Hem

NyföretagarCentrums verksamhet finansieras genom samarbeten med företag och organisationer. Tack vare deras stöd kan vi ge kostnadsfri rådgivning till blivande företagare och de erbjuder också dig som är nyföretagare en rad förmåner.

Guldpartners

Rosengård Fastigheter

Rosengård fastigheter

Vi är Rosengårds egna fastighetsbolag med 1 680 lägenheter. Vi erbjuder våra drygt 5000 hyresgäster möjligheten att kostnadsfritt lära sig hur man startar ett företag.

Din kontakt

Sofia Wittman
Telefon: 040-685 43 61
E-post: sofia.wittman@rosengardfastighet.se
Adress: Kopparbergsgatan 2c, våning 2
Webbsida: www.rosengardfastigheter.se

Silverpartners

Almi

Din kontakt
Staffan Arbring
Telefon: 0708-730007
Webbsida: www.almi.se

Carbinen Coworking

Vi erbjuder kontorsytor för coworking, mötes- och konferensrum samt nätverkande i öppna lokaler. Oavsett om du är ett etablerat företag, en växande start up eller frilansare – upptäck våra flexibla utrymmen och lösningar för att driva ditt företag vidare med Carbinen Coworking.

Din kontakt
Jessica Nilsson
Telefon: 0733-98 71 37
E-post: info@carbinencoworking.se
Adress: Karbingatan 2, Trelleborg
Webbsida: www.carbinencoworking.se

Coachcompanion

Coachcompanion är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag inom professionell coaching med lång erfarenhet av att utbilda inom både coachning och ledarskap. Vi är ackrediterade av ICF (International Coaching Federation) att utbilda professionella coacher enligt deras högsta utbildningsnivå (ACTP) för att sedan nå internationellt certifierad coachnivå. Coachcompanion erbjuder öppna utbildningar; live i sina lokaler eller via online i realtid, mentorcoaching samt företagsanpassade lösningar över hela världen. De brinner för att ta dig till nästa nivå. Det är med din skicklighet och dina unika talanger som du skapar framgång. Du får en personlig utvecklingsresa som tar dig dit du själv vill i ditt liv.

Din kontakt

Johnny Ganeryd
Telefon: 040-306860
E-post: Johnny.ganeryd@coachcompanion.se
Adress: Stortorget 9, 211 22 Malmö
Webbsida: www.coachcompanion.se.

DC Syd

Hos oss på DC Syd har du tillgång till plocklager med plockhyllor, höglager med pallplatser och bulklager för produkter som har större volym. Allt finns tillgängligt i vårt RENA lager. Men du betalar endast för utrymmet du använder, när du använder det! DC Syds flexibla personalstyrka gör att vi kan hantera dina säsongstoppar. Dina produkter hanteras på vårt RENA lager i enlighet med våra rutiner samt dina krav och önskemål.Vår noggranna och effektiva personal med lång erfarenhet av lagerhantering, varuförädling och distribution blir som en pålitlig kollega som alltid sätter ert bästa främst! Välkommen till DC Syd!

Din kontakt

Johan Pagels
Telefon: 010-211 55 15
E-post: jps@dc-syd.se
Adress: Erik Dahlbergsgatan 45, 271 51 Ystad
Webbsida: www.dc-syd.se

Handelsbanken

Att driva eget företag är både roligt och krävande. Förutom tid och engagemang behöver du kanske använda sparade pengar för finansieringen. Då gäller det att vara noggrann i starten, att undersöka om din affärsidé inte bara fungerar utan också är lönsam.
Du kommer snabbt igång med de vanligaste banktjänsterna som ditt företag behöver med något av våra företagspaket. Vi hjälper gärna till med att hitta rätt banktjänster som passar ditt företags behov. Med vår Behovsguide kan du i lugn och ro ta reda på vilka tjänster ditt företag kan behöva.
Enligt SKI 2012 har Handelsbanken flest nöjda företagskunder av storbankerna. Hos oss får du:
En personlig bankkontakt för alla dina bankaffärer.
Internettjänst och personlig service på telefon, dygnet runt.

