Hem

Vill du veta mer om Jim Wallenberg och hans företag? Då ska du gå in på hans hemsida.

Jim verkar också som konsult inom teamutveckling via Oxy Group.

Jim Wallenberg är en företagare som har många järn i elden samtidigt. Att beskriva honom som en sann mångsysslare är ingen underdrift.

Med en bakgrund som bland annat programmerare, projektledare, elektriker, utbildare, coach och chef med en fascination för människans potential och gigantiska kapacitet bestämde sig Jim i början av 2021 att starta eget.

Affärsidén är att erbjuda sina kunder stöttning och inspiration inom organisation- team- och ledarskapsutveckling. Något som även resulterade i publiceringen av Jims första bok som släpptes 2022.

-Jag gillar verkligen att coacha, föreläsa, utbilda och stötta verksamheter i arbetet med att få till ett verkligt engagemang, samarbete och en välfungerande kultur. Att hjälpa ledare med att just leda människor och inte bara driva en business. Att hjälpa team med att bli riktigt  välfungerande och börja nyttja sin fulla potential genom att bygga på sina styrkor. Det är bland annat detta som min bok En mänsklig bok om business handlar om.

Att bygga välfungerande team verkar inte helt lätt?

Både ja och nej. För att bilda och leda en riktigt välfungerande ledningsgrupp, avdelning eller vilken typ av team som helst så krävs mer kunskap och förståelse i mänskligt beteende och kommunikation än vad jag tror många ännu insett. Men med dedikerad träning och stöttning finns alla möjligheter att få till just ett välfungerande och effektivt samarbete. I boken skriver jag om vårt förhållningssätt till människan, samarbete och business och att väldigt få verksamheter lyckas med att nyttja den potential de faktiskt har.

Men hur kom det sig att du valde att starta eget?

Jag hade nog funderat på det en längre tid och kände tillslut att det var läge. Jag såg det som en bra chans att kunna bidra och göra skillnad inom det jag brinner för. Den genuint engagerade, välmående, utvecklande, samarbetande och mänskliga verksamheten. Och jag har verktyg för att hjälpa till på vägen dit. En annan viktig aspekt är att det ger en viss frihet att vara egenföretagare.

Jim hade ingen tidigare erfarenhet av att driva företag och tog därför kontakt med oss på Nyföretagarcentrum för information och insikter av vad som faktiskt krävs för att starta eget.

Att bolla min affärsidé och få veta mer om olika bolagsformer var värdefullt. Förutom enskild rådgivning deltog jag även på flera givande seminarier. Jag fick bra hjälp med att konkretisera vad det faktiskt skulle innebära i verkligheten om jag förverkligade min företagsdröm. Jag kan verkligen rekommendera att kontakta Nyföretagarcentrum när tankarna på eget företag dyker upp.

Men Jim, slutligen; hur gick det till när du fick din bok utgiven?

Under själva skrivandet brukar jag fokusera på att få ner allt som snurrar i huvudet. Hur osorterat och konstigt formulerat det än blir så vill jag bara få ner det, för att sen gå tillbaka och justera, stryka och lägga till.

Vad gäller utgivandet så finns ju flera olika vägar. Jag valde att skriva klart ett råmanus och sen skicka det direkt till ett antal förlag där jag tillslut fick napp. Men det hade nog varit smart att be några läsa igenom först eller rent av anlita en lektör för återkoppling.

Text och foto : Johan Åhlund

Vill du också få kostnadsfri rådgivning av oss?

Boka din rådgivningstid här

Vill du läsa och inspireras av andra företagare som med vår hjälp startat eget? Klicka på länkarna till respektive ort nedan så kommer du till fler goda exempel.

Kinda – Linköping – Mjölby Norrköping –Åtvidaberg – Ydre

Sidan uppdaterades 2023-06-16

Våra samarbetspartners