Hem

Pressklipp med nystartade företag ur Falköping Tidning under 2022. Artiklarna finns att läsa i sin helhet i Falköpings Tidning utgiven på respektive datum. Sammanfattande texter från NyföretagarCentrums facebooksida. Vissa inlägg nedan har inte publicerats i tidningen utan kommer från vår Facebook-sida.

. . .

1 november 2022

Som uppföljning på fredagens intervju med Conny Johansson, träffade Falköpings Närradio idag Science Park Skövdes vd Mats Jägstam. Här fördjupar man sig mer i vad Science Park Skövde är och gör samt vad detta innebär Falköping. Du kan lyssna på hela intervjun i spelaren nedan.

. . .

28 oktober 2022

I Falköpings Närradio och programmet Tio i 12, intervjuades idag NyföretagarCentrums verksamhetsledare/rådgivare Conny Johansson av närradions Roger Andersson, dels angående NyföretagarCentrums fina verksamhet men även angående den nya satsningen i samarbete med Science Park Skövde.

Lyssna på hela intervjun här.

. . .

26 oktober 2022

I måndags den 24 oktober invigdes Science Park Skövde sin lokala nod i Falköping. Det är NyföretagarCentrum Falköping som bemannar och sköter noden med affärscoach Conny Johansson. Anledningen till att Science Park placerar en nog i Falköping är att komma närmare både etablerade och nya företag i Falköping och därigenom fånga upp fler utvecklingsbara idéer inom sina profilområden: tech, spel, smart industri och gröna näringar. Artikeln finns att läsa i FT den 26/10.

. . .

6 oktober 2022

Igår slutade Magnus Sundén jobbet som näringslivschef i Falköping. Därmed avgår han också som ordförande i den ideella föreningen NyföretagarCentrum Falköping!

Du ska ha ett oerhört stort och varmt tack Magnus för din insats, initiativ, råd och stöd mm under de snart sju år som gått sedan du engagerade undertecknad i verksamheten.

Vid avtackningen i stadshuset överlämnade jag och min nya kollega Jessica Johansson-Fröjd en t-shirt som minne. På framsidan pryds den av en sorts slips i form av vår logo och på ryggtavlan står det ”super-rådgivare emeritus”! ”Super” – det är du, en god rådgivare har du alltid varit till undertecknad och emeritus betyder att du nu är ”veteran” i Falköping!

Lycka till som kommundirektör i Tidaholm. Där ses vi eftersom NyföretagarCentrum finns även där!

Tack!

Conny Johansson,

verksamhetsledare och rådgivare

. . .

4 oktober 2022

Denna dag genomförde vi en info-lunch för våra samarbetspartners, som ju uppskattar att få ta del av nyheter från några av den senaste tidens nya företag. Vi samarrangerade detta tillsammans med Företagarna.

Totalt var vi hela 45 personer som fick lyssna på denna intressanta sextett – fr v: ERIK LÖFHOLM (Simply Good by Erik Löfholm, tillika dagens kock från nya matvagnen), EMIL ANDERSSON & MARIE ERIXON (Kinnevedshus), JOHANNA RING CARLSSON (Rehabringen), SARA FALK (Stilfullt) samt MASOOMA SHEIKH (Hungry Bites).

Stort tack till alla som kom – såväl nyföretagare som samarbetspartners.

. . .

3 oktober 2022

Emil Kylander (FT 3/10) har skapat en egen sökmotor för Internet – ”Celious.se” som är mer integritetsvänlig än den nu dominerande världsaktören. Emils sökmotor är i drift men i sin linda. Än är inte all katalogisering av svenska sajter komplett men under uppbyggnad. Planerna efter det är att inom ett par år hinna med Skandinavien och därefter Europa.

Vi önskar Emil stort lycka till med sin mer etiskt hållbara sökmotor!

. . .

29 september 2022

Det går finfint att driva företag i Falköping! Det bekräftar årets ranking från Svenskt Näringsliv där Falköping klättrar till plats 29!

Grattis alla Falköpingsföretagare, kommunen och inte minst avgående näringslivschef Magnus Sundén som varit med att lyfta Falköping från absoluta botten till absoluta toppen under sina tolv år här! Vilket fantastiskt arbete!

. . .