Din kontakt
Cecilia Wahlberg
Telefon: 0725-10 85 77
E-post: cecilia.wahlberg@handelsbanken.se
Webbsida: www.handelsbanken.se

Hörby kommuns Industrifastighets AB

Vi erbjuder flexibilitet, närhet och service. Var vill Du etablera Dig? I tätorten eller ute i kommunen? I våra industribyar eller på egen mark i egna lokaler? Nära riksvägarna eller i en lugn miljö nära naturen? Det är bara att välja! Vi kan uppfylla de flesta önskemål, möjligheterna är både stor och generös när det gäller företagsetableringar i Hörby. I våra industrihotell kan vi erbjuda både kontors och verkstadsutrymmen. Se vidare under lediga lokaler. Hörby kommun har näringslivsfrågor i fokus och strävar ständigt efter att förbättra servicen till företagen samt underlätta i de kontakter som man har med kommunen.

Din kontakt
Lars Lagö
Telefon: 0415-378140
E-post: lars.lago@horby.se
Webbsida: Hifabs hemsida

Ludvig & Co

Din kontakt

Katarina Duvemyr
Telefon: 040-10 52 32
E-post: katarina.duvemyr@ludvig.se
Webbsida: www.ludvig.se

Länsbolag AB


Länsbolag hjälper människor att starta eller avveckla sitt bolag på ett enkelt och smidigt sätt. Målet är att leverera dessa tjänster på det mest trygga och säkra sättet i branschen. Vi har egna utvecklade digitala lösningar som gör affären enklare än någonsin. Vi är snabba, flexibla och ser fram emot att få jobba ihop med våra kunder och partners.

Din kontakt
Oliver Mugosa
Telefon: 079-303 32 42
E-post: oliver@lansbolag.se
Webbsida: www.lansbolag.se

Länsförsäkringar Skåne


Som nyföretagare behöver du försäkringar oavsett vilken bransch du verkar inom. Nu är det du själv som är arbetsgivare och ska ta fullt ansvar för att de försäkringar som behövs för verksamheten och för dig tecknas – ingen kommer att påminna dig.
Ta gärna del av Länsförsäkringar Skånes erbjudande om ”Nystartade företagsförsäkringen för 1000 kronor i sex månader”. Försäkringen är för dig som är egenföretagare som nyligen startat eget.
– 6 månaders prova på-försäkring
– Totalpris 1000 kronor
– Ett heltäckande försäkringsskydd

Din kontakt
Jimmie Borgqvist Skacke
Telefon: 040-633 81 57, Mobil: 076-773 81 57
Adress: Stora Varvsgatan 11, 203 20 Malmö
Webbsida: www.lansforsakringar.se/skane

Nordea

Att tänka igenom innan du startar ditt företag: Motsvarar din affärsidé vad du är duktig på? Är det rätt tidpunkt? Hur ser marknaden och konkurrenterna ut? Vilket investeringsbehov har du? Gör en affärsplan och budget. Nyföretagarcentrum hjälper dig med detta och är duktiga på att bolla idéer. Registrera ditt företag. Ska du sköta bokföringen själv eller ska du anlita revisor? Välj Nordea till din bank: Företagspaketet samlar de grundläggande banktjänsterna. Komplettera med tjänster för in- och utbetalningar och kunders kortbetalningar. Vi är banken för dig som startar nytt företag – ring mig!


Din kontakt
Eva Borg
Telefon: 0708-16 06 01
E-post: eva.u.borg@nordea.se
Adress: Carlsgatan 6-8, 201 20 Malmö
Webbsida: www.nordea.se.

