Hem

Helena Nyberg

Rådgivare (sjukskriven tills vidare)

Hej Helena! Vad är du i grund och botten utbildad till?

-Jag har en examen i psykiatri och en examen i formgivning.

Vad har du jobbat med tidigare? 

-Jag har tidigare arbetat som centrumledare och centrumutvecklare, verksamhetsledare och haft olika marknadsuppdrag mot kommersiella fastighetsägare. Dessförinnan arbetade jag inom psykiatri- och kriminalvård. 

Berätta lite om vad du drivit för företag och vad det var som fick dig att bli företagare? 

-Jag startade min företagsresa redan under studietiden på Linköpings universitet där jag utbildade mig till formgivare. Jag fick snabbt ett intresse för den kommersiella delen inom interiör och design tillsammans med marknadsföring, entreprenörskap och varumärkesuppbyggnad. Jag har drivit butik i såväl fysisk form som inom e-handel för att senare övergå till att endast arbeta som konsult inom marknads- och affärsutveckling. 

Hur kommer det sig att du började på Nyföretagarcentrum Mellersta Östergötland? 

Under min egen företagsresa vände jag mig i uppstarten till Nyföretagarcentrum för vägledning. Jag deltog i starta eget utbildningen och så även i mentorprogrammet. För mig var det otroligt värdefullt och att idag få arbeta som rådgivare är för mig ett sätt att ”ge tillbaka” att genom min erfarenhet, kunskap och mitt engagemang utbilda och inspirera andra att våga ta steget till eget. 

Var är det bästa med ditt jobb? 

-Att få följa en individ från sin första affärsidé till att ta steget till att starta eget. 

Vilken är den vanligaste frågan du får som rådgivare? 

-De vanligaste frågorna rör vägledning i uppstarten. Från idé till att faktiskt praktiskt genomföra alla moment innan det är dags för registrering av företaget. 

Så sammanfattningsvis; Håller min affärsidé? Hur går företagsstarten till? och slutligen budgeten och ekonomin är de vanligaste områdena där jag som rådgivare får vara behjälplig. 

Ge oss tre bra tips för den som funderar på att ta steget till eget. 

Skynda långsamt – du kommer att hinna! Det är bättre att vara väl förberedd och helt startklar än att kanske inte förstå och inte ha koll på vad man gör eller ska göra i sitt företagande.

Sätt upp en tidsplan – den hjälper dig att visualisera och planera din företagsstart så att du på bästa sätt kan fortsatta resan framåt!

Ta hjälpboka och kom på rådgivning och bli en del i vårt nätverk! – Att träffa andra utvecklar, inspirerar och skapar affärsmöjligheter!

Notera att Helena för tillfället är sjukskriven.

Boka rådgivning här

Vill du läsa och inspireras av några av de företagare som med vår hjälp startat eget? Klicka på länkarna till respektive ort nedan så kommer du till våra goda exempel.

Kinda – Linköping – Mjölby – Norrköping –Åtvidaberg – Ydre

Sidan uppdaterades 2024-01-10

Våra samarbetspartners