Hem

Anna Hjertstedt Leijon

Verksamhetsledare Nyföretagarcentrum Mellersta Östergötland

Hallå där Anna! Vad fick dig att starta eget företag?

Jag var drygt 20 år och funderade inte så mycket på varför. Utan mer på att jag ville utveckla något som inte fanns. När jag startade mitt andra företag ville jag ta fasta på det jag lärt mig och göra mer av det som jag var bäst på. Jag vill arbeta med utveckling och ha ett utvecklande, stimulerande, kreativt och omväxlande arbete som hade ännu mer med människor att göra.

Vad är du i grund och botten utbildad till?

Jag har alltid sett utbildningar och kurser som ett smörgåsbord av kunskap. Jag har läst flera olika utbildningar inom vården och sedan ändrat inriktning till ekonomi, ledarskap och grupputveckling. Lägg där till en mängd olika utbildningar inom friskvård – det var ju ändå där det började.

Vad har du gjort tidigare?

Drivit tre olika företag inom friskvård och hälsa, inklusive en hälsoanläggning med bassäng i Valla. Allt från babysim till vattengympa med kunder i ett åldersspann från tre månader till 100 år. Ett utbildningsföretag inom vattenträning och simskola, samt ett konsultföretag med inriktningen ledarskap, grupputveckling och styrelseutveckling.

Hur kommer det sig att du började på NFC?

Jag brinner för företagande och det här gav mig en möjlighet att arbeta med det på ett helt nytt sätt.

Jag tycker verksamheten är otroligt värdefull och fyller en viktig funktion i samhället. Att dessutom få möjligheten att stötta, lära och att själv få lära sig så mycket i mötet av alla entusiastiska blivande företagare.

Var är det bästa med ditt jobb?

Att känna att man verkligen gör nytta, att man gör skillnad. Att få möjlighet att möta alla dessa intresserade och engagerade människor som har så många nya härliga idéer. Samt att hjälpa andra att förverkliga just sin dröm.

Uppväxt i?

-I Vårdsberg en mil utanför Linköping

Vilken är den vanligaste frågan du får som rådgivare?

-Oj det var svårt! Vi får frågor om allt möjligt och med hjälp av våra partner kan vi hjälpa de allra flesta. Men skulle jag ändå välja en så är det nog frågan om hur man gör en riktigt bra affärsplan!

Anna Hjertstedt Lejon- Verksamhetsledare Nyföretagarcentrum Mellersta Östergötland
Anna Hjertstedt Leijon på kontoret på Dospace Alfabetet i Linköping

Vill du boka en rådgivning med Anna Hjertstedt Leijon eller någon av våra andra rådgivare?

Boka rådgivning här

Vill du läsa och inspireras av några av de företagare som med vår hjälp startat eget? Klicka på länkarna till respektive ort nedan så kommer du till våra goda exempel.

KindaLinköpingMjölby NorrköpingÅtvidabergYdre

Sidan uppdaterades 2023-06-16

Våra samarbetspartners