26 september 2022

I FT den 26/9 figurerar Aom Karuna Kamonpat som älskar att laga mat och gärna vill dela med sig av den. Hon köpte därför en egen matvagn – ”Aom Thai Take Away & Sushi”. I väntan på en bättre placering står vagnen tills vidare uppställd utanför villan i Floby.

Vi önskar Kamonpat stort lycka till med sin egna foodtruck och ser fram emot att få smaka läcker sushi och thaimat!

. . .

15 september 2022

Tidigare i veckan kunde vi i FT läsa om Malin Yngve som gett ut en egen barnbok. Den är skriven, illustrerad och formgiven av Malin själv!

Hennes nystartade företag som heter ”Sagorik”, hittar du på sagorik.se. Där kan du även beställa kort, bokmärken och fine art Prints.

Vi gratulerar Malin till nya boken, välkomnar henne som egenföretagare och önskar lycka till med kommande projekt!

. . .

12 september 2022

I dagens FT kunde vi läsa om NyföretagarCentrum och att vi utvecklas på flera plan!

1) Jessica Johansson Fröjd på Violen blir rådgivarkollega till Conny Johansson. Vi har en stor ström av nya adepter som söker rådgivning. I och med att vi även fått utökade uppdrag och verksamheten växer, så behövs en rådgivare till. Jessica har över tio års erfarenhet som egenföretagare och fortsätter givetvis driva sin blomsterbutik med personal. Med nya uppdraget som rådgivare får hon en fin chans att hjälpa nyföretagare och dela med sig av sina erfarenheter, vidareutveckla sig och ta sig an nya utmaningar.

2) Den växande verksamheten behöver fler samarbetspartner som stödjer oss ekonomiskt. Anders Johansson, fd vd på Hyresbostäder, tar sig an uppdraget att kontakta och rekrytera fler samarbetspartners, något han är igång med sedan i våras.

3) NyföretagarCentrum Falköping är en ideell förening där kommunens näringslivschef Magnus Sundén är ordförande. I och med att Magnus slutar sin tjänst om några veckor träder Maria Falegård in som tf. Maria är sedan tidigare styrelseledamot i NyföretagarCentrum och välkänd som Företagarnas ordförande i Falköping samt delägare i reklambyrån Smart Design!

Vi hälsar alla tre varmt välkomna i familjen och önskar lycka till med uppdragen!

. . .

1 september 2022

Det är alltid väldigt skoj att få se planer realiseras och gå i mål. I måndags invigdes nya REHAB-RINGEN på Bangatan 6.

Här har initiativtagare Johanna Ring Carlsson tillsammans med Anders Lundahl, startat bolag, hyrt och utrustat en fräsch och verksamhetsanpassad lokal med gym och under resan samlat flera kompletterande kompetenser till ett sorts ”hälsohus”. Var och en jobbar med sina respektive företag men på en gemensam plats. På så sätt får kunderna tillgång till mer hjälp på ett enklare sätt. ”Leverantörerna” får inte bara en mer komplett arbetsmiljö och tillgång till tangerande kompetenser utan också trevliga arbetskompisar!

På bilden ser vi från vänster Anders Lundahl (Lundahl Fysio), Johanna Ring Carlsson (Ring Fysio), Anna-Lena Ingelhag (samtalsterapeut), Anna Moberg (samtalsterapeut) och Harald Svensson (coach & massör). Vid invigningen saknades ortopederna Carina och Crister Swensson.

Tillsammans utgör de REHAB-RINGEN!

Stort lycka till önskar NyföretagarCentrum!

. . .

24 augusti 2022

Sara Falk, välkänd för alla Specsavers kunder i Falköping, tar inom kort över inredningsbutiken Miljöshopen vid torget och döper om till STILFULLT! Sara kommer fortsätta sälja inredning och erbjuda sömnad men även utöka sortimentet med bl a lite finare leksaker samt erbjuda Homestyling och olika inredningstjänster. Stort lycka till Sara med din vidareutveckling av en välkänd och etablerad verksamhet i Falköping. Och grattis Lena Ask till pensioneringen! Artikeln finns att läsa i FT den 24 augusti!

. . .

10 augusti 2022

I dag kan vi läsa om nya ”REHAB-RINGEN” som innan sommaren startades upp av välkända fysioterapeuterna Johanna Ring och Anders Lundahl. I de nyrenoverade lokalerna på Bangatan 6 samlas nu flera olika ”hälsoföretag” under ett och samma tak såsom fystränare/coach/massör, samtalsterapeuter och ortopeder samt ett nyutrustat rehab-gym.

