Hem

Jimmy trivs utmärkt i livet som företagare

livet som företagare

Läs mer om Jimmy, livet som företagare och TrädgårdsVis på hemsidan samt på Facebook.

Jimmy och TrädgårdsVis kontaktas via jimmy@tradgardsvis.se eller 076-037 59 55

Jimmy Amberin är en av många skickliga nyföretagare Kinda. Han driver sedan 2021 företaget TrädgårdsVis AB – Trädgård & Utemiljö i Kinda och trivs utmärkt i livet som företagare. Bolaget erbjuder tjänster inom trädgårdsskötsel och underhåll av utemiljöer, både till företag och privatpersoner.

Lagom till sensommarens höga tempo kunde företaget anställa sin första. Camilla, tidigare anställd som sjuksköterska stärker upp på trädgårdssidan samt lägger till företagsmassage till verksamhetens repertoar. Hon kommer även vara delaktig i företagets satsning på grönsaksodling 2024.

Flera tjänster och paketerade erbjudanden

Utbudet av tjänster är stort och Jimmy tar sig an det mesta som kunderna önskar. Till exempel gräs- och häckklippning, planering och anläggning av trädgård, trädvård, stubbfräsning och tillsyn av fritidshus.

Utbildning och relevant företagserfarenhet

Jimmy har gedigen utbildning med både naturbruksgymnasium påbyggt med Himmelstalundsskolans trädgårdsutbildning och har arbetat som förman i trädgårdsentreprenadföretag med yttre fastighetsskötsel åt bostadsbolag och bostadsrättsföreningar. Jimmy har dessutom tidigare erfarenhet av att driva företag och trivs utmärkt i konsult- och entreprenörsrollen.

Viktigt med lokal förankring och bredd

I framtidsplanerna ingår att utveckla verksamheten inom odling, massage och friskvård. Men att även fortsatt vara lokalt förankrad, växa på sikt, på rätt sätt och dessutom ta sig an nya verksamhetsområden.

– Jag trivs nästan lite för bra som företagare. Det är viktigt att kunna begränsa sig också. Att inte arbeta för mycket utan se till att få tid för fritid och familj också.

livskvalitet och livet som företagare

Att vara företagare i Kinda ser han bara positivt på. Faktum är att han 2019 tillsammans med sambon flyttade till Killingevid, en halvmil från Kisa.

– Vi förälskade oss i naturen och omgivningarna och trivs fantastiskt bra. Att sambons syster och föräldrar finns i närheten bidrog förstås till flytten. Här trivs jag; både som företagare och privatperson. Att få jobba ute, att få hålla igång fysiskt och känna att det blir vackert och stiligt när jobbet är klart och kunden är nöjd ger en väldig tillfredsställelse. Inte undra på att jag trivs just nu.

Jimmys tips till andra som drömmer om eller planerar att starta företag är att inte ha för bråttom.

Var förberedd i din företagsuppstart

– Planera och förbered din företagsstart noga. Se även till att du har en bra affärsplan och struktur. Gå heller inte ut får hårt; då det är lätt att bli helt uppslukad av sitt företagande.

Vänd dig till oss på Nyföretagarcentrum

Hur som helst, Jimmy tog kontakt med Nyföretagarcentrum för att diskutera sin affärsidé.

– Jag har ju drivit företag tidigare så det var mera min affärsplan och modell jag ville bolla. Genom att presentera och diskutera mina planer fick jag hjälp att strukturera så att de sista lösa bitarna föll på plats. Jag använde både Nyföretagarcentrums affärsplan och checklistan samt har tagit del av både seminarium och utbildningar.

Sidan uppdaterades 2023-11-14

Våra samarbetspartners