Skurups Sparbank

I över 100 år har Skurups Sparbank arbetat med att leverera finansiella lösningar som bidrar till utveckling och stabilitet i Skurups kommun. Samtidigt har våra rötter växt sig starka och gjort oss till en del av det lokala samhället. Genom personligt bemötande, engagemang och långsiktigt tänkande har vi byggt relationer och skapat många spännande möten och möjligheter mellan människor – och förhoppningsvis genererat affärer till både oss och andra. Skurups Sparbank är en bank i ständig rörelse – men det är här i Söderslätts jord som vi har vårt hjärta och våra rötter. Hos oss får du tips som gör det enklare och snabbare för dig att komma igång. Har du en affärsplan, som godkänts av Nyföretagarcentrum eller Almi, då har du kommit en bra bit. Vi hjälper dig därefter med allt från en bra start, grundtrygghet och smidiga betalrutiner till att se över finansieringsfrågan.


Din kontakt
Inga-Lill Hellberg
Telefon: 0411 – 53 67 35
E-post: inga-lill.hellberg@skurupssparbank.se
Webbsida: www.skurupssparbank.se

Sparbanken Skåne

Din kontakt
Johanna Holst
Telefon: 0418 – 786 27
Adress: Box 204, 221 00 Lund
Webbsida: www.sparbankenskane.se

Starweb

Starweb hjälper e-handlare att växa. NyföretagarCentrum Öresund hjälper företagare att växa. Vi ser stora fördelar med vårt samarbete för alla som funderar på att starta eller bedriver e-handel. Hos Starweb blir företag utbildade e-handlare och lär sig att jobba med automation och lägga sin tid på rätt saker. Starweb har levererat professionella e-handelslösningar i över 20 år, alltifrån enkel StartUp-butik till fullständig B2B-handel.
Hej, jag heter Peter Jiweson och är Partner på Starweb i Malmö. Vi finns i trevliga lokaler mitt i centrala delarna på Baltzargatan 21B. Vill du diskutera din digitala närvaro och då i synnerhet e-handel som håller över tid – Ring mig! Så ses vi hos oss, hos dig eller på annan lämplig plats. Varmt välkommen att kontakta mig!

Din kontakt
Peter Jiweson
Telefon: 0720-66 97 29
E-post: peter.jiweson@starweb.se
Adress: Baltzarsgatan 21B, 211 36 Malmö
Webbsida: www.starweb.se

Sysav

Sysav tar hand om och återvinner avfall från hushållen i södra Skåne. Dotterbolaget Sysav Industri AB tar hand om avfall från verksamheter. Som miljöföretag strävar vi efter att återvinna så mycket som möjligt. Företaget bidrar aktivt till en bättre miljö genom att ta emot avfall och behandla det som en resurs. Vi återvinner 98% som material eller energi av allt avfall vi tar emot. Sysav finns mitt i kretsloppet och bidrar till ett hållbart samhälle. Sysav®Total – en helhetslösning för ditt avfall. Med tillgång till Sysavs totala tjänsteutbud skräddarsyr vi en lösning efter ditt företags behov. Som avtalskund hos Sysav kan du, genom att logga in på mina sidor, enkelt få fram statistik, följa och analysera företagets avfallsflöden.


Din kontakt
Anna Vilén
Telefon: 0734-39 61 90
E-post: anna.vilen@sysav.se
Adress: Spillepengsgatan 13, 211 24 Malmö
Webbsida: www.sysav.se/foretag/

Visma Spcs

Välkommen till småföretagslivet! Sedan starten för över 30 år sedan har vi arbetat nära landets småföretagare och redovisningsbyråer. Det har gett oss en fantastisk insyn i hur det är att driva eget. Det har också lärt oss en hel del om vad som behövs för att lyckas med livet som företagare. Idag använder fler än 170 000 småföretag våra program och tjänster. Dessutom har flertalet av Sveriges redovisningsbyråer program från Visma Spcs och större delen av landets gymnasieskolor använder våra program i sin utbildning. Vi hade inte kunnat få ett bättre betyg. Vill du ha hjälp med att hitta rätt lösning för just ditt företag är du varmt välkommen att kontakta vår försäljningsavdelning på 0470-70 61 00.

