Hem

Hannah startade eget företag

Hannah har ett eget företag och driver Orrholmen Hundfrisering

Vill du veta mer om Hannahs eget företag Orrholmen Hundfrisering?

Besök gärna hemsidan samt företaget på Instagram

Behöver din fyrfota vän bli lite extra fin? Kontakta Hannah på 070-750 75 85, gärna via sms så berättar hon mer.

Hannah Andersson i Kisa är en av många som förverkligat drömmen om ett eget företag. Hon är stor djurvän och driver Orrholmen hundfrisering, där hon välkomnar hundar, katter och andra smådjur för pälsvård och kloklippning.

Först utbildning och sedan eget företag

Hon har en gedigen utbildning inom djurvård och läste först en djursjukvårdarutbildning på Gamleby gymnasieskola. Denna gav mersmak och hon följde upp den med att utbilda sig till diplomerad hundfrisör. En utbildning som varvades med både teori och 500 timmars praktik och som passade perfekt inför Hannahs kommande företagsäventyr.

Företaget i hemmet strax utanför Kisa

De två egna hundarna är förstås också vältrimmade. Fattas bara annat när matte driver eget företag. Hundfriseringen finns i hemmet i Orrholmen, Föllingsö, strax utanför Kisa. Hon vänder sig främst till alla djurägare i Kinda men även i närliggande kommuner som Vimmerby och Linköping.

Hannah brinner för djur

Hannah brinner för djur och att driva ett företag som erbjuder djurägare hjälp med vård av djurens päls och klor är ett sätt att bidra till djurens välmående. Till ägarnas glädje, och de ger gärna Hannahs skicklighet högt betyg!

Och verksamheten har gått väldigt bra redan från start och det går bra att kombinera företagandet med mitt andra deltidsjobb.

– Jag kommer kombinera verksamheten med en deltidsanställning. På sikt vill jag förstås arbeta så mycket som möjligt i mitt egna företag, men jag trivs också jättebra med mitt arbete i butik.

Hur kom du på idén att starta eget företag?

– Jag är 21 år och har ingen tidigare erfarenhet av företagande. Jag kontaktade Nyföretagarcentrum Mellersta Östergötland för att få grundläggande information om allt jag behöver ha koll på som företagare. Rent praktiskt fick jag också hjälp bl a med att ansöka om FA-skatt.

Jag har även deltagit i flera av NyföretagarCentrums seminarium och lärt mig mer om företagande den vägen. Det känns också tryggt att veta att jag kan få stöd och råd av Nyföretagarcentrum i flera år framöver.

Ett eget företag var precis vad Hannah var ute efter.

Vill du också få kostnadsfri rådgivning av oss?

Boka din rådgivningstid här

Vill du läsa och inspireras av andra företagare som med vår hjälp startat eget? Klicka på länkarna till respektive ort nedan så kommer du till fler goda exempel.

Kinda – Linköping – Mjölby – Norrköping –Åtvidaberg – Ydre

Sidan uppdaterades 2023-06-16

Våra samarbetspartners