Hem

Mikael Laweby

Hallå där Mikael Laweby! Vad fick dig att starta eget företag?

Det var en vän till mig som själv var företagare, som resonerade med mig om den möjligheten. Jag själv kände att jag ville göra något annat. Efter några samtal och funderingar bestämde jag mig för att faktiskt göra det. Det är inget jag har ångrat!

Vad är du i grund och botten utbildad till?

I grund och botten är jag utbildad inom el/teleteknik. Jag hade en gång en tanke i min ungdom att kanske starta upp en firma för att reparera TV-apparater och stereos. Min morbror hade en liknande verksamhet i en annan bransch och jag hade sett vad han gjorde och hur det växte på den tiden.

Vad har då Mikael Laweby gjort tidigare?

– Det är mycket: produktion/inköpsplanering inom industrin, utbildat och utvecklat utbildningar inom logistikprogramvaror, marknad/försäljning inom framför allt IT-tjänster, produktchef inom hemelektronik, arbetat inom HR som lönechef. Det är säkert något jag har glömt….

Hur kommer det sig att du började på Nyföretagarcentrum?

– Jag vill hjälpa andra att förverkliga sina drömmar – så att fler får chansen att jobba med det man är mest intresserad av. Jag tror även att jag kan hjälpa till och förmedla kontakter och ge råd/tips på vad man kan tänka på som ny företagare.

Var är det bästa med ditt jobb?

Att jag får träffa andra och får höra deras story. Jag får även möjligheten att lära mig om andra branscher som jag kanske inte har varit nära tidigare.

Var är du uppväxt?

Jag är uppvuxen i Linköping, framförallt i Tannefors.

Vilka språk rådger du på?

-Engelska, svenska och östgötska.

Kan du ge oss tre inspirationskällor till någon som ska starta eget?

Boken ”Leader Within, The: Learning Enough About Yourself to Lead Others”  – Om att lära känna sig själv. Vad drivs jag av, hur skapar jag motivation, hur kan jag leda andra? Trots att jag inte kanske ska ha anställd personal, kommer jag att leda andra och behöver interagera med andra, hur gör jag det på bästa sätt?

Podden Entreprenörsdriv – Inte bara för att jag har varit med två gånger (här och här), men i podden får man höra andras historier och hur tog dom sig an sina egna utmaningar. Det är även tacksamt att få ta del av lite kunskap från andra branscher.

Möten med andra – Att lyssna och lära sig av varandra. Den mellanmänskliga kontakten ska inte underskattas, t.ex. att vara med i nätverk eller i sammanhang där man får möjlighet att träffa andra. Det är mycket viktigt.

Mikael Laweby

Frågor & foto : Johan Åhlund – Svar Mikael Laweby

Svar: Mikael Laweby

Boka rådgivning här

Vill du läsa och inspireras av några av de företagare som med vår hjälp startat eget? Klicka på länkarna till respektive ort nedan så kommer du till våra goda exempel.

Kinda – Linköping – Mjölby – Norrköping –Åtvidaberg – Ydre

Sidan uppdaterades 2024-05-07

Våra samarbetspartners