Initiativtagare Johanna Ring har de senaste åren funderat på olika möjligheter att vidareutveckla och växa i sin verksamhet – och resultatet är detta givande samarbete med kollegor i tangerande branscher, så att det blir enklare och smidigare att få hjälp inom olika kompetensområden.

Det här är en väldigt intressant satsning som blir spännande att följa. NyföretagarCentrum önskar Johanna och Anders stort lycka till. Artikeln finns att läsa i dagens FT.

. . .

15 juni 2022

Lili Lu Studio är ett nytt varumärke med helt egendesignade smycken med bas i Falköping!

Lili flyttade till Sverige för ekonomistudier men bytte bana och gick guldsmedsprogrammet i Falköping. Nu är hon snart klar med masterstudier vid HDK Valand i Göteborg och startar i och med det eget företag!

Stort grattis till egna företaget Lili! Och lycka till!

. . .

13 juni 2022

Rikard Ek i Broddetorp har utvecklat sin tidigare loppis till ”vintagebutik”. Han gillar givetvis gamla grejer med historia men uppskattar inte minst den sociala kontakten med kunderna. Nu testar han att vara företagare inom den cirkulära ekonomin på heltid ett halvår framöver! Återbruk är inne så vi önskar Rikard stort lycka till!

. . .

16 maj 2022

Nu öppnar ett Co-Work i Falköping. Det är Anders Stenholm och Åke Brattberg som skapat en både effektiv, inspirerande och avkopplande arbetsmiljö för soloprenörer och småföretagare.

NyföretagarCentrum har fått följa med som betraktare på resan, från första idén till färdigt cw. Men kanske är det först nu, när lokalerna fylls av kreativa individer, som man till fullo förstår vilken potential det här konceptet har för medlemmarna. Här kommer ensamföretagaren att få trevliga och inspirerande arbetskompisar i en gemenskap långt ifrån det egna hemmakontoret!

Det här blev riktigt bra. Stort lycka till Åke och Anders! Det ska även bli härligt för undertecknad att få ta del av gemenskapen och nyttja ett rådgivningsrum framöver hos er!

. . .

15 april 2022

Lina Ilves har precis gett ut en egen barnbok! Kanske är detta starten på en karriär som illustratör, författare eller bokutgivare, eller alla tre?

Oavsett vilket, så ser Lina seriöst på sitt företagande och skaffade sig F-skattsedel och eget företag mitt i allt skrivande, illustrerande och projektledande!

Stort grattis Lina och lycka till i framtiden!

. . .

7 mars 2022

I helgen firade Luttra-Anki Rundquist ett år med eget företag! Under pandemin har intresset för turism i hembygden, i naturen, med aktivitet och i mindre grupper, ökat – en trend som bedöms vara här för att stanna!

Anki ändrade karriär och startade ifjol egna företaget FalbygdsTurism, som erbjuder guidningar och vandringar i Falköping, på Ålleberg och en rad andra intressanta besöksmål. Kunderna är både privatpersoner, företag, bussbolag och kompisgäng som vill kombinera något nyttigt med något intressant!

NyföretagarCentrum testade en jubileumsvandring i gamla stan igår! Det var väldigt givande där historiska fakta blandas med berättelser om en rad starka personligheter från gamla stan – alltsammans serverat på äkta ”väschöttska” – som företagaren själv beskriver det. Dessutom bjöds deltagarna på jordgubbar och choklad dagen till ära!
Grattis på ettårsdagen! Och lycka till i framtiden Anki Rundquist!

. . .

7 mars 2022

Idag vill vi uppmärksamma Nevrija Osmanovic som startat eget som extraknäck! Hon brinner för bakverk och godsaker och från köket hemma i villan erbjuder hon alla dessa läckerheter. Visst blir man sugen?

Stort lycka till med egna verksamheten Nevrija! Artikeln finns att läsa i dagens FT.

. . .

26 februari 2022

NyföretagarCentrum gratulerar Falköping till en ny, fin och spännande restaurang – Wrån – på Trädgårdsgatan! Skoj!
Stort lycka till Henrik Alexandersson med personal!

Sidan uppdaterades 2022-11-01

Våra samarbetspartners