Hem

Citronelles Agenturer

En av finalisterna i Årets Nyföretagare 2014 var Citronelles Agenturer AB, som startades av Katarina Edling år 2010 och redan är en stor aktör inom detaljhandeln med kunder som NK, Illums, Designtorget.

–”Jag fick stort stöd av fantastiska Margaretha Brathen på Nyföretagarcentrum i Sollentuna, när jag inledde det första samarbetet med Emelie Ek, och utan Margareta hade nog inte Citronelles varit där vi är idag – en stor aktör inom detaljhandeln med kunder som NK, Illums, Designtorget.” säger Katarina Edling.

Citronelles Agenturer AB har haft stora framgångar med sina produkter, inte minst de unika husmönstren på brickor, block och annat, som man hittar på många turistbyråer runt om i landet. Citronelles skräddarsyr lösningar utifrån kundens behov och skapar en process tillsammans med kunder och designers. De tar hand om hela produktionskedjan från produktutveckling till färdig leverans och hjälper uppdragsgivare med marknadsföring, försäljning.

– Det är i mötet med människor som jag får energi, sedan skapar jag och kunden tillsammans en process som passar, vi tycker inte att produkt- och konceptutveckling måste följa några gängse normer eller branschregler. Vi är jätteglada att bli nominerade till Årets Nyföretagare i Sollentuna, det känns som ett stort erkännande, säger Katarina Edling.

Citronelles Agenturer startades 2010 av Katarina Edling, som hade lång erfarenhet inom marknadsföring och försäljning i bagaget. Tillsammans med Emelie Ek, som skapat det unika husmönstret, har Citronelles tolkat de lokala orternas unika byggnader och signum och skapat helt unika produkter, och samarbetet med Emelie har följts av många andra. Inom Citronelles Agenturer AB ryms nu sex designers, och företaget har sålt unik design till ca 16 turistbyråer och museer runt om i landet. Så långt det är möjligt använder de lokala tillverkare för de olika produkterna. Bland de mer kända finns FIKA-serien av I Love Design, som nu finns i flera butiker runt om i landet. Företaget tar också fram unika give-aways till företag och har många samarbeten kring mönsterdesign och produktutveckling.

Läs mer på www.citronelles.com

Sidan uppdaterades 2019-09-10

Våra samarbetspartners