Din kontakt
Boo Gunnarson
Telefon: 0708-72 72 32
E-post: boo.gunnarson@visma.com
Webbsida: https://vismaspcs.se/

Bronspartners & övriga samarbeten

Advokatfirman Kastberg AB


Din kontakt
Jennie Kastberg
E-post: jennie.kastberg@kastberglaw.com
Adress: Malmöhusvägen 1, 211 18 Malmö
Webbsida: www.kastberglaw.com

Björn Berglund Creative Studio AB

Din kontakt
Björn Berglund
Telefon: 076 -57 02 532
E-post: hello@bjornberglund.com
Adress: Majnyckelvägen 13, 231 31 Trelleborg
Webbsida: www.bjornberglund.com

Björn Lundén Information AB

Din kontakt
Lars Sörling
Telefon: 0650 – 54 14 70
E-post: info@blinfo.se
Adress: Näsviksvägen 23, 820 64 Näsviken
Webbsida: www.bjornlunden.se

Cederblad & Co

Din kontakt
Patrik Söderstedt
Telefon: 040-601 88 62
E-post: patrik.soderstedt@cederblads.se
Webbsida: www.cederblads.se

Epafi AB

Din kontakt
Bianca Davidson
Telefon: 070 -797 50 91
E-post: info@epafi.se
Adress: Västergatan 29, 239 30 Skanör
Webbsida: www.epafi.se

Företagarna Sjöbo

Din kontakt
Anette Fridh
Telefon: 070-694 31 55
E-post: anette@anettefridh.se
Adress: c/o AT Företagstjänst, Rönåsvägen 60, 275 95 Sjöbo
Webbsida: www.foretagarna.se/sjobo

Företagarna Öresund

Din kontakt
Rolf Östinge
Telefon: 070 – 881 08 23
E-post: service@ahrling-ostinge.se
Webbsida: www.foretagarna.se

Hörby Bruk

Din kontakt
Göran Sjöberg
Telefon: 0415-167 70
E-post: goran.sjoberg@horbybruk.se
Adress: Slakterigatan 5, 242 35 Hörby
Webbsida: www.horbybruk.se

LENY Fastighets AB

Din kontakt
Tobias Persson
Telefon: 0416-193 28
E-post: tobias.persson@leny.se
Adress: Norregatan 8, 275 30 Sjöbo
Webbsida: www.leny.se

Malmö Tillsammans

Malmö Tillsammans är ett samverkansinitiativ mellan Malmö Ideella, Sensus studieförbund, NyföretagarCentrum Öresund och Malmö stad med Stadskontoret, Fritidsförvaltningen och Funktionsstöds-förvaltningen. Malmö Tillsammans arbetar i tre stationsnära områden – Östervärn, Persborg och Rosengård – där vi stöttar initiativ och idéer från Malmöbor och testar samt utvecklar metoder och verktyg för hållbar lokal utveckling. Malmö Tillsammans ska främja en hållbar stadsutveckling genom att arbeta för minskad segregation, ökad sysselsättning, hållbart boende och förnyelse av de stationsnära områdena. Malmö Tillsammans ska ses som en resurs för föreningar, företag och medborgare i Malmö för att lyfta det som är viktigt för dem, hitta lösningar och bygga en hållbar stad för alla. Projektet stöttas av ERUF, Europeiska Regionala Utvecklingsfonden.


Din kontakt
X x
Telefon:
E-post:
Adress: Malmö
Webbsida: malmotillsammans.se

Minc

NyföretagarCentrums rådgivare finns på plats varje vecka i Mincs lokaler för att stötta deltagare i Mincs communities (inkubator, startups osv) i sin inledande fas för att få alla delar i affärsplanen på plats.


