Hem

Rabi Yousef

Rabi Yousef rådgivare på Nyföretagarcentrum Mellersta Östergötland

Hej Rabi! Välkommen som rådgivare på Nyföretagarcentrum!

Vad arbetar du med?

Jag driver eget företag, You Asset Management AB. Där jag hjälper företag i samband med kapitalanskaffning och finansiering samt diverse konsulttjänster inom verksamhets- och affärsutveckling.

Samtidigt är jag i ett skede där jag, tillsammans med två andra partners, håller på att starta ett nytt företag inom finanssektorn.

Vad har du gjort innan du blev rådgivare på Nyföretagarcentrum?

Jag har i snart 20 år jobbat inom bank- och finanssektorn. Bland annat på Nordea som företagsrådgivare och en del privata värdepappersbolag som finansiell rådgivare. Jag har även varit delägare i värdepappersbolag, där jag jobbade med finansiell rådgivning och bolagsutveckling.

Vad är du i grund och botten utbildad till?

-Jag har en kandidatexamen i företagsekonomi

Du är själv företagare, vad fick dig att starta eget?

Affärer och entreprenörskap har alltid varit ett stort intresse för mig. Tanken på att starta ett eget företag kändes som ett naturligt nästa steg i min personliga tillväxt.

Vilka språk rådger du på?

Svenska, engelska och arabiska.

Hur kom det sig att du blev rådgivare på Nyföretagarcentrum?

-Jag har känt Sam Issa, som är rådgivare på Nyföretagarcentrum, sedan många år tillbaka. Han nämnde mig och min bakgrund inom bank- och finanssektorn samt mina språkkunskaper i arabiska till Anna Hjertstedt Leijon, verksamhetsledaren.

Efter ett inspirerande möte med både Sam och Anna, kände jag en stark vilja att vara med och bidra till Nyföretagarcentrums viktiga arbete med att stöd och vägledning till nyblivna företagare.

Var är du uppväxt?

-Jag är uppvuxen i Norrköping, där jag har bott större delen av mitt liv.

Rabi Yousef är rådgivare på nyföretagarcentrum mellersta östergötland

Ge oss tre bra inspirationskällor till någon som funderar på att ta steget till eget

  1. The Lean Startup av Eric Ries: En fantastisk bok för den som vill starta ett företag i dagens snabbt föränderliga affärsklimat. Den lär ut hur man bygger ett företag och lanserar produkter på ett effektivt sätt genom att testa, mäta och anpassa sig till förändringar snabbt.
  1. Tänk snabbt och långsamt av Daniel Kahneman: Denna bok ger förståelse för mänskligt tänkande och beslutsfattande. Kahneman förklarar hur vår hjärna hanterar information. Samt hur vi kan använda den kunskapen för att fatta mer genomtänkta och effektiva beslut. Allt från vardagliga val till stora affärsbeslut.
  1. TED TalksFöretagande och Innovation: TED Talks är en plattform där experter inom olika områden delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter genom korta föredrag. Det finns en mängd TED Talks specifikt inriktade på företagande, innovation och entreprenörskap.

Sidan uppdaterades 2023-11-08

Våra samarbetspartners