland?
Att jag träffade Helena Torstensson som är rådgivare på Nyföretagarcentrum i Söderhamn var helt klart avgörande för att jag skulle starta upp något eget. Förr eller senare hade det säkert hänt ändå, men det hade tagit ofantligt mycket längre tid och varit många gånger mer skrämmande. Nu har jag dessutom fått en mentor via Nyföretagarcentrum, vilket ger stor trygghet och stöd.


Har du något tips till den som funderar på att starta eget?
Våga. Jag har varit väldigt rädd och orolig men valt att vara modig och köra på. Och ta hjälp, massor! Sen när du startat, titta tillbaka lite då och då, så du inte glömmer bort allt du faktiskt har klarat, fixat och vågat! Lär dig av misstagen och fira framgångarna med klackarna i taket!

 

 

Sidan uppdaterades 2019-09-09

Våra samarbetspartners