Din kontakt
X x
Telefon: 073 – 150 20 98
E-post: hello@minc.se
Adress: Anckargripsgatan 3, 211 19 Malmö
Webbsida: minc.se

NewSeed

Din kontakt
Sofi Rosenberg
Telefon: 070 – 750 44 86
E-post: sofi@newseed.se
Adress: Järnåkravägen 3, 222 25 Lund
Webbsida: www.newseed.se

Nyström & Partners Revision

Din kontakt
Marie Jönsson
Telefon: 070 – 956 64 04
E-post: marie.jonsson@crowe.se
Adress: Vasatorpsvägen 1C, 254 57 Helsingborg
Webbsida: www.crowe.com

Rotary

NyföretagarCentrum Öresunds mentorprogram finansieras av Tillväxtverket och innebär att nyföretagare utöver rådgivningen även kan få tillgång till en mentor, vilken bidrar med sina erfarenheter och sitt nätverk på ideell basis under ett år. Flera av NyföretagarCentrum Öresunds rådgivare är aktiva medlemmar i Rotary sedan många år tillbaka, och genom dessa öppnas nu dörrarna till Rotarys unika nätverk. Det etablerade samarbetet mellan NyföretagarCentrum Öresund och Rotary Distrikt 2390 gör det möjligt för nyföretagaren att både få en mentor i en klubb nära sig och att ta del av Rotary – världens största yrkesnätverk.


Din kontakt
X x
Telefon:
E-post:
Adress:
Webbsida:

WTC

World Trade Center Malmö ligger strategiskt i Västra Hamnen, precis i kanten av centrala Malmö City. Här kan du hyra allt från coworking kontor och kontorshotell till hela våningsplan. De erbjuder en unik mix av flexibla kontor, smarta servicekoncept och affärsdrivna nätverk, både lokalt och internationellt. Det finns också möjlighet att nyttja deras andra World Trade Center-kontor i Lund och Helsingborg de dagar du vill ha kundmöte på annan ort eller bara byta arbetsmiljö. NyföretagarCentrum Öresunds rådgivare finns på plats varje vecka för rådgivning och här arrangeras också en rad inspirerande Club Eget-träffar och annat.


Din kontakt
X x
Telefon:
E-post:
Adress:
Webbsida: www.wtcmalmolundhelsingborg.se

2 Remmare

Din kontakt
Rune Nilsson
Telefon: 0708-70 68 11
Adress: Bäckgatan 2,
233 31 Svedala
Webbsida: www.2remmare.se

Övriga samarbeten

Sensus

Innan du startar en ny verksamhet är det viktigt att du kontaktar Sensus och presenterar din idé. Hos Sensus kan du få hjälp med att hitta en lokal, du kan få pedagogiskt stöd och vi kan hjälpa till med material. Hos Sensus får du svar på om din idé är något som du kan göra tillsammans med Sensus och om din idé passar som en studiecirkel eller kanske lämpar sig bättre som ett kulturarrangemang.
Sensus erbjuder mötesplatser för lärande, upplevelser och gemenskap och har ett brett utbud av kurser och utbildningar över hela landet. Dessutom har vi över 30 000 kulturprogram varje år.
Vi är ett studieförbund som lyfter fram livsfrågor, mångfald och globala frågor. Vi kontaktas både av enskilda personer som är intresserade av att göra något tillsammans med andra och av organisationer som vill starta en verksamhet ihop med oss.

Din kontakt
Margareta Clarén
E-post: margareta.claren@sensus.se
Webbsida: www.sensus.se

Åtta.45 Tryckeri AB

Din kontakt
Olle Sterner
Telefon: 070-517 47 85
Adress: Östra Hindbyvägen 28, 213 74 Malmö
E-post: olle.sterner@atta45.se
Webbsida: www.atta45.se

Länstyrelsen

Din kontakt
Patrik Åkesson
E-post: patrik.akesson@lansstyrelsen.se
Webbsida: www.lansstyrelsen.se

Sidan uppdaterades 2023-05-03